Nedávat plně kojenému dítěti tekutiny?

arwen_arina
6. únor 2017

Příbuzná teď má čerstvé děťátko a chce poradit. Narozdíl ode mě

arwen_arina
autor
6. únor 2017

Odeslalo se to dřív,omlouvám se, pisu z mobilu.
Takže příbuzná narozdíl ode mě plně koji,ale prý ji doktorka rekla,ze diteti nemá davat tekutiny!! Pritom chudacek maly ma suchou kuzi a breci zizni. Není to blbost? Každý člověk preci potrebuje tekutiny a mleko i dospelemu slemovati v krku. Moje mala je na UM a taky radili,abych nedavala pit,nastesti jsem neposlechla a vyhnula se dehydrataci. Poradila jsem ji fenyklovy caj, tim snad nic nezkazi?

janicekslunicek
6. únor 2017

A s čím chce poradit? Asi pořádně nechápu otázku. Jestli kojí, tak další tekutiny dávat nemusí. MM stačí.

j.a.n.i
6. únor 2017

@arwen_arina Při plném kojení není důvod dávat žádné další tekutiny... spíš je blbost, to co ji tvrdíš ty. A už vůbec nevidím důvod učit mimino na čaj, když už tedy budu mít neodbytnou potřebu mu dávat nějaké další tekutiny, tak k pití je voda.

arwen_arina
autor
6. únor 2017

@j.a.n.i zkus se napit smetany a zadne vody,jak ti bude...

tulikiss
6. únor 2017

@arwen_arina nejak nevim co chces poradit, snad logicky pokud breci zizni tak ma nakojit a je po problemu.

arwen_arina
autor
6. únor 2017

A neni to divne,dalsi mleko,kdyz ma kluk evidentne zizen? Nebo ma vic pit matka,aby bylo mleko vic vodovate?

j.a.n.i
6. únor 2017

@arwen_arina A tvoje známá je snad kráva?

janicekslunicek
6. únor 2017

Suchá kůže nemá s pitným režimem nic společného. Moje malá se narodila v červenci, je kojená a ještě nedostala ani kapku vody nebo čaje. A dehydratovaná není. Pokud plače podle Vás žízní, tak ať jí dá cucnout opět MM. Ale příčinu pláče bych hledala jinde.

arwen_arina
autor
6. únor 2017

@tulikiss jde mi o to,ze mleko je jidlo a ne piti...

j.a.n.i
6. únor 2017

@janicekslunicek No, ono to spíš bude o tom, že pláč nebude mít s žízní nic společného...

arwen_arina
autor
6. únor 2017

@j.a.n.i ja nevim,prijde mi divne drzet dite o zizni...reknu ji,co mi tu radite,ale prijde mi to zvlastni

lv
6. únor 2017

Voda lze, pokud jsou extrémní vedra, i tak je lepší přiložit častěji k prsu. Když má žízeň, ať nakojí.

lv
6. únor 2017

@arwen_arina mléko je jidlo i pití

andysebesta
6. únor 2017

Ahoj,já jsem při plnohodnotnem kojení dávala prevarenou vodu POUZE v létě.Takhle pres zimu jen mlicko.Mala miminka nepotřebují jiné tekutiny,když jsou na MM.Jiná situace je UM nebo když už dokrmujes.Nebo vysoké teploty.Ale jinak si mimi vezme samo co potřebuje.😉

j.a.n.i
6. únor 2017

@arwen_arina Ale ona dítě o žízni nedrží, ona ho kojí.

arwen_arina
autor
6. únor 2017

Ja holce davam od zacatku k UM caj a vodu,jinak by asi uschla...je fakt,ze UM je jine,ale stejne...

leki
6. únor 2017

Ja davala fenyklovycaj kvuli brisku a uplne malinko. Pokud koji relativne casto (napr ja kojila asi co hodku a pul) , tekutiny urcite netreba, ono to matersky mliko neni tak hutny jak plnotucny kravsky z krabice. Mimco se tim i napije. Dehydratace nehrozi, moje i kamoscino mimco to prezilo v poho a doktorka nic nerikala 😉

janicekslunicek
6. únor 2017

@j.a.n.i Já si to taky myslím. Však píšu.. příčinu pláče bych hledala jinde 🙂

arwen_arina
autor
6. únor 2017

Aha,dobre,necham si poradit,i kdyz mi to prijde podivne...a cemu by vlastne caj k MM uskodil?

barumat
6. únor 2017

@arwen_arina Jak píše janicekslunicek. Pokud ale pláče a má suchou kůži, je možné, že je mléka málo a pláče jak žízní, tak hladem. Radila bych hlídat přibývání a laktaci.

j.a.n.i
6. únor 2017

@andysebesta No, co mám zkušenost se starším dítětem, tak moc jiná situace nemusí být ani při dokrmu, ten byl ochoten pít něco jiného až asi ve 14 měsících, do té doby uspokojoval veškerou potřebu tekutin kojením.

frantiska85
6. únor 2017

Oba kluky jsem plně kojila a vodu vůbec nedostávali. Napít vody jsem jim dávala až když jedli suché potraviny.

anetka1701
6. únor 2017

Moje letní mimnko v největších parnech bylo do půl roku jen kojené. Vodu jsem nedávala. Je to blbost - suchá kůže a pláč není z dehydratace...

blanche1206
6. únor 2017

@arwen_arina ja si myslím, ze byste se mela především starat o sebe a sve dítě. Předpokládám, ze vase kamarádka vi, co dela. Kolikáté matr dítě, ze jste tak zkusena a zrala matka? Pokud mate dítě na UM, tekutiny logicky dávejte. V pripade, ze je dítě plne kojeno, netřeba další tekutiny. Divím se, ze moje děti nebyly dehydrované...?! Asi to bude tim, ze jsem si nenechala poradit od nějaké "rádoby" kamarádky. At si to dela, jak chce, ne? Co se starate???

arwen_arina
autor
6. únor 2017

@blanche1206 co jsem Vam udelala,ze tak hruby ton?

j.a.n.i
6. únor 2017

@arwen_arina No, u ne ideálně sajících dětí může láhev zkazit techniku sání a to je prvním krokem k odstavení, pak může ten čaj některým dětem způsobovat problémy s břichem, pak se zbytečně učí dítě na pití s nějakou chutí a nemusí pak být ochotné pít vodu... ano, uškodit to nemusí, ale zároveň nějak nevidím ten přínos, proč to dělat.

arwen_arina
autor
6. únor 2017

@j.a.n.i aha,ja davala cajik zpocatku strikackou,kdyz byla nadeje.kojit...ok,vyridim ji to,mozna ze sama pije malo

blanche1206
6. únor 2017

Protože pokud te sve kamarádce nutite pro plne kojene dite něco, co vůbec nepotřebuje, i kdyz vy to tak delate, tak je to proste vrchol uplne všeho! Představte si to na sve situaci, pokud byste se o sve dítě starala a dávala mu to nejlepší, co můžete, a nějaká kamarádka by o vas na foru psala, ze trapite dite zizni a ze je dehydrované? Pokud tedy o tomhle vi - o cemz pochybuji, pak nechápu už vůbec nic...!

j.a.n.i
6. únor 2017

@arwen_arina Já sama piju hodně málo a vliv na kvalitu mléka to nemá (možná na množství jo) i kdy já ho měla i s mým nepitím hodně. Spíš bych se zaměřila na jiný důvod pláče, protože suchá kůže obecně není znakem dehydratace, tím je u malých mimin propadlá fontanela a málo počůraných plen.

arwen_arina
autor
6. únor 2017

@blanche1206
Nic nenutim,jen jsem se tu zeptala,co je na tom...a krom toho jsem snad neporadila.nic fatalne skodliveho...dat diteti napit? Vy delate,jak kdybych ji poradila dat mu drogy nebo alkohol.