Může kaši večer, když ještě nejí celý oběd?

agnes_123
30. zář 2020

Maminky,
můžu 6 měsíčnímu dítěti dát večer kaši, když ještě nesní celou porci oběda? Je kojené.
P.S. Kaši na noc dávat chci. Ano, instantní. Mám v tom jasno.:- )

Děkuji

jaja01k
30. zář 2020

@agnes_123 Ano, můžeš.

mdch91
30. zář 2020

Tak se neptej, kdyz mas jasno v tom, ze chces a udelej to. Kase na noc je nevhodna. Kdyz mas jasno, ze ji budes davat, je asi uplne jedno jestli ted nebo za mesic. Bude porad stejne zatezovat traveni ve chvili, kdy ma telo odpocivat.

agnes_123
autor
30. zář 2020

@mdch91 Děkuji za odpověď, že to na zavedení oběda nestojí

mdch91
30. zář 2020

@agnes_123 ok, tak odpovim. Podle me stoji, protoze kdyz uz krmite v klasicke forme od zeleninoveho pyre, pak je ta zelenina nejsnaz stravitelna a nejlepsi priprava na stravu. A zavedenim kase (a jeste vecer) zatizite traveni, ktere neni jeste pripravene.

chumlee71
30. zář 2020

@agnes_123 můžeš,taky jí dávám

95newmommy2020
30. zář 2020

Můžeš. Ale uvidíš, jak ji veme. Třeba nás ji má. Normálně nejakej malinovku instatn od Hami. Moc mu chutná, spinka celou noc, pak normálně kadi. Ale u nej je to jedno, on stejně dobře spi i po masozeleninovem prikrmu.
Ale u někoho to nepůsobí dobře, a naopak se budí, nebo mají pak zacpu. Tak to chce fakt ozkouset.

jjasmina
30. zář 2020

U nás nějaká kaše na spánek nijak nepůsobí a uvidíš, jak ji bude jíst no.Ja dávám jak kdy, nepatří to mezi něco, co by mi malá bastila. Jinak samozřejmě dát můžeš

jipe
30. zář 2020

můžeš. U nás se třeba večer po masozelenině spalo mizerně

agnes_123
autor
30. zář 2020

@mdch91 Děkuji moc za odpověď. Toto jsem právě váhala. Já nejsem příznivec kaší. Jen nevím, jak řešit noční hlad, pokud mléko nestačí. Resp. mléko je, ale od určité váhy by ho musela vypít hodně, aby to pokrylo výdej. Nebo aspoň tak si to vysvětluji. Že prostě potřebuje kalorie.

agnes_123
autor
30. zář 2020

@95newmommy2020 Děkuji. Jen teda vy jste tu kaši dali až po masozelech, ano? Na to se totiž ptám - že malá má sotva zeleninu. Nemůžu přece dát malinovou kaši

95newmommy2020
30. zář 2020

@agnes_123 Jedl to dřív než tyhle prikrmy. Taky z toho důvodu, ze mu moc nejely. Teď jak se rozjedl ji všechno. Ale taky se stane, ze třeba k večeři sní par lzicek a konec, tak ho pak dokrmim tou kaši. A další den zas ji normálně.

honzinenka
30. zář 2020

@agnes_123 Začala jsem v poledne masovo zeleninovými příkrmy, pak i večer a postupně přidala trochu hodně povařené rýže, aby měl malý sacharidy ( na konci 6měsíce),dítě v tomto věku ještě nemá mít kravské mléko, a tak mi kaše přišla moc vodová...

malenka3
30. zář 2020

Já u prvorozené začínala kaší, ještě jsme ani nezaváděli zeleninu, kaši měla k večeři. Žádné trable nám to nedělalo. Jen jsem hodně dlouho dávala rýžovou neochucenou, s těmi příchutěmi jsem začala až po zelenině.
Ale je to dítě od dítěte. Chtěla jsem stejně najet u mladší, ale ta nejí lautr nic 🙈

alcar
30. zář 2020

Je celkem jedno, zda zavedes nejdrive zeleninu na obed nebo kasi na veceri (ci na snidani). Je na to zase tisic nazoru, takze se rid svym instinktem a tim, jak to bude snaset dite. Ja dala nejdrive tedy zeleninu, pomerne zahy (asi po tydnu) uz i kousek masa. Vsechna decka tolerovala dobre, takze asi po mesici jim pristala do brich vecerni kase. Ano, i u nas instantni kase Sunarka nebo Hami. Sedly v pohode, zadne trable. 🙂

puhelin
30. zář 2020

Kojene dite na noc kasi nepotrebuje. V 6 mesicich se teprve zacina s ochutnavanim surovin. Velice postupne. Prikrm znamena, ze se prikrmi ke kojeni. Do 1. narozenin ma byt kojeni hlavni slozkou stravy.
Pokud se v noci opravdu budi hlady (coz nemusi byt, muze jen vyzadovat kontakt, zpracovavat zazitky, plakat bolesti z rustu zubu), pak staci dokojit. Taky se muze stat, ze misto bolesti zubu bude plakat z bolesti bricha od tezke kase. Proc kojenemu diteti kazit chute instantni smesi? Uz takhle brzo.

pavlusak
1. říj 2020

A co tedy prosim davate na veceri,kdyz kase je nevhodna?jenom kojit na noc prece nemuze stacit,to musi mit zakonite hlad( dcera 6 mesicu je celkem cvalik 9 kilo)... je treba lepsi na nic dat zeleninku nebo ovoce a dokijit???

vladienka
1. říj 2020

@pavlusak moja ma 9 kil v necelych 5 mesiacoch a zatial samozrejme len kojim a na veceru bude mat este dlho len kojenie.. pri prvej som zacala s vecerou asi v 8 mesiaci, davali sme na preskacku hustu “polievku” alebo nemlecnu kasu, najradsej mala teda na veceru kasicku, ale tu ta za to ukamenuju :D

antoinet
1. říj 2020

Každá máma má jiné priority a jiné dítě 🙂
Moje děti v noci hlad neměly, ožužlávaly mě pro uklidnění a to jsem měla taky pořádné cvalíky.
Každopádně mým cílem bylo dítě, co mu budou chutnat přirozené potraviny a nebude mi ohrnovat nos nad zeleninou a masem, takže se nejdřív projedly tím, sytivost zvýšilo přidání brambor, těstovin apod. Kdybych dala dítěti nějakou umělou chuť maliny, prskalo by mi pak třeba obyčejné jablko, které není tak sladké jako ty instantní polotovary.

puhelin
1. říj 2020

@pavlusak Sama vidite, ze doted vasi dceri mleko stacilo a nestradala. Urcite mleko na noc staci. Nespechejte. Zacnete postupne nabizet ruzne chute.

hanka_12345
1. říj 2020

@mdch91 co maji delat lidi kterym kdyz das decku na veceri treba chleba se sunkou, jednou kousne a uz to nechce a z kase jedine se naji aby se nevzbudilo ve 3 rano s řevem ze ma.hkad a uz tuplem nic nesni? To me fakt zajima

puhelin
1. říj 2020

@hanka_12345 A jak vite, ze se budi hladem?

jjasmina
1. říj 2020

U nás na spaní nezabírá nic, stejně je každé dvě hodiny vzhuru

hanka_12345
1. říj 2020

@puhelin kdyz rika papat a breci a scena? Tak to asi nebu ze ho boli noha

puhelin
1. říj 2020

@hanka_12345 Deti se v noci budi i jen proto, ze potrebuji kontakt. Hledaji mamku, ujistuji se, ze tam je. A ma to spojene - vzbudi se, dostane najist. Takze uz predem rika, co bude nasledovat.

puhelin
1. říj 2020

@hanka_12345 Chleba se sunkou davate jak staremu diteti?

hanka_12345
1. říj 2020

@puhelin 3 roky

antoinet
1. říj 2020

@puhelin souhlasím, je to návyk. Já když dvouletou dceru přes den osprchuju, protože se polila, jde se pak obléct do pyžama a pro kartáček 🙂 Děcka to mají prostě zažitý a jedou ve schématech a je na rodičích, kdy to změní. Stejně tak to je v ostatních oblastech. Ale do tří dnů dítě pochopí, že v noci se spí místo jídla a přebalování, přitulí se a usne.
Ale když se někomu to mléko připravovat chce, ať to klidně dělá roky, to není nic proti ničemu 🙂

puhelin
1. říj 2020

@hanka_12345 To uz snad kasi zvladne, pokud je to nevyhnutelne. 🙂 Ale da se nabizet uz cokoliv. U nas je to nejcasteji bily jogurt. Nebo palacinky, ty delame kazdy tyden alespon jednou.
Tady se resila kase u 6mesicniho miminka.

antoinet
1. říj 2020

@puhelin jejda, jasný, já jsem do toho zamotala noční pití z té druhé diskuze 🙂 Tak to je jasný, miminko ještě v noci pije, v půl roce je mléko jeho základní potravina, dejme tomu 95% příjmu.
A jestli dá takovému mrňouskovi na ochutnání pár lžic zeleniny nebo pár lžiček kaše je skoro jedno. Ale doporučení lékařů je ochutnávat zeleninu, pak maso, pak ovoce a nakonec ty obiloviny někdy okolo 9 měsíců, jestli si to dobře pamatuju 🙂
Ale teď přichází období, kdy se miminka hodně hodně budí a není to jen jídlem. Mně všechny děti spaly mezi půl rokem a rokem hůř a hůř, pomohl až odstav.

hanka_12345
1. říj 2020

@puhelin jo palacinky take.nekdy