Příkrmy od 3. měsíce? Ano x ne?

alokina
26. dub 2016

Ahoj maminky, jdu tak trošku s asi hloupým dotazem... Dcera bude mít 1.5. 3 měsíce... Jsme na UM ale vubec ji nestači... Někdy chce i po hodině... Zkusila jsem změnit značky, sytější mléka.... Nic nepomohlo... Známá mi řekla,že měla stejný problém a že od 3 měsíce dávala kaše alespoň na noc a že to mám zkusit.... Co myslíte??? Dát třeba do UM na spaní 1-2 lžičky kaše? A popř. jaké?? Děkuji 🙂 🙂

slunicqqo
26. dub 2016

ja bych nedávala je to brzo kolik vypije na jedno krmení?

alokina
autor
26. dub 2016

@slunicqqo 150 ml 🙂

bajana
26. dub 2016

Ne ne ne ...maximalne po porade s lekarkou.

andreaandrejka
26. dub 2016

Poradila bych se s pediatričkou.

alokina
autor
26. dub 2016

Myslela jsem si to... navíc.... malej se narodil 1.2. tzn bude mít teď 1.5. 3 měsíce nebo prostě ukončený druhý? Jak se to počítá? Prý mu budou 1.5. 3 měsíce tak nevím nevím,jak to přesně je, děkuji 🙂

veronika182
26. dub 2016

A nemáte náhodou růstový spurt? To jsme taky jedli klidně po hodině..některé děti to tak prostě mají, na kaši apod. ještě nemá zralou trávicí soustavu, bylo by jí akorát těžko =/

soyevita
26. dub 2016

@alokina Nic bych nezaváděla,ve 3.měsících potřebuje jen mléko.
Kolik dcera váží?

myjusiatko
26. dub 2016

Odporucam ti knihu Naše deti, naše svety. V afrike maminky koja aj čo 13min. Proste dcere daj, ked chce. Cim viac kojis a cim dlhsie saje, tym ma tvoje mlieko viac tuku a je kalorickejsie = lepšie sa mala napapa. Tak proste koj. 🙂

alokina
autor
26. dub 2016

@soyevita takže bude míít teď 3M? 🙂 no dcerka porodní váha 3550 g a 53 cm a teď má 5510g a 59 cm...

karlajasmine
26. dub 2016

kasi bych urcite nedavala... az od 4mesice...

alokina
autor
26. dub 2016

@myjusiatko jsme na UM ;)

myjusiatko
26. dub 2016

@alokina aha, prepac, to som prehliadla.

alokina
autor
26. dub 2016

@myjusiatko v pohode, dala bych za kojeni cokoliv,ale bohuzel 🙂 vynahrazuju kontaktem pri satkovani ♥

alokina
autor
26. dub 2016

Jéé holky je to dcera, ja jak myslim na brachu pisu malej 😀 😀

soyevita
26. dub 2016

@alokina To má pěknou váhu,taky si myslím,že je to růstový spurt.Ale snažila bych se nechat alespoň 2hodinové pauzy,aby pak neměla bolesti bříška.Přece jen UM se tráví delší dobu než mateřské.

micaella23
26. dub 2016

Zkusila jsi zvysit davku mleka? 3-4m muze vypit i 200ml (podle tabulky teda) moje to vycucla a kolikrat i to bylo malo, muze mit take zizu, zkus dat 2x denne 10-20ml caje.. Ve 3 m moje taky obcas rvala, myslela jsem ze z hladu, ale nakonec to bylo tim, ze chtela pozornost v tu chvili, ukazovat veci, chodit s ni po byte a neco rikat atd. Sprut to muze byt take jak psaly holky. Ale kasi fakt nee. 🙂

alokina
autor
26. dub 2016

@micaella23 to vše dělám 🙂 pije fenyklový i medunkovy caj... kdyz jsem dala 180 ml mleka tak uz blinkala... no neviiim co s ni 🙂 plne se ji venuju i satkuju ma moji neustalou pozornost,ale kdyz spusti neprestane dokud nedam mleko... dudlik taky nechce... :(

alokina
autor
26. dub 2016

holky a mam to brat ze ma mala 3 mesice nebo 2 mesice a tyden??

micaella23
26. dub 2016

@alokina ahaa no covece, to delas vsechno na 1*, otesanek hadr jak ta nase tak to bude sprutik, snad... jestli je 1.2 =0m takze ted 1.5 ji bude presne cerstvych 3m, 30.5. konec 3m a 1.6 zacatek 4m pokud to teda taky nepocitam blbe;D

berenika39
26. dub 2016

@alokina budou jí tři měsíce, je na světě tři měsíce.

soyevita
26. dub 2016

@alokina Podle mě bude mít vaše dcera ukončený 3.měsíc 1.5.

micaella23
26. dub 2016

@soyevita narodila se 1.2 to ji nebyl ani den 🙂

alokina
autor
26. dub 2016

myslela jsem si to,dekuji 🙂 a to nemluvim o tom,ze do mleka dostava nutriton na zahusteni skrz reflux,takze je mlicko jeste sytejsi 😀 😀 holt jedlik po tatovi 😀 😀 😀 a myslite,ze kdyz uz tedy kase tak muzu dat od 4m nebo zacit od uk 4 mesice? 🙂 🙂

yildiz
26. dub 2016

@alokina taky mam synatora 1.2 🙂 a 1.5. mu budou 3mes 😀 - jinak prikrmy se pozvolna zacinaji davat od ukonceneho 4.mes a to se zacina mrkvi pripadne pak dyni - a to u ditete ktere je na UM....u kojeneho to jine ty jsou o neco pozdeji..ale zalezi na lekari ale myslim, ze ani lekar nerekne driv jak nez od toho ukonceneho 4.mes - takze je casik ..malej me vypije taky 150ml 5x denne 4x za den 1x v noci jak kdy nekdy spi non stop....kasicky zatim taky neplanuji

baris
26. dub 2016

@alokina díky silnému refluxu u obou dcer jsem zahušťovala každou dávku UM rýžovou kaší (1 lžička). Bylo to na doporučení od naší Dr. Dostávaly sunar - takže i od sunaru rýžovou kaši.

Příkrmy - jak měly 4 měsíce - začala jsem s příkrmy. Rovněž na doporučení dětské Dr.

slunicqqo
26. dub 2016

tak 150 ml by jí mělo teoreticky stačit, to mi děcka taky tak pili , ale v pohodě vydrželi ty 3 hodinky. Na noc jsem teda dávala ve 3 měsíci na zahuštění nutriton taky. Pokud větší dávku už blinká tak bych nedávala. max mezitím ten čajík. Kaši nejdříve od uk. 4 m

kopretina123
26. dub 2016

Já bych řekla, že máte ukončený 2.měsíc, pokud jí prvního budou tři měsíce.....

alokina
autor
26. dub 2016

tak dekuji,pockame 🙂)

soyevita
26. dub 2016

@kopretina123 já jsem teda z toho jelen 😀
Narodila se 1.2. ,takže to je celý únor,březen,duben- což jsou podle mě 3měsíce

tera01
26. dub 2016

Je to přesně jak píše @soyevita .. Narodila se 1.2. takže 1.3. jí byl 1 měsíc a zároveň ho měla ukončený... taky jsem s tím na začátku bojovala, ale pak mi to dr. vysvětlila, jak je to jednoduché ;) 1.3. ukončený 1.měsíc, 1.4. ukončený 2.měsíc, 1.5. ukončený 3. měsíc, 1.6. ukončený 4. měsíc. Takže s příkrmy začít až od 1.6. Je to 100% ;)