Maminky zdravím,dcerka 6 a půl měsíce,od 4 a půl měsíce prikrmujem,nás jídelníček vypadá nyní takto:
Snídaně kolem sedmé kojení,dopo svaca kolem deváté kojení,
oběd 11masozeleninu(kuskus,těstovina,rýže,zloutek-ruzne střídáme)
Kolem půl druhé kojení, půl čtvrté přesnídávka, ovoce,půl šesté kojení ,večer kaše rýžová,zatím nemáme plnou dávku a na noc kojení.Dcerka je spokojená,váhové přírůstky v normě,,stolici má pravidelnou.A teď mě zajímá zda toho nemá moc,přijde mi že ji pořád něčím cpu,s příkrmy problém nemáme,malá papa hezký,ale zároveň si chci udržet ještě kojeni.V noci už teď většinou nekojim.Zajimaji mě vaše názory,zda ubrat kojení popř jak to všechno upravit
Děkuji 😉
plnou dávku a před spaním koheni
@lady742 tak takhle to tedy neznam... ja tedy zacinala s prikrmy az v tom 6.m. za mne drive prikrmy u kojenych deti nejsou nutne. Nekolik mesicu jsem pak davala kolem poledne jen zeleninu pozdeji s masem . Obcas svacinu ovoce. Syn se podobnym zpusovem jako to tve rozjedl kolem 10 az 11m. Dcera az po odstaveni po roce. Ale tedy zase na druhou stranu chtela kojit skoro furt, a to se nedalo😅
Když je spokojená a necpes to do ní násilím, není důvod to řešit. 🙂 Některý děti jsou holt hned od první lžičky otesánci, jiní zase nechtějí nic jíst. 🙂 Lepší první varianta. 😀
Když je spokojená, ok... Ale na kojené dítě mi to prijde zbytečně brzy, tolik jídla. Obecně se doporučuje u KOJENYCH deti zacinat s prikrmy až po 6 měsíci.
Já teda začala s příkrmy kolem 5,5 měsíce, teď je malé 9,5 měsíce, ráno kojim, kolem 8 snídaně, to už zapije čajem nebo vodou, kolem 11 kojení na uspání, kolem 13.00 oběd, odpoledne svačina, čaj a vecer večeře a kojení.V noci se mi malá dost budí tak kojim v noci 6-8x i tak
Minulý týden na šestiměsíční kontrole u dětské mudry jsem od sestry dostala sprda, jakto že syn je jenom kojený🙄 jinak u dcery jsem jela úplně stejně ja Vy, brala si všeho kolik sama chtěla, někdy si dala dve lžičky a preferovala prso, jindy zbaštila příkrm a prsa se netkla🤷
Já jsem tedy jen kojila do roku. Syn prikrmy vůbec nechtel. Podle mě má těch prikrmu až moc, to nejo ani můj 7m nekojeny syn. Já bych ještě spíš brala prikrmy jako prikrm ne plnou davku, aby sis udržela kojení. Ale to záleží na tobě...
nase aktualne 7 mesicu. zacaly jsme tyden pred 6. mesicem a ted mame takto: cca 7 kojeni, 9 kojeni na uspani, kolem 12 obed (nekdy jen zelenina, nekdy s masem, dnes zloutek, kuskus mela na test, ale ryzi, testoviny apod. jeste nemela), nabidnu vodu, pak dokojim. dalsi kolem 15, nekdy pred kojenim dam zuzlat okurek do ruky. vecere kolem 17 ted dva dny zkousime zeleninovou polivku + kojeni. v 19 kojeni na uspani. v noci se koji taky dost. takze ja se ji snazim trochu zabavit kolem toho poledne, aby vydrzela, protoze spis nez hlad je unavena. jinak bych ji taky musela dat v 11 a pak zas kolem 13. tim se to cele posune a mame hned o dve jidla navic. 🤷🏼♀️
Mam to ted jak @jjasmina s tom, ze mam trošku min kojeni v noci a jedno navic odpoledne. Zacinaly jsme kolem 5. mesice. Ze zacatku jedla furt neco a hlavne chtela kazdou chvili prso, treba jen cucnout, takze vlastne jedla skoro kazdou hodinu. Kolem 8. mesice prestala jist příkrmy, takze jsem upravila nase jidla na bez soli a tuku. To uz pak jedla a i ty intervaly jsou ted normalnejsi. I kdyz mi prijde, ze ji strasne malinke porce...
@jana_zofie tak jsem zapomněla jedno odpolední kojeni na uspání 🙂
Je to dost jidla na 6,5m dite, ale to je proto, ze bezne se zacina s prikrmy u kojenych deti po pul roce (kdyz doktor nevyklada blbosti o imunologickym okne nebo nepatri do ligy "Znicme matkam kojeni", kam jich teda podle zkusenosti znamych taky patri dost)... No a vy mate naskok. Ja patrim do tabora proti vecernim kasim, tak si o tom neco zjisti a rozhodni se. A ke kojeni, cetla jsem - nevim kde - ze od 4 mesicu do 2 let neni v cetnosti kojeni rozdil, kdyz dite neomezujes. Synovi je 20 mesicu a u nas to sedi
Ano, pokud si chces udrzet kojeni, ma toho kvantum. Nocni kojeni urcite udrzet. Me pomohly informace na strankach zde http://www.kojeni.net/on-line-poradna/category....
Holky děkuji všem za názory,dcerka je moje třetí dítko,takže úplně nováček nejsem,ale pred 5,10lety to bylo jinak.Takze člověk sbírá info pořád 😉.Oproti starším dětem je dcera jedlík,proto jsme už takto daleko😉.Zase když papa hezký se mi ji omezovat nechce,protože vím bohužel co to je mít doma i nejedlika🙁.Co se kaši týče,vím že se teda na noc nedoporučuji,jak říkám před časem zase kaše jedině na noc,takže si vyberme.🙂
Ještě teda zkusím střídat kaši a ovoce,a večer budem kojit 😉
Já mám dceru 5 měsíců, na doporučení doktorky přikrmuju od 4. měsíce, i když byla plně kojená a váha v pohodě. Sice všude čtu, že se má začít u kojených dětí přikrmovat až od 6. měsíce, ale budiž. Říkala jsem si, že začnu pomalu a kdyby se jí nechtělo jíst, tak budu mít náskok a nebudu jí do ničeho nutit. Nicméně papá krásně už asi od třetího dne. Teď je to měsíc a od začátku dávám jenom zeleninu k obědu, vystřídala jsem asi 10 druhů. O víkendu chci zkusit přidat první maso. Přemýšlím nad kaší k večeři, ale nevím, jestli jí můžu dávat nemléčnou a ředit vodou (svého tolik neodstříkám a umělý dávat nechci), nebo dávat mléčnou a ředit vodou. Takže zatím náš den vypadá takto:
Ráno v 6 kojení, spánek do 8, v 9 kojení, spánek od 10 do 11, ve 12 oběd zelenina (případně dokojit, ale většinou jí zelenina stačí), spánek od 13 do 15, v 15:30 kojení, spánek od 16 do 17, v 18 koupání, v 18:30 kojení, v 19 spánek a pak další den zase nanovo 😉 Nedávám jí zatím vodu ani čaj.
Moje děti měly v tomto věku příkrm jen oběd maso zelenina, olizly dvakrát lžičku.. Jinak se jenom kojil, takže za mě je to jídla až dost 😃
@lady742 je toho hodne. Jak uz se tu psalo, zacinat u kojenych deti se ma nejdrive v ukoncenem sestem mesici a to mimo jine kvuli nevyzralemu imunitnimu systemu, ktery z velke casti lezi ve strevech a pevna strava ho zatezuje. V 6m by melo mit dite tak maximalne obed. Kase na noc je naprosto nevhodna stejne jako ryze v tomhle veku, obiloviny se zavadi az kolem 9m. Je super, ze hezky papa a kaka, ale dopady tohohle predcasnyho prikrmovani a ladovani horem dolem se muzou projevit az mnohem mnohem pozdeji....
A nejak mi tam chybi kojeni po prikrmu, prikrm je od slova prikrmovat (ke kojeni), nikoliv nahrazovat kojeni
@lady742 pokud je spokojena, pribira rozumně a nema nejake potize, nechala bych tak 🙂