Plenky protékají na boku - chlapeček. Co dělám špatně?

simca_von
13. kvě 2024

Zdravíčko 😊
Prosím nemáte tip, co dělám špatně?
Synovi (4,5 kila) protékají plenky na boku ( pokládáme ho na bok). Plenka je jen trochu počůraná, ale nahoře u stehna proteče a je lívanec na oblečení i prostěradle.
Velikost plen by měla být ok - Pampers premium care 2 (na 4-8 kg). Snažím se vždy správě nasadit, posílám i fotky, jak byla nasazena, když protekla. Je tam něco špatně?
Pokud to je druhem plen, máte konkrétní tip na jiné? 😊
Předem díky moc!

hanka_12345
13. kvě 2024

ahoj me se to stavalo u obou synu ze zacatku jak se narodili,treba 14 dnu kazdy den neco takto bokem ujelo. Bud si to nejak sedlo nebo sem zacala ty pliny spravne zavirat-nevim :D ale uz se mi to ted nestava, ma 2 mesice. Nemyslim si ze je to o znacce plinek. Me se toto stavalo u vice druhu

hanka_12345
13. kvě 2024

danou ji mas podle me v pohode

janule0123
13. kvě 2024

@simca_von za me tam děla neplechu to, ze je to kluk… s dcerou se me to nestavalo 🤣🤣🤣

pampeliska1313
13. kvě 2024

A pindika má směrem dolu? Někdo mi kdysi rikal, ze když není dolu, je větší šance, ze se procura. Vím, ze jakmile byl trochu starší a protejkalo mu to, tak mě zachránily kalhotky, to se už nestalo. A ještě se zkuste podívat, jestli má takový to “rašení” ta plenka,,, to by taky mělo pomoct, aby spis neprotekl.

viktorieraketka
13. kvě 2024

A směřuješ pinďu dolů?

simca_von
autor
13. kvě 2024

@hanka_12345 nám se to stává už tak měsíc 🤔 mezi tím jsme i změnili velikost, protože povyrost, ale pořád se občas stává a poslední dny každý den aspoň jednou 🥴

simca_von
autor
13. kvě 2024

@pampeliska1313 ano směřuje dolů 😄 dokonce jsem i nakoukla pod plenku, jestli se nepohnul, ještě než jsem rozbalila a byl pořád dolů 😊
Řasení (říkáme tomu sukýnka 😄) vytahujeme poctivě ven 😊

simca_von
autor
13. kvě 2024

@viktorieraketka ano směřuje dolů 😄 dokonce jsem i nakoukla pod plenku, jestli se nepohnul, ještě než jsem rozbalila a byl pořád dolů 😊

viktorieraketka
13. kvě 2024

Tak jsem koukla do mailu, my používali PAMPERS Premium Care Pleny a pamatuju si, že jsem přesedlala na DADA Pure Care. Myslím, že byly lepší v savosti. Tak uvidíte.

kleio
13. kvě 2024

Používala jsem stejné pleny, protekly jen opravdu vyjimečně, i u kluka. Nasazená vypadá správně, jen mi už přijde opravdu hooodně nacucaná, možná už to bylo přes limit, co do objemu tekutiny...

ines76
13. kvě 2024

Taky mi prijde ta plenka dost nacucana, jak pise
@kleio , na 3.fotce to vypada ze indikacni prouzek je uprostred uz rozpity = hodne plna...

me_druhe_ja
13. kvě 2024

Já mám pocit, že s klukama je to vždycky nějaký horší. Holky protecou málokdy, kluci o dost častěji. 😀 holt s tím pindikem je to komplikovanější. 😀 ono stačí, když se v té plince prostě posune na bok jak leží na boku a pak jak čůrá, tak cura vlastně nastranu. :D jedině prostě měnit plenky častěji a čekat, až se odplenkuje. 😀

dashyyy
13. kvě 2024

pamperska premium care mi protékala u holky pravidelně, nakrkla jsem se, koupila jiný typ plenek a problém byl okamžitě vyřešen

simca_von
autor
13. kvě 2024

@viktorieraketka díky za tip 😊 zkusíme. Dada jsem četla ve vícero příspěvcích 👍

simca_von
autor
13. kvě 2024

@kleio tohle bylo asi 3/4 hodiny po přebalení, ale ano, počůraný byl i za tak krátkou dobu. Ale stalo se, že měl jinak skoro sucho, ale proteklý bok. Jen jsem to zrovna nefotila.

simca_von
autor
13. kvě 2024

@dashyyy a jaký jiný typ plenek prosím?😊

martulka88
13. kvě 2024

@simca_von A není mu velká? My synovi dávali vždy pampers premium care a nikdy nám neprotekla 🙈 Máme vyžlítko a dlouhána. Jinak ještě mne napadá, aby to měl hezky nasazené. Proč jste nenechali 1?

sorboni30
13. kvě 2024

@simca_von mě to dělalo u kluků.. ten jejich pindík 😁 u dcery se to nestává. Vždy si prohlídek jak má pindíka..jinak ho balík dobře. A plenky premium jsme měli taky u kluků. U holek mám Dády a nebo s Dm.

kleio
13. kvě 2024

@simca_von já myslela, že to bylo po nějakém dlouhém spánku. Tak to tedy nevim, kde je zakopaný pes🤷‍♀️. Možná má prostě silný proud a vyčůrá toho hodně najednou, to pak ty plenky chytají hůř.

kokynakokynova
13. kvě 2024

@simca_von Stejný problém se stejnou plenou jsem měla u syna taky. Změnila jsem na pleny z Albertu, později i kalhotkové, a problém vyřešen.

eva879
13. kvě 2024

@simca_von Já myslím, že špatně není nic, jestli leží na boku, prostě zapůsobí gravitace, penis bude směřovat dolů a moč tam poteče taky🤷‍♀️...

simca_von
autor
14. kvě 2024

@martulka88 Přešli jsme z 1 na 2 právě kvůli tomu, že je pročůrával na boku. Po změně velikosti to na chvíli přešlo, ale asi za 14 dní je to tu zase 🤔 podle váhy na obalu by měly být teď velikostně OK.
Zkusili jsme ještě zapínat pod obrázkem, u těch 1 jsme to tak dělali, dokud byl malinkatý a to se nepročůrával, zatím OK ale ještě je brzy hodnotit 😄

simca_von
autor
15. kvě 2024

Tak i přes zkoušku jiného zapnutí bohužel plínka na boku protekla 🤔
Koupila jsem jiný typ, tak uvidíme 😊

julianastela
17. kvě 2024

@simca_von já u kluků měla dobrou zkušenost s plenkami z DM co jsou přímo jejich. Ale je to už 10 a 12 let, tak nevím zda budou pořád ve stejné kvalitě . Ale tedy pampersky nám tehdy taky nevyhovovaly a kluci v nich protékali víc. Jinak je potřeba zkontrolovat hlavně toho pinďu dolů a tedy gumičky kolem stehýnek aby hezky seděli.