Dítě mi odmítá stravu

zdenule23
17. únor 2016

dcera mi nechce taky jist ovoce zeleninu hlavni jidla polivky nic...Jsem už z toho velmi špatná kde kdo mi říká jaka jsem špatná máma,ze dítě musí mít nastolený řád a musí jist už vše..Dceři budou v červnu dva roky...přesto má 11 a pul Kg a 82 cm.. což je skvěle ale nejde přeci aby mi odmítala jídlo a ovoce či zeleninu... Dnes jsem zkusila kuře na parice a plivala to ven ani v rozmixované podobě nic nechce.. A syn jsi na tomhle jidle muže umlsat...prosim o radu dekuji

dannyblakely
17. únor 2016

Moje rada je - nic nenutit, jen nabízet a omezit sladký v době mezi jídly.. Hlady dobrovolně nezůstane. A pokud je ještě zvyklá na mlíko, tak ať pije aspoň to. Ono se to srovná..

izz76
18. únor 2016

@zdenule23 Tak z něčeho být živa musí,pije mlíko? Mám doma něco podobného dcera 1,5roku jí minimálně,nejraději by se jen kojila. Podle mě se nedá nic než jídlo nabízet,nenutit a doufat,že se jednou rozjí. Ta moje váží 12kg/78 cm,nikdo mi nevěří,že je nejedlík :D

zdenule23
autor
18. únor 2016

Tak ja ji nekojim už velmi dlouho ☹ protože nemužu.. Ale je na sunaru a jogurtiku...

elena2907
18. únor 2016

S tím jídlem je to problém,mé děti naštěstí jedly vždy vše a s chutí a oba jsem nekojila od 3,5 měsíce.Ale se mnou byl problém,když jsem byla malá,dokonce jsem v 1 roku skončila v nemocnici,vůbec nic jsem nechtěla jíst,ovoce,zeleninu,maso,Sunar jsem plivala.Mamka byla ze mě nešťastná.Nakonec jim doktorka předepsala kapky,které mě dávali před jídlem.Bylo to na podporu chuti a trávení.Myslím,že i v dnešní době musí něco takového existovat,zkus se zeptat pediatra 🙂

semisovamys
18. únor 2016

Mám doma to samé. Syn má1 rok a 7 měsíců, jsou dny,kdy vypije v noci Sunar,pak celé dopoledne nic nechce, v poledne jde spát s banánovým koktejlem a první jídlo do něj dostanu třeba v 5 večer. Zkrátka vše sabotuje a přijme pouze flašku. Přitom příkrmy vždy úplně miloval a krásně jedl. Bývavalo.. hodně výjimečně mi teď pěkně ji. Ale už to neřeším, však se ty děti jednou rozji 🙂

stastnablcha
18. únor 2016

@zdenule23 ahoj. ja som take nemala, moje deti krasne jedia, ale mam dobru znamu ktorej dcéra do 4 rokov nejedla nic len keksíky s mliekom. bola zufala, chodili na vysetrenia a nic sa nezsitilo. v 4 rokoch akoby utlo a malá odvtedy papá všetko co jej dajú. babské rady nepomáhajú na toto, myslím že každé dieta je natoľko jedinečné, že šablóna neexistuje. ale moja mamka hovorila, ze brat dostaval ako dieta vitaminove injekcie. tazko povedat ci zabrali tie, alebo strach z toho ze ho zas budu pichat, ale jest zacal. aj ked toto mi pride ako vrcholne natlakove a neferove. ale vtedy bola iná doba 😠