Vím, že je to proti současným trendům, ale v capáčcích syn strašně vtáčel nožičku. Pak jsme zkusili klasické látkové od FARE, to už bylo trochu lepší, ale zase se mu v nich potí noha (víc než když mu dám na doma klasické kožené celoroční). Dokonce uvažuji koupit celoroční a dávat mu je na doma, ale nevím, jestli třeba nejsou na doma moc tvrdé. Děkuji za Vaše názory a zkušenosti.
Mě to teda přijde nepřirozené, a co klasické bačkůrky na zavazování ? 😉
Já bych tedy nechtěla mít kotnickovou koženou botu i doma, cely den nohu v něčem uvězněnou.. Ani kdyby to byly sandalky..chůzi na boso, v capaccich posílí svaly, botou je jen podepres, bota není záruka nevtaceni nožičky..
Nevím, jak máš starého synka a jestli někam chodíte na ortopedii. Syn chodí od roku (vpáčené kotníky, špatné držení těla, kolena do X, ploché nohy...) - pediatr to neřešil, šla jsem tam bez doporučení, cvičíme + musí i doma nosit kotničkovou pevnou obuv, takže mu kupuju sandálky (pro menší je docela výběr, u syna v těch vel.30+ je to už horší, teď má Fare na doma i do školky). A na ven na písek měl jko menší kožené capáčky, a teď mu na zahradu budu dávat jen ponožky ,ať posiluje na nerovném .
Dcera taky vtáčela nohu a to hodně, na ortopedii nám doktor napsal zdravotní ortopedické botky (na předpis). Koupila jsem je, ale byly celé strašně pevné a tvrdé, jako kdyby chudák chodila celý den ve vojenských kanadách. V některých případech je to asi nezbytné, ale já jsem to nevydržela a po nějaké době koupila kotníčkové celokožené Superfit, jde vybrat i typ, který má pevný opatek a podrážku měkčí než bačkory. Na ven měla kotníčkové Ecco a ty jsou taky super, lehounké a ohebné. Volila bych tyto dvě značky. Doktor dceru viděl až po 3/4 roce a byl nadšený jak se to spravilo a vyřadil nás z evidence.
My jsme měli na doma látkové kotníčkové bačkůrky DPK na tkaničku. Byla jsem s nimi opravdu moc spokojená. Dobře padly, nožičky se nepotily, a ani se nijak nevtáčely.
Doporučuju si počíst tady http://www.nohynaboso.cz/onohach/ a dítě nechat bosky, co jen to jde. Je to to nejlepší, co pro něj můžeš udělat a spousta věcí se spraví samo.
Žádný tvrdý kotníkový boty, to je jak sádra. Všimni si třeba, jak lozí ca dvouleté děti na průlezkách, když mají měkkou botku nebo žádnou a jak divně roboticky to se pohybují i 3-4 leté, které se bez pomoci neudrží. Čím to asi je?
Masajové nemají žádný problém s nohama ani zádama, dle zde zavedených steretypů by museli být invalidní.
Trvalo mi to rok, než jsem to nějak vstřebala, dlouho jsem oponovala, a ejhle, vlastní zkušenost širší a měkké boty a už vůbec nesnesu něco úzkého pevného.
Není bez zajímavosti, že malý děti, ačkoli to neumí říct, tak si takhle ty boty taky vybírají a jiný nechtějí - ale to až je mají doma samozřejmě a mají zkušenost s chozením. V obchodě by vybrali oblíbenou barvu a klidně malý a úzký - na tu chvilku jim to nevadí a téměř v každých nových botech, i těch dobrých, chodí zpočátku trochu divně.
My máme kožené capáčky zn. Veleta, perfektní, měkké a zároveň s pevným opatkem. Sestřičky z rehabilitace, kam s jsme s malými chodili cvičit, by z nás měly radost. 🙂 Navíc botičky větrají, takže není problém s pocením nohou jako u šněrovacích bačkůrek.
AHOJ. tiez som to riesila. Kotníčkové a aby sa nepotila noha. V akýchkoľvek perforovaných, otvorených bačkůrkach mal spotenu nohu a v školke už to nebola sranda, tam mu nemal kto vyvetrat a zmenit ponožku.. A syn dodnes jako bačkůrky nosí sandálky, do nich funkčnú ponožku od moiry (tenšiu v lete, hrubšiu v zime). Sandálky po skúsenostiach s fare, baťa, sante, superfit kupujeme od ecco, sú mekoučké a nie sú také široké jako fare, lepšie sadnú. A omnoho ľahšie. Nie biomy, tie sú nízke 😉 inak hore spomenuté sante sú zase lacnejšie jako ecco, ale neboli kotníčkové, krásne však vydržali "extrazáťaž" :D držím palce pre dobrý výber.
My máme zase Minifeet a jsou super.. Moje kamarádka zase preferuje Lilliputi.. Ale naše děti jsou odchovány na Minifeetech a to jsem si je musela dříve objednávat až z Anglie přes známou.. Někdy by se mi taky hodily kožené capáčky pro dospělé místo bačkor, nevíte někdo o nějakých?
Na doma-máme dřevěnou podlahu-nejsme Masajové-navíc máme doma spíš zimu- sandálky(myslím, že teď máme Pegres) nebo bačkůrky. Na ven-na zahradu, na písek capáky Robeez nebo Nolen.
Ad odpověď nade mnou: na Nolen.cz Ti, myslím, na zakázku spíchnou. Nechávala jsem tam šít pro syna velikost, co už neměli v tabulkách 🙂
Mi doktorka rikala, ze klidne na doma davat ty botky co ma na ven, umyt a neresit, ze neni nutne kupovat dalsi na doma.kdyz ti nejmensi venku tolik neuchodi a rychle rostou. Ja jsem davala kozene sandalky a byl spokojeny 🙂