Ahoj holky, budeme kupovat monitory dechu a rozhodujeme se které - čekám dvojčátka a chci je mít přes den v 1 postýlce nebo v kočárku na balkoně, zahradě atd. Na noc budou každý ve své postýlce. Už se rozhodujeme mezi 2 posledními kandidáty - Nanny pod matrace a Respisense na plenku. Jiné značky nechceme, tak díky pokud se můžete vyjádřit pouze k těmto 2. Vím, že s Nanny nemůžeme mít oba v 1 postýlce, ale u Respisense mám zas strach, aby jim nepadaly až se budou trochu víc v postýlce hýbat. Díky moc za tipy a rady🙂
dítě patří k matce. když si je dáte k sobě, budou se ladit na váš dechový rytmus a nemusíte mít strach, že dýchat přestanou. stačí si přeci přirazit dětskou postýlku bez bočnice ke své straně postele (nenaruší tak kontakt mezi partnery). je pak milionkrát jednodušší kojení a vůbec všechno. děti bych neoddělovala. byly na sebe i na vás zvyklé 9 měsíců. vím, že to tak docela není odpověď na otázku. ale pokud budete jen trochu empatická, ve vaší posteli stejně nakonec skončí a vy zjistíte, že jste vyhodila peníze 🙂
@ssassi vy ty monitory znáte a používala jste je? Víte v jakých týdnech se dvojčátka rodí a jaké mívají respirační problémy? Znáte názory lékařů? Případy jiných dvojčecích maminek? Víte že se s monitory musí dosáhnout minimálního odestupu od rodičů, zvířat a postýlek navzájem? Ne, opravdu Vaše odpověď není odpovědí na moje otázky🙂) ale přeju Vám štastnou "přírodní" cestu....hezký den
@gapm Já měla angel care (monitor + chůvička v jednom) a byla jsem moc spokojená. Žádné plané poplachy, Julinku jsem mohla spící zavřít v pokoji a nemusela se bát, že ji neuslyším nebo ji naopak něčím vzbudím... Časem se na druhou část noci nastěhovala ke mně do postele a koupila jsem jí respisense (opravdu jsem neměla dojem, že bych si ve spánku všimla, kdyby malá přestala dýchat a spíš jsem se bála, že ji zalehnu nebo přidusím peřinou). a s tím jsem teda moc spokojená nebyla. Docela často se spouštěl (a to jsem třeba na malou zrovna koukala a normálně dýchala nebo sebou i mlela).
my měli Respisense a spokojenost, malej spal od mala na boku, zádech a v pořádku, monitor jsme dali pryč v půl roce, to už začal spát i na bříšku...ale pozor do kočárku se moc nehodí žádný mobilní monitor, drncání a pohyby kočárku mohou klamat...píše se to v návodu u Respisense... 😉 jinak kupovat případně Respisense nové řady (my ho měli), dá se tam vyměňovat baterka normálně doma, staré verze vypadají stejně, ale baterka se mění v servisu 😒
Já jsem si vybrala monitor Respisense, ozkoušený ho ještě nemám, ale připadá mi nejlepší z nabídky na trhu. I co se recenzí a názorů týče, četla jsem to dost důkladně.
@ssassi Dovolím si nesouhlasit. Dvojčata čekám, taky teď řeším monitory, řeším stejnou otázku jako tazatelka. A to co mám načteno a co píšete Vy je pouze teorie k jednomu dítěti. Ale dvojky jsou jinačí, rodí se předčasně, můžou mít dechové potíže, naprosto odlišný rytmus a budou budit sebe navzájem. Nevím jak to má paní, ale nám dvě miminka se nám do postele nevlezou a vedle postele dvě postýlky pro sjednocování společného dechu taky.
holky nechte slečně/paní její názory, už na to nereagujte...ono to nemá smysl🙂 a je to oboustranné.... 😉 každý by měl být spokojený ve svém světě a my se tady aspoň soustředíme na to důležitý a to je.....jaký monitory vlastně pořídit🙂) 😀
@gapm Máme Snuza Halo a jsem spokojená, nemusí se dávat za plneku, citlivost je dostatečná i když se dá za lem tepláčků, nezapomínali jsme ho vypnout jako se mi stávalo v porodnici s Nanny 😀 a jsem ráda, že jsme pořídili monitor, u prvního syna houkal několikrát, ale probral se hned, druhého jsem musela několikrát vzít na ruce, aby znovu začal dýchat. U druhého jsem používala dýl, cca do 8.měsíce, u prvního do 6 měsíců, kdy začal spát na břiše (ale vím, že dávaly maminky i na záda, funguje taky). Děti spaly v přiražené postýlce nebo u nás v posteli 😀 (monitor snímá opravdu jen dech miminka)
@ameliejulliette: díky za tip, ještě jukneme i na tenhle...vůbec jsem o něm nikde nečetla, ale myslím že stejně zůstaneme u toho výběru co jsem psala...manžel už to má nastudovaný🙂) díkybohu, že monitor i u vás pomohl, mojí sestřenici to maličkou zachránilo...ale nebudeme radši na nic negativního myslet 😉
@gapm Je to stejný typ jako Respisense, já ho tenkrát kupovala právě kvůli jednodušší výměně baterky a taky jsem měla možnost ho osobně vyzkoušet 😉 Jo, nikde není dané, že by se neupamatovali na to dýchání sami od sebe 😉 Akorát u druhého jsem měla ze začátku prostě velký strach, protože mi nestihli při porodu dát atb proti streptokokovi... Nemít ten monitor, tak k němu běhám asi každých 5 minut kontrolovat 😀 Tak přeju úspěšný výběr a hlavně zdravé miminko 😉
@gapm doporučuji Respisense, máme ho dýl jak 7 měsíců a jsem moc spokojená ... malá s ním krásně spí, nijak ji neobtěžuje, nic neřve když ji vezmu z postýlky ... naše holčička spí od narození celou noc, takže jsem s monitorem klidnější a nemusím se v noci budit a vstávat a chodit ji kontrolovat, zda je v pořádku ... baterie vydržela přesně 7 měsíců, v tu dobu už jsem přemýšlela že s monitorem skončíme, ale malá právě v tu dobu začala obcházet postýlku a u všeho se zvedat a samozřejmě i padat, ač ji hlídáme jak můžem, tak občas se do hlavičky uhodí, takže jsme v monitoru vyměnili baterii a pro klid duše jí ho dávám dál ... ráno s ním lozí v postýlce, stoupá si, otáčí se, válí sudy a trvá dost dlouho, než jí monitor spadne a začne hvízdat ... a to má jen plínku a volné pyžamko (jako overal), žádné bodýčko ... a navíc s náma monitor cestoval po republice i do zahraničí a vždy spokojenost .... takže doporučuji!
@ameliejulliette radši bych zdravá obe miminka 😀 😀 😉 i tobě zdravé mimco...
@gapm Respisence si dokazu max predstavit pres den, ale do postylky urcite Nanny. Bude to minimalne pohodlnejsi pro oba prcky, ale i pro vas to uklidnujici blikajici zelene 🙂 dle meho a zkusenosti se plinka kolikrat povoli, uz jen samotne zapnuti plinky ma byt spravne volne na dva prsty. Osobne bychom do nej vubec sli. Mj. Nanny nam v 5t zachranilo malou a bylo to v noci. V noci spis at rika kdo chce cokoliv o nejakym instinktu, clovek kolikrat odpadne a spi. Pro dvojcatka jednoznacne Nanny.
Jo a jinak, moc blahopreju! 🙂
@ssassi nezlob se na me, ale svoji teorii o spani s rodici a napojeni dechu si radsi nech pro sebe. Anebo ji rekni do oci xxx rodicum, kterym zemrelo dite vedle nich v noci v posteli.
Už jsem to tu dnes psala...tak znovu...už na pani nereagujte...chci tu řešit podstatné věci !! Tou jsou pro nás monitory dechu...at si každý ve své ložnici děla co chce.... 😀
@gapm Promiň 😀 Dyť já tu diskuzi četla a že to řešíš hlavně kvůli tomu, že jsou to dvojčátka 😉 Ale mi to už nemyslí, znáš to, ne? 😀 Samozřejmě přeju zdravá miminka!!! 😉
@ameliejulliette nééé nic se neděje, to víš já musela to druhé taky zmínit....) aby mě pak v noci nezlobilo🙂) ty už to máš za chvíli, tak to bude před létem u vás pořádnej bengál🙂) no neberu si iluze, že u nás to bude klidnější🙂
holky co jste měly Respisense, jak dlouho jste je používaly? a jen na plínku? nevadilo to dětem když se začala víc hýbat a nepadaly jim pak dolů? Měly jste celou dobu jen 1 typ monitoru nebo jste kombinovaly? zkuste mi prosím odpovědět na všechny moje otázky🙂 díííííííky 😉
Záleží, zda budete s dětmi hodně cestovat...potom bych volila ten plenkový typ...pokud ne, doporučuji Nanny. Máme po 2 dětech a plná spokojenost., monitor stále zánovní(budu jej prodávat dál)-akorát pozor, nevím, jak u jiných, ale u Nanny je v brožurce, že se nemají používat akumulátory, jelikož je tam nižší napětí a mohlo by to falešně houkat. Tím, že lze připojit k monitoru 2 desky, tak právě v jedné postýlce být děti nemusí-akorát tedy nevím, jak se potom pozná, kterému děťátku to případně houká....