Oblečení pro miminko, mám něco dokoupit?

klara015
1. črc 2017

Ahoj,
potrebuji poradit, zda mam jeste neco dokoupit - obleceni pro miminko na rijen dekuji.
Co uz mam:

Vel.50
Tricka kr.rukav - 1x
Overal lehky - 2x
Chlupatka (kombineza) - 1x
Leginy - 1x

Vel.56
Dupacky - 1x
Tricka dl.rukav - 4x
Tricka kr.rukav - 3x
Body kr.rukav+kratas.body - 4x
Body dl.rukav - 2x
Pyzama - 1x
Mikiny - 1x
Overal lehky - 5x
Overal teply (semis) - 3x
Chlupatka (kombineza) - 1x
Leginy - 3x
Teplaky - 5x
Laclace - 4x
Kalhoty - 2x

Vel.62
Polodupacky - 1x
Tricka dl.rukav - 6x
Tricka kr.rukav - 1x
Body kr.rukav+ kratas.body - 10x
Body dl.rukav - 2x
Mikiny - 2x
Svetriky+vesty - 1x
Overal lehky - 4x
Overal teply (semis) - 1x
Teplaky - 2x

blahova_andrea
1. črc 2017

za mě můžu říct, že tam máš dost zbytečností jako tričenka a body s kr. rukávem taky nejsou většinou moc využita. u nás rozhodně nejlepší body s dl. rukávem, overaly a dupačky s otvíráním mezi nožkama. máš říjnové miminko, vůbec nechápu vel.62 kraťasový overal 😲 naopak body dl. jen 2x?

klara015
autor
1. črc 2017

@blahova_andrea ja jsem plno veci dostala, tak proto i tricka a jine zbytecnosti, ale treba vyuzijeme 🙂
Prave me spis zajima, co dokoupit;)

blahova_andrea
1. črc 2017

@klara015 jj, chápu. taky jsem měla věci, co jsem oblékla jen svátečně, že jsme je dostali, tak na parádu. rozhodně radím ty overaly ve všech velikostech. na dupačky má každý jiný názor. u nás stokrát lepší než polodupačky. ty jsme moc nepoužívali, jen z nouze, když došly dupačky. a bodyčka s dlouhým. na zimu pak nezapomeň kombinézu a fusak. do některých fusaků stačí teda i ta chlupatka. záleží, co budeš mít za typ.

ladyhacek
1. črc 2017

určitě více triček dl. rukáv (ve všech velikostech) a i dupačky/polodupačky
https://www.modrykonik.cz/blog/ladyhacek/article/vybavicka-pro-miminko-x7p33k/

blahova_andrea
1. črc 2017

@ladyhacek na co hodně triček? v zimě ho bude stejně dávat jen přes bodyčko, na parádu. praktická věc pro miminko to fakt není

monulec
1. črc 2017

Já měla prcka taky v říjnu, věci jsem zdědila po tetě, která měla malého vloni, jenže na jaro a můžu říct, že do některých věcí jsem prcka ani neoblékla a hodně věcí mě bylo k ničemu.....ale na podzim a jaro jen bodyčka s dlouhým rukávem a tepláčky. Teď v těch hicech tričko, kraťasy,....a hodně věcí dokupuju teď když jsou ve slevách.....

any_any
1. črc 2017

@klara015 Mame zarijovou holcicku a narodila se vetsi, nez jsme predpokladali, takze rovnou hupsla do vel. 62, a neco malo vel. 56 vynosila. Takze pokud budes jeste neco kupovat, tak ty pidivelikosti spis ne... ono tezko se radi, protoze co jsem se bavila s kamaradkama, tak kazda preferovala jiny typ obleceni. My prvni mesice nejvice pouzivali body s dlouhym + polodupacky/teplacky + ponozky. Na ven navic kombinezku. Napr. overaly jsme na zacatku vubec nepouzivali, ale nekdo pouziva jen overalky. Pak zalezi, jestli mimco hodne zvraci, takze jestli musis casto prevlikat. To u nas nebylo. Navic mame susicku, coz je dalsi vec, ze pak jsme tocili jen par oblibenych veci a hromadu veci nikdy na sobe nemela. Tak toho moc nekupuj a az zjistis, co ti nejvic vyhovuje, tak pak dokupuj. V dnesni online dobe to lze snadno 🙂

Ps: nevidim v tom seznamu cepicku, rukavicky (deti se po porodu casto skrabou na obliceji, v porodnici jsem videla hooodne doskrabana miminka, tak bych rukavicky vzala uz i tam), slintacky, ponozky... 🙂

any_any
1. črc 2017

@blahova_andrea
@ladyhacek no, my tricka male vubec nedavali, tuplem na podzim. Prvni tricko mela tak v pul roce a to ji furt lezla zada, takze body (s dlouhym) jsou dle me lepsi na ten podzim az jaro. Ale jak jsem psala, kazdy rodic preferuje jine kousky obleceni, proto bych velkou vybavicku pred porodem nekupovala.

hanih
1. črc 2017

Mě tam chybí ponožky, čepičky, rukavičky, svetříky. Dcera je narozená taky v říjnu a první tři měsíce jsme nejvíc využívali bodyčka a overálky. Na doma snad nic jiného neměla. Je to pro miminko pohodlné, mě se to z ní zas dobře svlíkalo a oblíkalo. Pak jsme měli nějaké hezčí kalhoty a bodyčka s dlouhým rukávem na návštěvy.

martyina
1. črc 2017

@klara015, krátký rukav určitě nepouzijes, mám malou teď a zřídka ho použijeme. A kalhoty a laclace no nevím, ja byla ráda že ji oblékla overal a dupačky, na Tož tak cpat ji do kalhot. My používáme overaky na spaní, zvol vhodné zapínání. Pres den body s dlouhým, a polodupacky, dupačky, ponozecky a cepicku.trička vůbec. Hlavně pořád peru mám blinkaci miminko

ladyhacek
1. črc 2017

@blahova_andrea samozřejmě bodýček - já už dávám trička 🙂.
zakladatelce se omlouvám > více v odkazu níže

yelowangel
1. črc 2017

Určitě dokup body s dlouhým rukávem ve všech velikostech, dupačky nebo polodupačky, když budeš chtít tepláčky tak k tomu ponožky. A mikiny nebo svetry vem taky aspoň 3x od každý velikosti. Na podzim lehčí čepičky cca 1 - 2x to záleží na tobě a na zimu zimní čepku. A rukavičky, jak teplý na zimu, tak lehčí proti poškrábání (2x). Overaly my jsme používali jako pyžamka a měli jsme od každý velikosti 5x, malej byl hodně blinkavej a často se převlíkal. Hlavně neber nic s kapucema akorát to pak překáží a stejně má na ven čepičku. Rozepínání mezi nožičkama ti hodně usnadní přebalování. A záleží na tobě ale myslím že když bude hodně velká zima je fajn mít do kočárku capáčky, klidně větší, ale aby měli miminko nožičky v teple. Pak uvidíš jak bude miminko velký a jak rychle ti poroste.

yelowangel
1. črc 2017

Jo a zapomněla jsem punčocháčky aspoň dvoje. Neuvěřitelná věc co udrží miminko v teple i v mrazu na procházce.

verkaver
1. črc 2017

@klara015 Body dlouhý rukáv,dupačky (nebo polodupačky,tepláčky),ponožky a kde máš čepičky? Trička jsou dle mého pro novorozeně k ničemu,lezou zádíčka a hůře se oblíkají. Všechny věci s krátkým rukávem a kraťásky jsou v říjnu k ničemu. Snad jen body s krátkým rukávem na podvlečení pod overal,jinak nevyužiješ. Lacláče pro pidi mimi nejsou moc praktické - většinou mají vzadu švy a při ležení tlačí. Novorozeneček leží převážně na zádech,takže bych vyřadila všechno,co je proto nepraktické. Za nás nejlepší bodýčka a dupačky,popřípadě nějaký ten overal. Nezapomeň ty čepičky a ponožky.

themis
1. črc 2017

U nás jsme nejvíce používali body s dlouhým rukávem, dupačky se cvočky kvůli přebalování, ponožky, bavlněné kabátky, kombinéza na zimu vel. 62. Vel. 56 jsme měli snad jen 14 dní. Také záleží jestli chcete nosit v šátku (lepší body z merina) nebo praktikovat bezplenkovku (dobrá jsou právě trička bez zapínání mezi nožkami).

dora13
1. črc 2017

Jak pisou holky, tricka jsou uplne na prd, stejne tak body s kratkym rukavem. Urcite vic overalu, pro ty miminka je to nejpohodlnejsi obleceni, nikde netlaci a nemacka se, body s dlouhym rukavem a veci na spodek (teplaky ci polodupacky), ponozky, cepicky.

klara015
autor
1. črc 2017

Dekuji holky za rady 🙂 ponozky,cepicky rukavicky s tim samozrejme pocitam. Jen jsem je jeste nenakoupila 🙂

blahova_andrea
1. črc 2017

my třeba vůbec nepoužili rukavičky. ani jedno dítě se mi neškrábalo, domácí bavlněné rukavičky jsem vůbec neměla a první zimu ani zimní. měla jsem kombinézy, které měly ty rukavičky ohrnovací a není nic lepšího. méně starostí a více pohodlí pro mimčo 😉

luckylee
1. črc 2017

Ja zas maleho mela ze zacatku jen v overalcich.Je to nejpohodlnejsi.Kdyz uz body a polodupacky tak se sirokym pasem at to netlaci.Taky zalezi jak si potrpis na vzhled.Ja nepotrebovala mit vystajlovany mimino,sla jsem po prakticnosti a pohodlnosti.Taky kdybys planovala si pomahat nosenim v satku nebo nositku tak dupky a polodupky jsou nevhodne.A jinak...my misto rukavicek pouzivali ponozky.☺

muhehehe
1. črc 2017

Na vel. 50 bych se úplně vybodla, to normálně velkému dítěti (nad 3 kila) ani není... myslím že bys dobře využila flísovej overal vel. 62 (myšleno nějakej širší, na ven, pod kterej se mimčo vleze i v dupačkách a mikině) a asi bych přidala tak dvoje dupačky 56 a čtvery 62, to si myslím, že ti fakt chybí. Co se týče dlouhého rukávu, tak u těch ležících mimin je docela fuk jestli mají triko s dlouhým nebo bodýčko.. takže těch máš asi dost. Od velikosti 68 už bych pak kupovala jen bodýčka, dítě bude pohyblivější a body je pro otáčeče, posouvače a lezouny lepší 🙂 Bodýčka či trička s krátkým rukávem co už máš možná využiješ pod overal, jinak těžko. Každopádně věcí který asi ani nevytáhnete tam máš teda dost 🙂

martyina
1. črc 2017

@klara015 když jsme šli domu měli jsme 2.75. Ted mela měsíc a pořád nosime 56. V 50 jsem neměla nic, i když 56 ji byla velka i teď některé věci z této velikosti má větší tak 50 je zbytecna podle mě🙂.

rebe
1. črc 2017

Na mimino jsem využila jen body s dlouhým rukávem, polodupačky, overaly a mikiny plus na ven později čepice. Jinak nic z toho, co máš v seznamu, ani ponožky ne, ty si sundávali. Množství pak závisí na tom, jak často blinkají. U neblicího mimina můžeš dát jedno body klidně na dva dny, takže čtyři stačí, u blicího mimina nestačí třeba ani deset na den. Naštěstí v dnešní době se dá snadno dokoupit během pár hodin, takže není třeba dělat kdovíjaké zásoby předem.

jaja01k
1. črc 2017

Urcite bych dokoupila body s dlouhym rukavem, ty se uziji. Jinak bych spis pockala, az zjistis, co bude tobe a mimcu vyhovovat. Nekdo dava radsi overalky (mne osobne prijdou pro novorozence nejlepsi), nekdo body a dupacky. Hodne maminek ma oblibene polodupacky, mne treba vubec nevyhovovaly.

blahova_andrea
1. črc 2017

@muhehehe nesouhlasím. měla jsem mimčo přes 4kg a 50 chvíli nosila 😀

g_m
1. črc 2017

Ja bych to tak nehrotila, doma zavrena 100% nebudes a zajet rychle neco dokoupit vetsinou neni problem prip. internetove obchody uz taky posilaji pomalu do druheho dne. Takze bych to nechala az zjistis, co ti chybi. Mala je 6.11. a top byly dlouhe bodycka, polodupky a teply overal na ven. Cokoliv s kratkym rukavem jsem ji oblekla az v kvetnu...

muhehehe
1. črc 2017

@blahova_andrea Joo? Jste asi měli jinou značku 🙂 Nebo bylo mimčo hrozně široký a krátký 😀 Já měla asi tři kousky v padesátce, dcera vážila 3220... a prostě jí to nebylo, ani jeden... tak když to tazatelčinýmu dítěti bude, tím lépe, ale beztak bych neradila v téhle velikosti vůbec něco kupovat, v 56 dítě určitě vysloveně plavat nebude a aspoň mu to chvilku vydrží 🙂

lv
1. črc 2017

Co maminka, to názor - můj trička na nic, chybí zavinovaci body s dlouhým rukavem v 50 (3), 56(na 10) (než to přetahovat přes hlavu, miminko je jak gumový), přidat polodupačky.

lv
1. črc 2017

Jo a v 56 by mi plavaly po narození, obě kolem 3,4kg takže par kousků po 5 třeba určitě, je to tak na první 2týdny. 56 je tak na měsíc, 62 do 3.m

sisstin
1. črc 2017

Tak ono nejde o vahu, jako o dylku. Obe deti mely 49 cm a 50 uzili vic jak mesic, drobnejsi syn (2,9) v ni i celkem plaval chvili. Dceri (3,2) byla akorat.

blahova_andrea
1. črc 2017

@muhehehe no první byl nedonošenej, ale i tak měl přes tři kila a měla jsem normálně půjčených od kamošky pár body vel.44 a nosil to a ještě mu plandaly rukávy 😀 krátcí nebyli. kolem půl metru, klasika