Ahojky, bylo nám 6 měsíců a od pondělí chci začít Tadíkovi vařit první šlichtičky, jenže nevím, jestli je k tomu nutná pouze kojenecká voda, nebo stačí obyč z vodovodu, či nějaká neperlivá bonaqua, aquila atp. Jak to děláte vy? Díky za rady. 🙂
Já na sunar od 4. měsíce převařovala balenou vodu, ale teď už si říkám, jestli to není právě zbytečný, navíc u nás v obchodě kojeneckou vodu nemají, my zase nemáme auto a abych se tahala s kojeneckou vodou z města, které je od nás cca 3 km, se mi fakt moc nechce. A o balených vodách jsem slyšela, že jsou častokrát horší než ta z kohoutku..Tak díky, aspoň nad sebou nebudu pochybovat, až v po začneme vařit 😀
tak do pondělka času dost - a ostatní holky taky určitě písnou svoje názory - tehle byl můj a dr.s tím souhlasila, tak by to snad nemělo být špatně....
holky, já taky vařím z obyč vody z kohoutku, myslím, že je to v pořádku.
Na pití teda dávám převařenou kojeneckou vodu, ale moc se mi nechce, tak uvažuju, že taky budu dávat obyčejnou, ale zatím jsem se neodhodlala 😉
Ahojky holky! Já 4 měsíce plně kojila, ale pak nastala otázka jakou vodu používat. Ale protože jsem z Karviné a u nás je nejelpší voda z celé ČR, tak jsem volila rovnou vodu z kohoutku. Takže příkrmy dělám z vody z kohoutku, čaj a sunar taky (samozřejmě převařuju). 😉
a příkrmy taky dělám z kohoutkové vody 😉
do 6 měsíců by měla být kojenecká voda, pak už klíďo z kohoutku. Používám většinou z kohoutku (převařenou).
Ahoj, nemáte někdo zkušenosti s pražskou vodou? Přikrmuju a používám kojeneckou vodu, tak by mě zajímalo jak dlouho bych to měla dodržovat. Slyšela jsem, že pražská voda z kohoutku nic moc.
my používáme pražskou vodu, doktorka říkala, že od půl roku netřeba kojenecká.
Mě taky dr. řikala, že od půl roku stačí převařená z kohoutku 🙂
já teda teď na napití ve vedrech dávala půl napůl kojeneckou vodu s vodou z kohoutku a v pohodě.
Díky moc. 🙂
My jsme od 1.měsíce na UM a vařím mu Nutrilon zatím jenom z kojenecké vody,i když jsem taky z Karviné 😅
ahoj my pouzivali nejdriv balenou vodu, kdyz sme s prikrmama zacinali, a ted uz normalka prazskou z kohoutku a v pohode, mala jeste nikdy nemela strevni potize. hlavne deti stejne na vsechno sahaji a davaj si do pusy, to uz je podle me nejaka voda z kohoutku nevytrhne!🙂 🙂
Vařím pro malou dotěď z kupované....I když se říká, jak je tu voda dobrá, je mi jasné, že sviňstvo a chlor v ní je...Sama ji piju zřídka kdy....
Holky, tady v Nemecku se na kojeneckou vodu nehraje, od narozeni se dela i UM z vody z kohoutku. A to ji mame fakt hodne tvrdou a zatim to mimca prezivaji 😉 .
Ahoj, my UM děláme z kojenecký vody a příkrmy vařím normálně z pražský vody z kohoutku. 🙂
holky, zavolejte na vodárnu a zeptejte se na kvalitu vody, obvykle mívá parametry vhodné pro malé děti. Problémem můžou být vodovodní trubky - hlavně ty staré. U balených kojenekých vod je zase problematické skladování,láhve mají být ve tmě a ne v horku, což teda v mnoha obchodech nedodržujou
tak já na kaši používám převařenou Dobrou vodu, ale když to tu čtu, tak snad začnu používat vodu z kohoutku... 🙂
tak já vařím pro malou od začátku z vody z kohoutku,ale mlíčko a kaše dělám z kojenecké,kterou nepřevařuji,ale nevím,kdy už i na čaj či mlíčko použív vodu z kohoutku?! 😒
teď jsem četla, že doma uvařené šlichtičky-jak to tady někdo nazval-jsou horší než kupované dětské výživy-že ty domácí mají hodně moc sodíku...kdežto u těch kupovaných-tam to hlídají--moc dobře nevyšel Hipp, zato Hami je prý na dobré úrovni....takže my doma nevaříme ale kupujeme hotové....
my už odmala používáme balenou vodu. ale hlavně z toho důvodu, že balená se může převařit jen v konvici a ta z kohoutku by se měla převařovat v hrnci alespoň 5 - 10 minut. takže já si převařím půl konvice, naliju to flaštiček na celý den a tu pak jen ohřeju ve vodní lázni... no a taky já osobně vodu z kohoutku nepiju, taky si kupuju tu balenou pro sebe, takže ji určitě nebudu dávat malému... teda ne do těch 6-ti měsíců...
prosím Tě, kopciku, kde bydlíš, že musíte tak dlouho převařovat vodu z kohoutku?
kacka.va: v OVA. voda tu není nic moc. už v porodnici mě na to upozorňovali...
tak to jo, u nás je voda v pohodě
misakulicka - no já teda nevím, ale já radši budu šlichtičky vařit, sice občas nějakou koupím, ale včera jsem koukala na diskuzi o těch kupovaných výživkách a je to fakt dost humáč, co se o tom psalo, tady na Koníkovi, je fakt, že když si přečteš, co všechno tam je a být by nemělo, tak je to opravdu drsný... 😝
Já vařím z kojenecké vody, ale v plínce už jsem našla kousky trávy, kus fíkusu, včera dokonce část papírové visačky od nové čepice z C&A.... tak je ta voda asi docela zbytečná a přejdu na tu z kohoutku.
olivia.a taky vam jede fikus 😀
no ja bych to asi taky dvakrat neresila, js v anglii a tady se taky na kojenecke vody nehraje
manžel koupil balík šesti vod, já vždy jednu otevřu, mám ji pár dní v ledničce a používám jen na to vaření - každý den tak 1 až 2 deci.
\kvítka jsme dnes z obýváku přestěhovali do třetího pokoje, ale je to teď tady takové studené.... brzo poputují zpátky. jen doufám, že ten fikus není jedovatý
asi ne uz ho mela parkrat a zatim nic, ale taky js hledala na netu jestli neni jedovaty, je to nase posledni kvitko zbytek ozrala kocka
tak my vařili z vody z kohoutku - stejně se při tom vaření převaří, ne ??? ani na sunar jsem nepoužívala žádnou spešl kojeneckou - taky jsem převařovala tu z kohoutku.... 😉