Ahojky!
Máte někdo zkušenost s tím, že vám mimčo začalo po nějaké době, kdy masozel. příkrmy baštlilo, najednou stávkovat a začalo je odmítat? S ovocnými problém není.
Jak jste to řešily? Já už jsem rezignovala a dávám místo masozel. teď UM. Snad tomu přijde za pár dní zase na chuť.
Díky za reakce.
U obou dcer za to mohly zuby, klidně se vrátily pouze na mléko /a i jen poporůstání v dásních, ne vždy zub vylez/. Nebo růstový spurt. Klidně to na týden vynech, pak zkus. A i do masozel.příkrmů můžeš zkusit dát jablko, v kupovaných bývá.
Někdy děti něco ochutnávají, v rámci poznávání světa, a zjistí, že jim to nevyhovuje, nechtějí to, preferují zase zpátky třeba jen MM. V 7 měs. je často prostě brzo.
A já to měla a mám doteď přesně naopak. Me baštil nádherně masozel.domácí příkrmy a občas jsem mu pro zpestření dala i kupovanou, ale pokud to měla být ovocná přesnídávka ať domácí nebo kupovaná-úspěch u nás neměla ☹ Jinak ovoce teď baští: jahody, maliny, jablko, pomeranč,třešně- ale dostat do něj kiwi, meruňku a banán je nadlidský úkol. No, uvidíme, třeba druhé mimi to bude mít zase opačne 🙂
Naše malá zase najednou přestala jíst ovocné přesnídávky, banán nejí vůbec, po první lžičce zvrací, po piškotech se jí zvedá žaludek. Masozeleninu může kdykoliv.
My to máme s tím ovocem ještě trochu komplikované AE. Teď ji nechám pár dní na mlíčku a uvidím, co bude potom.
@pampalin Také jsem to se synem zažila. Od zavedení prikrmu bastil naprosto vše a najednou nechtel ani oběd ani ze svačiny toho moc nesnedl. U nej to s největší pravděpodobnosti byly opravdu zuby. Trvalo to slabý měsíc, ted uz zase basti s radosti.
Vždycky jsem mu dala trosku obědu a kdyz pak uz nechtěl, dokrmila jsem UM.
Ahoj, mela jsme to podobne, v 6mes jsem zacala zelenina,maso,ovoce,jogurt po cca 2 mesicich zacala mala stavkovat a masozel.uplne odmitat, skoncili jsme na 3tydny pouze na mliku a jogurtu. Byla jsem z ni uplne poufala, pak jsem opet zacala kupovat sklenicky a mala se znovu rozjedla. Doktorka to svadela na zuby, ale prvni mela az v 11mes.