Nevoní mi prádlo, doporučte prací prostředek

ejwyy
31. led 2017

Přeji krásný večer.holky už jsem trošku,teda dost, zoufalá.prosim vás můžete mi některá doporučit práci prostředek,po kterém bude prádlo normálně na 40C krásné vyprané(ne vybledlé) a hezký vonět?Opravdu už nevím co použít.mam rada voňavé cistoucke prádlo,ale nak se mi to nedaří 😢. Děkuju vám.

memmory
31. led 2017

Ja mela delsi dobu problem s pracim gelem! Po navratu na prasek neni ptoblem a pradlo voni ;)

manys
31. led 2017

já používám Persil color-gel levanduli a k tomu aviváž Coccolino taktéž levanduli a prádlo voní pěkně

lucky22
31. led 2017

Ja musela pracku vycistit. Pustit na prazdno s litrem octa. Od te doby mi pradlo krasne voni po avivazi (silan, coccolino, vonne perlicky). Dulezite je take obcas prat na 60 nebo 90 stupnu. 🙂

mruk
31. led 2017

Já dávám k pracímu prášku trochu tekuté desinfekce sanytol, začala jsem to dělat kvůli tomu, že manžel dělá v nemocnici a některé prádlo mu peru (a samozřejmě dávám do stejného koše na prádlo, jako ostatní) ale hlavně úžasně to prádlo voní ;)

annaluciapetrzel
31. led 2017

@ejwyy vycistit pracku. A obcas prat na 60/90.

zuzka_b2
31. led 2017

Presne jako @memmory, pradlo mi smrdelo po gelech, tak jsem se vratila k prasku a zas vse ok.

pet359
31. led 2017

taky jsem to řešila...pak jsem si jednou koupila tekutý ariel a už nepotřebuji ani aviváž....nádherně voní.....

olusenka
31. led 2017

peru skoro neustále na 40st. s rozpustnými tabletami Persil Color nebo na bílé prádlo. Aviváž nepoužívám. prádlo krásně voní. Poslední dobou až moc, zdá se mi, že změnili recepturu.

Jednou za čas pračku projedu naprázdno s lahví octa a pytlíkem kyseliny citronové asi na 80-95st.C.

ejwyy
autor
31. led 2017

Děkuju a určitě to vyzkousim.

amazonka.k
31. led 2017

@manys Já jsem si pořídila levandulovou aviváž Cocolino a zvedá se mi z ní kufr, připomíná mi shnilé ovoce v koši 😀 To znamená, že je to sileně individuální, každém voní něco jiného 🙂

luj89
31. led 2017

Holky, s tím množstvím octa to zase nepřehánějte, ať vám to nepoškodí pračku... Úplně postačí tak 1 - 2 panáky do pračky puštěné naprázdno ;)

podaji
31. led 2017

Já teda nepoužívám žádné aviváže. Jednak jsou pro mě šíleně voňavé, za druhé nemám ráda ten "film" co udělají na prádle. A za třetí nejšílenější je, když potkáte chlapa a smrdí po aviváži. Jo

evulinkab
31. led 2017

Mne krásne provoní prádlo modrý Lenor(aviváž).Je ale pravdou, že posledni dobou se snažím moc neavivážovat🙂 a kupuji jen tekutý praci prášek Pervol-černý a ten provoní prádlo i bez aviváže

ladulinka87
31. led 2017

@zuzka_b2 přesně takhle jsem to měla - návrat k sypkému prášku a není co řešit 🙂

elaniee
31. led 2017

@amazonka.k presne tu vuni uplne nesnesu;)

olusenka
1. únor 2017

@podaji kdyby jen chlap, ale dostaneme třeba od tchýně šunkofleky nebo nudlovou polívku, nudle si dělá sama domácí, a bohužel je suší na utěrce, a celé jídlo je pak načichlé, a nejen to, je to cítit při jídle v puse, i manžel si toho dávno všiml. Opatrně jsme jí to řekli, aviváž prý na utěrky už nepoužívá, ale rozdíl jsme zatím nezaznamenali.

snehurka22
1. únor 2017

Já používám z DM značku Denkmit a jsem moc spokojená ;)

amazonka.k
1. únor 2017

@olusenka Zkusila bych sušit třeba na pečícím papíře 🙂

realistka
1. únor 2017

@olusenka Kyselinu citronovou dáváte kam prosím? Ocet přímo do bubnu a kyselinu do zásobníku na prášek?

katchula
1. únor 2017

A neznáte nějaký trik jak změkčit froté ručníky? Aviváž nechci používat... Poslední dobou mi po uschnutí přijdou takový hodně hrubý a nepříjemný. Používám prací gel a přidávám občas cca panák octa při praní.

baluci
1. únor 2017

A ten ocet davate kam?To by me zajimalo prave, jestli do bubnu,nebo do nadobky na prasek,avivaz?

verena
1. únor 2017

Holky já koupila v Lidlu prostředek na čištění pračky, je to taková malá červená nahnědlá lahvička, balení bylo po dvou. Nejsme si jistá, zda to mají jen v akci úklid nebo ve stálém sortimentu. Protočí se to v pračce na 90 stupňů a pračku odsmradí - prádlo pak není zatuchlé. Jinak hodně jsem používala ariel a ač sám o sobě hezky pere a prádlo provoní, tak v konečném důsledku zanáší pračku. Persil gel je na to asi lepší. Pak samozřejmě sypké prášky. Do vyvářky dávám místo aviváže ocet (aby textilie sály). Hodně se mi na vůni osvědčil prací gel na sportovní oblečení taktéž z lidlu. Asi je dělaný na přeražení potu a opravdu ho na sobě cítím, i když už oblečení prošlo skříní. Ani ty drahé gely viz výše toto nezaručí...

loafeer
1. únor 2017

@luj89 a kam to nalít ten ocet? přímo do bubnu nebo do zasobovače na prášek? díky

katchula
1. únor 2017

@verena jj ten gel z Lidlu na sportovní oblečení mi taky moc hezky voní 🙂

lenusaak
1. únor 2017

Pouzivala jsem praskovy praci prasek a resila jsem stejny problem. I kdyz jsem dala avivaz, pradlo proste nevonelo. Presla jsem na tekuty praci prášek a jak bylo zminovano, ani avivaz bych nepotrebovala, ale i presto dávám. Jinak jsem take zacla poustet sem tam pračku na prazdno na 90 a do bubnu nalilju litr octa. Nekdy ocet pridam k k pracimu prašku- pradlu to nic neudela a je to vyrazna zmena. Pradlo provoni cely byt 🙂

podaji
1. únor 2017

@katchula bude to rucnikama. Pokud nemas vysokogramazni tak zhrubnou. Ale zkus je po vyprani promnout, zjemni. Delam to tak i s latkovymi plenkami a jsou pak jemny.😉j

sonia79
1. únor 2017

Pračku čistím tak, že do zásobníku na prášek násypu kyselinu citronovou a do přihrádky na aviváž naliju ocet. Program na 90 a vše ok. Poradil mi to tenkrát opravář praček místo calgonu, ten údajně nadělá víc škody než užitku 😉

terinda
1. únor 2017

@verena ten prací gel z lidlu na veškeré prádlo? 😉

katchula
1. únor 2017

@podaji já myslím, že ručníky máme kvalitní, ale je fakt že většinu máme už hoodně dlouho a peru je často, tak možná tím to je. A myslíš promnout hned po vyndání z pračky?

podaji
1. únor 2017

@katchula az po uschnuti. Taky je mam ze by staly🙂 ale pak je promnu jako se to delavalo s novinami na wc😀a jsou mekky neskrabou. Trosku prace ale na druhou stranu procvicid svaly na pazich😀