Holky, termín porodu se blíží a tak vybírám co bude pro našeho kulíška nejlepší. S jakýma máte dobrou zkušenost a které by jste třeba nebrali už vůbec? 🍀
V porodnici byly erární Fred a Flo z Tesca a překvapivě dobré. Doma jsem používala Babylove z DM a taky dobré, ale nejlepší mi přijdou huggies, zvlášť kvůli gumičce přes celý záda, takže neprotékají zadem.
Jinak já mám nenáročný děti, takže i Lupilu z Lidlu jsou dobrý. Pampers se spíš vyhýbám, smrdí hrozně.
Látkovala jsem tak 50/50, jinak jednorázové jsem měla vel 1 a 2 z dm a dál už jen dady a spokojenost
Za nas latkove. Jednorazky mi krom vsech ostatnich negativ smrdi 😑
Nejvíc používáme Mon peri (jsou ze 70 % rozložitelné a přitom ne tak předražené jako jiné ekoplínky, dobře sedí - občas teda ale máme protékací období, hlavně teď u vel. 3 🙂 - malý po nich nikdy nebyl opruzený) a teď jsem docela nadšená z dm oko nature (jsou příjemné na dotek, měly by být taky trochu ekologičtější, i když jsem se ještě nestihla pořádně dopídit, jak moc, zároveň za dobrou cenu, protekly zatím jen jednou, jinak vydrží celou noc a na dotek jsou suché). Ale máme pohodáře, kterému nevadí nic 🙂 Spokojeni jsme byli taky s Dada, Pampers a v nouzi Happy Mimi (ale ty mi přijdou moc igelitové 🙂 ).
Co dítě, to jiná potřeba. 🙂 Nekupuj moc, vyzkoušej. 🙂
Já jedu od narození Pampers premium care. 🙂
Přesně každému vyhovuje něco jiného u nás top Dada a z DM drogerie Babylove love
Látkové, ale dcera je nechtěla 😃 Takže MonPeri a Bambo Nature, oboje jsou ekologické a MonPeri mají na zádech gumičku, takže minimálně na prvních 6 měsíců k nezaplacení. Bambo jsou zase teňoučké a ani jedny neprotekly 👍
Happy bella vysly v dtestu nejlepe pomer cena vykon...zkuste vic znacek.mne krome lidl plenek vyhovovalo vicemene vse...pampers zadrzi asi nejvic ale jsou drahe a naparfemovane a myslim ze neni cilem mit plenu 12h...
Fred a Flo byly dobré, my zůstali o Babylove. Jen od vel. 3 jsme přešli na německé, protože se tu prodává "česká" varianta, která je o poznání horší.
Baby love Nature, Huggies, BabyCharm🙂 na úplného novorozence pampers premium.
Látkové.
látkování pro mě bylo jako celou dobu pracující matku bez sušičky v paneláku strašně nepohodlné, takže jsem ho vzdala, ráda jsem používala eko kompostovatelné jednorázovky, jenomže to sice bylo dobré pro planetu, ale šílené pro mou peněženku, takže nakonec jsme skončili u značky Dada. Jezdím si pro ně do Polska, takže skvělá cena a i velice dobrá kvalita.
Kupuju pro děti Albert sovicky a super. V akci je koupím za cca 170,- ,takže paráda 👍
@enyp Já jsem dceru latkovala, za mě top volba, nikdy neměla žádné opruzeniny a myslím, že nám to pomohlo i s odplenkováním. Ze začátku měla na noc a na výlety Pampers premium. U druhého dítěte budu latkovat zase.
pro novorozenečka určitě pampers pure, ty nám vyhovovali, potom babycharm z bezvaplenky.cz ty jsou opravdu super, a za začátku jsme měli i kolorky, ale nic moc, maličký byl opruzený trošku.. za nás nejlepší ty babycharm a pampers pure 🙂 nemáme žádné opruzeniny, ubrousky taky pampers pure vyhovují na maximum 🙂
Ze zacatku pro nedonosence byly super Pampers, cim byl vetsi tim byly horsi, pak jsem používali Babylove z DM, sovicky z tesca a albertu 🙂
Mně nejvíc vyhovovaly babylove z dm.
Ze zacatku bella happy a pak to slo jak na houpacce, jednou protekaly tyhle, jednou tamty. Latkovky neprotekaly, ale mala se v nich vztekala. Na takove to obdobi castych nehod az na zada rozhodne huggies. Jako jedine snad udrzely. Ta gumicka na zadech je fajn. Jsou drazsi, ale na to obdobi se hodi. A od vel. 3 a pevnejsich darecku uz cokoli co je ve sleve a neni vyprodane. Dada jsou rozhodne fajn, pokud si muzu vybrat. Nebo pampers, ale ty nam protekaly pri vel. 2.
Oba dva kluky jsem mela od narozeni do odplenkovani v Babylove plenkach z DM a za nas super, spokojenost 👍
Zacala jsem na Babylove, vel. XS, postupne jsem presla na Dada pozdeji Dada fialove, ted Dada zlate. Kdyz nemame cestu do Polska, koupim Babylove.
To je těžce individuální. Na novorozence jsem měla pampers premium care, přišlo mi to jako taková klasika. Navíc jsem ocenila indikacni proužek, takže jsem věděla kdy je nacurana podle barvy. Pak asi od 3 měsíců jsme měli pampers active baby a nebo sleep and play(to jsou levne verze pampers) a z těch se mi oprudil. Pak jsem zkoušela další značky jako happy baby (teta) nic moc, slabý, nepůsobí nějak kvalitně, smrdely. Kaufland- to samy jak ty z ty tety.
Lidl-lupilu příjemné překvapeni, ale mají mala balení. (Beru ve velkým ve slevach na eshopech, takže nic pro mě. )
Albert- musim říct ze dost dobrý, neprudi se z nich a leccos vydrzej.
Dada zelený- přišly mi hrozne uzasne, velké a vhodne pro špekáčky. 😄 Ale bohužel, oprudil se. Je to Škoda, plenka jako taková mi přišla opravdu dokonale provedena a pro nás perfektní i na jeho postavu.
Tesco-asi nejagresivnější plenky, stačí chvilka a už má kůži podrazdenou. Navíc jsou tenký.
A naše TOPKA jsou huggies. Pojmou toho fakt hodně, nesmrdi, připadají mi příjemné a nedrazdi.
Srovnatelné jsou i Babylove DM taky velmi příjemné překvapeni. A navíc i hezky vypadají, což mám rada.
U nás teda u obou kluků neprošly Pampers premium to bylo něco strašného zapruzeny s ty síťky no hrůza
To je strasne individualni...
U nas... albert hruza, pampers premium care opruzeniny, huggies elite soft celkem ok, moltex dobry, bambo nature nic moc, kolorky fajn, muumi super, babylove nature super (asi nejlepsi i v pomeru cena vykon),...
Ted uz pouzivame kalhotky a tam teda huggies ok, pampers premium care ok, ale celou noc nam nevydrzi, babylove super, kolorky super...
Na noc vedou kolorky night, nase mala spi celou noc, cca od 19h do 7h rano a parada
Shrnuti... klasicke pleny babylove, navlekaci taky babylove, na noc kolorky
🙂
@mourovatakocka Tak u nás to tedy na odplenkování nemělo sebemenší vliv, ale opruzené nebylo taky nikdy žádné dítko a preventivně jsem nemazala. Tedy jo, bylo, když jsem si chtěla na táboře bez elektřiny a tekoucí vody ušetřit práci a dala jsem mu jednorázovky - během dvou dnů jsem se rychle vracela ke čtvercům a prala v potoce.
Mam rada pampers ale jen radu premium care, happy nebo lvicky z alberta, vse neparfemovane', klasicke pampers jsou strasne prevonene
Po porodu Pampers Premium care a plenky z Albertu top, naopak Dada propadák
Mam dobrou zkušenost s latkovymi, pro novose ctverce a vazaci disany. Pak jsem pouzivala nejčastěji kalhotkove a vse v jedné.