Ahoj maminky, jdu tak trošku s asi hloupým dotazem... Dcera bude mít 1.5. 3 měsíce... Jsme na UM ale vubec ji nestači... Někdy chce i po hodině... Zkusila jsem změnit značky, sytější mléka.... Nic nepomohlo... Známá mi řekla,že měla stejný problém a že od 3 měsíce dávala kaše alespoň na noc a že to mám zkusit.... Co myslíte??? Dát třeba do UM na spaní 1-2 lžičky kaše? A popř. jaké?? Děkuji 🙂 🙂
Ne ne ne ...maximalne po porade s lekarkou.
Poradila bych se s pediatričkou.
Myslela jsem si to... navíc.... malej se narodil 1.2. tzn bude mít teď 1.5. 3 měsíce nebo prostě ukončený druhý? Jak se to počítá? Prý mu budou 1.5. 3 měsíce tak nevím nevím,jak to přesně je, děkuji 🙂
A nemáte náhodou růstový spurt? To jsme taky jedli klidně po hodině..některé děti to tak prostě mají, na kaši apod. ještě nemá zralou trávicí soustavu, bylo by jí akorát těžko =/
Odporucam ti knihu Naše deti, naše svety. V afrike maminky koja aj čo 13min. Proste dcere daj, ked chce. Cim viac kojis a cim dlhsie saje, tym ma tvoje mlieko viac tuku a je kalorickejsie = lepšie sa mala napapa. Tak proste koj. 🙂
kasi bych urcite nedavala... az od 4mesice...
@myjusiatko jsme na UM ;)
@alokina aha, prepac, to som prehliadla.
@myjusiatko v pohode, dala bych za kojeni cokoliv,ale bohuzel 🙂 vynahrazuju kontaktem pri satkovani ♥
Jéé holky je to dcera, ja jak myslim na brachu pisu malej 😀 😀
Zkusila jsi zvysit davku mleka? 3-4m muze vypit i 200ml (podle tabulky teda) moje to vycucla a kolikrat i to bylo malo, muze mit take zizu, zkus dat 2x denne 10-20ml caje.. Ve 3 m moje taky obcas rvala, myslela jsem ze z hladu, ale nakonec to bylo tim, ze chtela pozornost v tu chvili, ukazovat veci, chodit s ni po byte a neco rikat atd. Sprut to muze byt take jak psaly holky. Ale kasi fakt nee. 🙂
@micaella23 to vše dělám 🙂 pije fenyklový i medunkovy caj... kdyz jsem dala 180 ml mleka tak uz blinkala... no neviiim co s ni 🙂 plne se ji venuju i satkuju ma moji neustalou pozornost,ale kdyz spusti neprestane dokud nedam mleko... dudlik taky nechce... :(
holky a mam to brat ze ma mala 3 mesice nebo 2 mesice a tyden??
@alokina ahaa no covece, to delas vsechno na 1*, otesanek hadr jak ta nase tak to bude sprutik, snad... jestli je 1.2 =0m takze ted 1.5 ji bude presne cerstvych 3m, 30.5. konec 3m a 1.6 zacatek 4m pokud to teda taky nepocitam blbe;D
@alokina budou jí tři měsíce, je na světě tři měsíce.
@soyevita narodila se 1.2 to ji nebyl ani den 🙂
myslela jsem si to,dekuji 🙂 a to nemluvim o tom,ze do mleka dostava nutriton na zahusteni skrz reflux,takze je mlicko jeste sytejsi 😀 😀 holt jedlik po tatovi 😀 😀 😀 a myslite,ze kdyz uz tedy kase tak muzu dat od 4m nebo zacit od uk 4 mesice? 🙂 🙂
@alokina taky mam synatora 1.2 🙂 a 1.5. mu budou 3mes 😀 - jinak prikrmy se pozvolna zacinaji davat od ukonceneho 4.mes a to se zacina mrkvi pripadne pak dyni - a to u ditete ktere je na UM....u kojeneho to jine ty jsou o neco pozdeji..ale zalezi na lekari ale myslim, ze ani lekar nerekne driv jak nez od toho ukonceneho 4.mes - takze je casik ..malej me vypije taky 150ml 5x denne 4x za den 1x v noci jak kdy nekdy spi non stop....kasicky zatim taky neplanuji
tak 150 ml by jí mělo teoreticky stačit, to mi děcka taky tak pili , ale v pohodě vydrželi ty 3 hodinky. Na noc jsem teda dávala ve 3 měsíci na zahuštění nutriton taky. Pokud větší dávku už blinká tak bych nedávala. max mezitím ten čajík. Kaši nejdříve od uk. 4 m
Já bych řekla, že máte ukončený 2.měsíc, pokud jí prvního budou tři měsíce.....
tak dekuji,pockame 🙂)
@kopretina123 já jsem teda z toho jelen 😀
Narodila se 1.2. ,takže to je celý únor,březen,duben- což jsou podle mě 3měsíce
Je to přesně jak píše @soyevita .. Narodila se 1.2. takže 1.3. jí byl 1 měsíc a zároveň ho měla ukončený... taky jsem s tím na začátku bojovala, ale pak mi to dr. vysvětlila, jak je to jednoduché ;) 1.3. ukončený 1.měsíc, 1.4. ukončený 2.měsíc, 1.5. ukončený 3. měsíc, 1.6. ukončený 4. měsíc. Takže s příkrmy začít až od 1.6. Je to 100% ;)
ja bych nedávala je to brzo kolik vypije na jedno krmení?