Najednou odmítá masozeleninové příkrmy, máte zkušenost?

pampalin
2. srp 2015

Ahojky!
Máte někdo zkušenost s tím, že vám mimčo začalo po nějaké době, kdy masozel. příkrmy baštlilo, najednou stávkovat a začalo je odmítat? S ovocnými problém není.
Jak jste to řešily? Já už jsem rezignovala a dávám místo masozel. teď UM. Snad tomu přijde za pár dní zase na chuť.
Díky za reakce.

plamenka84
2. srp 2015

Ahoj, mela jsme to podobne, v 6mes jsem zacala zelenina,maso,ovoce,jogurt po cca 2 mesicich zacala mala stavkovat a masozel.uplne odmitat, skoncili jsme na 3tydny pouze na mliku a jogurtu. Byla jsem z ni uplne poufala, pak jsem opet zacala kupovat sklenicky a mala se znovu rozjedla. Doktorka to svadela na zuby, ale prvni mela az v 11mes.

lv
2. srp 2015

U obou dcer za to mohly zuby, klidně se vrátily pouze na mléko /a i jen poporůstání v dásních, ne vždy zub vylez/. Nebo růstový spurt. Klidně to na týden vynech, pak zkus. A i do masozel.příkrmů můžeš zkusit dát jablko, v kupovaných bývá.

zo_ja
2. srp 2015

Někdy děti něco ochutnávají, v rámci poznávání světa, a zjistí, že jim to nevyhovuje, nechtějí to, preferují zase zpátky třeba jen MM. V 7 měs. je často prostě brzo.

drrregy
2. srp 2015

A já to měla a mám doteď přesně naopak. Me baštil nádherně masozel.domácí příkrmy a občas jsem mu pro zpestření dala i kupovanou, ale pokud to měla být ovocná přesnídávka ať domácí nebo kupovaná-úspěch u nás neměla ☹ Jinak ovoce teď baští: jahody, maliny, jablko, pomeranč,třešně- ale dostat do něj kiwi, meruňku a banán je nadlidský úkol. No, uvidíme, třeba druhé mimi to bude mít zase opačne 🙂

jahodnice
2. srp 2015

Naše malá zase najednou přestala jíst ovocné přesnídávky, banán nejí vůbec, po první lžičce zvrací, po piškotech se jí zvedá žaludek. Masozeleninu může kdykoliv.

pampalin
autor
2. srp 2015

My to máme s tím ovocem ještě trochu komplikované AE. Teď ji nechám pár dní na mlíčku a uvidím, co bude potom.

cabo
2. srp 2015

@pampalin Také jsem to se synem zažila. Od zavedení prikrmu bastil naprosto vše a najednou nechtel ani oběd ani ze svačiny toho moc nesnedl. U nej to s největší pravděpodobnosti byly opravdu zuby. Trvalo to slabý měsíc, ted uz zase basti s radosti.
Vždycky jsem mu dala trosku obědu a kdyz pak uz nechtěl, dokrmila jsem UM.