Zdravím všechny maminky,mám dcerku která která je kojena..Na radu dr.jsme začali pomalu přikrmovat na 4,5m..(i když váhové byla cvalik)..Začali jsme zeleninou ale moc jí to nechutnalo..Tak do 6m..Pár lžiček..Pak bylo mírné zlepšení..Začali jsme dávat i kaši na noc..Že začátku taky nechtěla,ale pak už jo..Poloviční dávku taky sní..Párkrát i ovoce dopoledne..Od 7.mesice s obedama utrum..Jedná lžička max dvě a konec.Ovoce měla párkrát ale přestala jsem ji ho dávat.jen kaše zůstala..Mám čekat dokud nezačne jist zeleninu a pak dat ovoce?Nebo mam přestat dávat kaše?..kojim ji ráda..Ale už bych ráda aby něco snědla..Přijde mi jak ochutnala to sladké tak zeleninu nechce.nebo mám na čas úplně přestat s prikrmy?Nebo normálně dávat ovoce a neřešit to?Děkuji
Co se týče ovoce tak bych ho nechala. Pokud ji chutna tak dopoledne a odpoledne bych davala. Odpoledne se doporucuje davat s bilym jogurtem ale pak by se melo davat ovoce varene protoze brisko spatne snasi mlecne bilkoviny smichane s ovocnyma stavama.
Za me bych kasi navecer nedavala. Spanek to neovlivni hur se travi... ale jak chces.
A s tou zeleninou bych to nevzdavala... zalezi s cim ji michas jestli s bramborem nebo s ryzi. Rika se ze miminko ma radeji tu prilohu kterou mas tadeji ty protoze si to casteji jedla v tehu. A doporucuje se dat do prikrmu trocu materskeho mlika, mimco to uciti a mohlo by se chytit. Pak taky zalezi jestli mixujes uplne nebo nechavas kousky. Nas maly kousky moc nemusi a nadavuje ho to a pak to nechce tak sem mu to musela dlouho mixovat a pak ho postupne zvykat.
Taky zalezi jakou davas tu zeleninu a jak casto stridas.?
Ale urcite bych v prikrmech pauzu nedelala, muze to pak odmitat uplne.
Děkuji..Zkusím tu zeleninu namíchat s ovocem..Spíš Ji teda chutnají ovocné přesnídávky..Příkrm mixují na pyré ale někdy ji i dám kupovaný příkrm kde jsou trochu už kousky..Výsledek mi přijde stejný..I mateřské mléko tam dávám..Kdyby mi začala jist zeleninu klidně bych ji ve večer dala místo kase..Většinou dávám jako přílohu brambory..Ty taky jim nejčastěji..Bylinky jsem nedávala myslela jsem že ještě nemohou..
Zkus zamíchat zeleninu s ovocem, a to pak postupně ubírat. Nám se to zdá nepoživatelné, ale třeba v kupovaných příkrmech je často jablko, hroznová šťáva.. a možná bych přidala (pokud nedáváš) kmín, bylinky..