Být či nebýt Avon Lady?

hanule112
30. črc 2015

Ahoj holky.Jsem na MD a ráda bych si přivydělala jako avon lady.Máte s tím některá zkušenosti a vydělám si tím?Beru jen mateřskou,tak by se nějaká ta koruna navíc hodila.Co to obnáší?Budu moc ráda za každou radu.Díky moc

drrregy
30. črc 2015

Jsem na MD a Avon Lady dělám něco málo přes rok. Funguje to na pricipu, že čím větší máš objednávku, tím větší máš slevu. Maximální sleva je 30%, na tu jsem nikdy nedosáhla, tuším, že je u objednávky v hodotě vyšší než 7100kč. Většinou si nic nevydělám, ptž to,co bych si vydělala (je to max 200kč) utratím sama za kosmetiku. Výhoda je to, že není podmínka objednat z každého čísla katalogu. Ovšem pokud zase neobjednáš dvakrát za sebou, nemáš pak katalog a zákazníi z čeho vybírat.Pokud by sis jim napsala jen o katalog, bude tě stát cca 25 kč plus něco za poštu.Já to beru jako rozptýlení a čas pro sebe, který trávím jako ŽENSKÁ, a né jako kuchařka, pradlena a pod. 🙂

shine2015
31. črc 2015

Podle mě je avon a oriflane všude a moc si tím nevydelas nehledě na kvalitu vs cenu. Já bych do toho nesla. Shánět zakaznice ...pravidelně objednávat.....navíc když si koupis třeba na krása.cz mas kosmetiku i parfémy kvalitnější značky i když avon je mezi nimi taky.....sezenes tam vše. A když se domluvite s kamoskou neplatí anippostovne.
Myslím že jako avon lady si moc neprivydelas ...ale třeba se pletu ;)

jennifer
31. črc 2015

@hanule112
@shine2015 holky aby jste si vydělali musíte mít velkej odběr zákaznic a k tomu být hodně neodbytní, známá to dělá už několik let, ale ta by prodala i svoji mamku kdyby to šlo, taky patří mezi top prodejce oriflamu.
třeba u oriflamu je ještě blbý to, že máte sice slevu pokaždý 30%, ale aby jste neplatili balné+ poštovné, musíte mít objednávku nad 100 bodu, což je asi 1750,-
avon to má v tomto lepší, tuším že nad 700,- u nás dělá taky avon jedna paní a ta se tím taky dobře uživí, ale třeba co bydlí naproti paní a dělá to taky tak od ní bych si nevzala nikdy nic, jednou stačilo.
na katalogu má svoje jméno+ že dá slevu 15%, slevu nedá a v reálu jsem čekala 3 měsíce než mi to donese, to jsem pak zapomněla i co jsem chtěla.

jinak oriflame má ted novinku, že si můžeš objednat jenom jednou za rok, jinak dřív to měl tak, že jsi si musela objednat z každého druhého katalogu.
já teda dělám oriflame, ale ne jako přivýdělek, dřív nám to nosila známá, ale pak už to nešlo a mamka že si to mám vzít na sebe, takže jsem s nima podepsala smlouvu. no a výsledek je, že bych si ani neobjednávala tolik kosmetiky, kdybych to neměla jako si objednávám ted, protože mamka něco chce, ségra něco chce a tak si taky něco vezmu.

lv
31. črc 2015

Co jsemta zjišťovala, musela bys mít odběr nejmíň zá 3tis z každého katalogu, těch je tuším 16/rok. A nevybrat si zá to kosmetiku pro sebe.

shine2015
31. črc 2015

@jennifer já bych to nedělala. A ani tu kosmetiku už dávno nepoužívam....vadí mi praktiky, že se muzeí objednávat ...přijde mi to jako hrozné tahání peněz. A za další je kvalita. Za stejně ceny sezenu na mezi báječný parfémy a značkové.....to samé pudr atd....navíc kosmetiku mi objedná manžel na narozky,svátek nebo vánoce.....a když ne, objednán si sama cca 1x za půl roku??? Možná ani to ne... 😉
U tebe to je jiné že to prostě děláš už po někom a nemáš to na výdělek. 😉

mimi1004
31. črc 2015

Pět let zpátky jsem to dělala asi půl roku a souhlasím se vším, co zde již bylo napsáno. Určitě si tím nemůžeš slušně přivydělat. Nikdy více...

smallinka
31. črc 2015

@hanule112 Záleží na tom jaká jsi obchodnice, pokud jsi dravá a jde ti prodej, tak avon ano (ale spíš bych ti doporučila třeba něco, kde jsou větší výdělky např. mary kay.....). Pokud nejsi prodejkyně ani tě to nějak nebaví, tak by si měla avon spíš pro domácí spotřebu, pro tebe, rodinu a kamarády jako já 😉 teď je to tak, že stačí objednávka ve výši 700 Kč a neplatíš poštovné - balíček ti přijde na poštu a vyzvedneš si ho. A nemusíš taky objednávat každý měsíc, stalo se mi, že jsem neobjednala ani dvakrát za sebou a katalog mi přišel domů, takže mě to zatím takto vyhovuje, ale přivýdělek teda nemám žádný.

lucisa
31. črc 2015

Taky jsem kdysi byla AL, podmínky byly mnohem lepší, stejně tak kvalita. Mám pocit, že jak se jim to víc rozjelo, resp. začali zkracovat termíny (předtím byl katalog platný tuším měsíc nebo 6 týdnů, teď už co 2-3 týdny, je toho moc), tak to šlo podle mě i na úkor kvality.
Nevím, kdysi jsem mohla používat cokoliv a nedělalo mi to problém, taky mívali značky "netestováno na zvířatech", ale později mi otékaly oči po použití řasenek nebo stínů, svědila mě pokožka po krémech. Je pravdou, že ty krémy jak které, ale na oči už jsem si dlouho nic nevzala, max. občas od kolegyně lak na nehty.

Prostě mám pocit že se to zhoršilo, a za tu piplačku s papírováním a sháněním zákaznic to nestojí, a netu i třeba v dm seženeš kolikrát kvalitnější zboží a za lepší cenu.

shine2015
31. črc 2015

@lucisa přesně, kvalita šla dolů a na netu sezenes perfektní značky za skoro stejnou cenu..... 😉

melodygirl
31. črc 2015

@hanule112 souhlasím s holkama co píšou, kamarádka to dělá a je t to tak jak píší. Mě osobně nejvíce vadí, že ta kosmetika není kvalitní, dnes se už hodně píše a ví o škodlivých látkách v kosmetických přípravcích a obě značky používají jako konzervanty parabeny, které jsou karcinogenní. Ze zkušenosti vím, že citlivější pleti způsobují alergie.

shine2015
31. črc 2015

@melodygirl a i přístup,že musí objednat.....to úplně nesnáším uhaneni lidí aby si objednali

jennifer
31. črc 2015

@shine2015 všechno si tam neberu, jenom něco, všechno se mi nelíbí a kdyby to nechtěla mamka se ségrou tak bych si ani neobjednávala. něco mají dobrý jako každá firma, ale všechno ne.

blankaneo
Odpověď byla odstraněná
Zobraz
svobodpetika
4. zář 2016

Já dělám avon už asi 10 let, sama si beru na co jsem zvyklá, nikomu nenutím a spíš prodávám jen kamarádkám a tak, jako výdělek se to brát moc nedá většinou mi to zaplatí náklady a občas něco málo co si dávám stranou a pak si za to něco koupím pro radost. Jen před Vánoci to bývá lepší to si můžeš docela vydělat ale také to není pravidlo.Jinak mám průměrně tak 500 výdělek nejvíc jsem měl asi kolem 3000 to bylo kolem Vánoc.

blankaneo
Odpověď byla odstraněná
Zobraz
brehule
27. led 2017

nevím, jak to bylo před rokem, ale zaregistrovala jsem se jako AL na podzim 2016, a co vím, tak aktuálně žádné povinné objednávky nejsou, když neobjednám z katalogu nic, nic se nestane, a katalog na další kampan mi pošle moje Sales Leaderka. Katalog jsem ukázala pár svým kamarádkám, v rodině, nikomu nic nenutila a nemůžu říct, že bych si nevydělala ani korunu. Prakticky každý měsíc jsem měla objednávku zhruba za 3 tisíce, k tomu možnost koupit ty nejvýhodnější nabídky (např. set vůně + maska na obličej za 99 Kč - ještě se slevou), které byly podmíněné třeba nákupem v hodnotě 600, což já, když jsem dala vše do kupy splňovala. Spoustu kosmetiky jsem dostala zdarma formou dárků, taktéž jsou motivační programy každý měsíc, kdy za objednávku si můžu koupit např. vůni jen za 10 Kč, apod.

Je pravda, že abych měla slevu 30% musela bych udělat objednávku v hodnotě něco přes 7 tisíc, což jsem nedokázala nikdy, ale zase AL dostává každý měsíc magazín Avon FOCUS, kde jsou TOP výrobky nebo NOVINKY o kampan napřed právě už s tou slevou 30% nebo i víc - což je vlastně motivace koupit to se slevou předem a pak se snažit prodat.....

Moje zkušenost co se týče konkrétního výdělku je taková, že věci, které jsem dostala zdarma, nebo za výhodnou cenu, jsem pak prodala na bazárku za podstatně nižší cenu, než byla v katalogu jako "nevyužitou kosmetiku", a přesto jsem na tom celkem pár stovek každý měsíc vydělala....

A co do kvality, vím, že na AVON se můžu spolehnout. Mají 100% záruku spokojenosti, takže když mi něco nevyhovuje nebo potřebuju reklamovat, výrobek vrátím, emailem pošlu účtenku za poštovné a peníze vrátí. Podle mne právě jen firma, co si je jistá kvalitou, může tuhle záruku dát....Když koupím v drogerce něco, co mi nebude vyhovovat - šampon, krém, řasenka a půjdu to vrátit s tím ,že mě svědí hlava, pálí kůže, nebo to slepuje řasy, akorát se mi "vysmějou do ksichtu".
Nekupuji u avonu všechno, např. šampony si raději kupuji bez silikonů u české firmy BioneCosmetics, která mi maximálně vyhovuje, řasenku jsem kupovala kolik let jedině u firmy Bourjois, ale teď jako AL mi přišla jedna řasenka z avonu zdarma, tak jsem ji vyzkoušela a je perfektní, prakticky srovnatelná...
takže když to shrnu, výdělek několik tisíc to není, pár stovek ale ano, což pro samoživitelku je i tak pěkná finanční injekce do rozpočtu. Dělám to hlavně, protože mě to baví, a protože vím, že se na firmu můžu spolehnout i co do kvality/jistota reklamace...

astyna
27. led 2017

Tohle táhlo tak před 15 lety, když tu ještě nebyl rossmann a DM a teta na každém rohu. Mám známou, která už dělá nějakou koordinátorku a slušně prosperuje 🙂 ale ona to chytla v dobré době. Také je to o tom, kolik máš známých, jaké odběrné kanály bys mohla využít. Moje kadeřnice to třeba dělá taky - když mě dá pod sušák po barvení, šupne mi katalogy a já si vždy něco vyberu 🙂 aspon se tam i nenudím, než ta barva uschne.

Některé avonky to také dělají tak, že kupují pod sebe a prodávají třeba na aukru nebo na sbazaru.

reruna
27. led 2017

Hlavne pozor na to, ze pokud prodavate avon za katalogove ceny, spravne byste mely mit zivnostensky list, podavat si danove priznani a od 1.3. povinne vydavat EET uctenky. Takze za me ne, delat to pro vydelek se nevyplati ani nahodou.

astyna
27. led 2017

@reruna

není tam nějaké výjimka, když nemá obrat do X stovek tisíc ročně?

journals
27. led 2017

Avon a podobné srandy jsou už dnes přežitek,ne? Myslím,že je to víc starostí než radostí a výdělek asi bude nijaký.

hanyas
27. led 2017

Avon Lady delam uz asi 8 let, ale spis pro sebe a rodinu, popr. kamaradky a kolegyne. Vydelek rovna se nule - vetsinou si neco objednam a je to sul nul.
Muj nazor je ten, ze pokud jsi nezacala pred X lety a nevybudovala si zakaznickou sit, jako privydelek to nebude. Pokud teda nechces byt otravna nabizecka-vnucovacka 🙂

reruna
27. led 2017

@astyna limity jsou, klidne si je najdi a nejsou to stovky tisic, staci objednavat pravidelne v kazde kampani pro par zakazniku a hrave to prekrocis, pocita se obrat a ne vydelek

brehule
27. led 2017

pokud se počítá obrat a ne vydělek, tak se to přímo AL podle mne netýká. Lidi to nekupují od ní, ale z katalogu, ona jim to pouze objedná...navíc, jak lidí zjistí, jestli přímo na jejich objednávku brala nějakou slevu?...

astyna
27. led 2017

@reruna

ne já jsem myslela limit pro vyjimku v EET. Ale to by musela být plátcem DPH.

http://www.pc-pokladny.cz/products/a4-velke-zme...

reruna
27. led 2017

@astyna no zatim zadne vyjimky pro eet neexistuji, pokud se jeste neco nestihne schvalit, babis prece nevedel, kolik drhu podnikani u nas je, ze....
@brehule precti si poradne obchodni podminky avonu, avon lady si objednava pouze pro sebe, pokud bude davat nekomu jinemu za katalogove ceny a slevu si necha, avon s tim nema nic spolecneho a AL se musi ridit zakony, tzn, zivnostak a od brezna eet uctenky, mam to potvrzene i z FU, takze zadne jedna pani povidala...

nikinelinaty
30. led 2017

Holky mám známou co to prodává,jaká jsou teď pravidla?Díky moc obrat roční je do 100 000 kc

holzbaska
12. zář 2017

Ahoj, co spíše vyzkoušet ekologickou drogerii Eurona? Objevila jsem jí teprve nedávno a z přípravků jsem nadšená a dle recenzí se hodně tato značka prodává. Mohu ti poskytnout více informací do emailu nebo pokud jseš z Prahy, můžeme se sejít na kafčo 🙂 Lucka

subisi
Odpověď byla odstraněná
Zobraz
katyjones
Odpověď byla odstraněná
Zobraz
marta88
11. zář 2018

Dělám Avon už 8 let.Zadne papirovani s tím rozhodně není,pokud jsi jako Avon Lady.Naopak mě hrozně baví prehrabovat,třídit a rozdělovat nový balík.Vydelek z toho není pokud nejsi na nějaké uhaneni lidí jako já a děláš to jen pro rodinu a kamarádky.Vzdy mi to zaplatí moji objednávku + pár stovek navíc.Bavi me ty dárky,programy a tak.