Láhev do školky mytelná v myčce. Máte tip?

smetulinda
6. zář 2022

Poradíte láhev na vodu do školky? Naše školka flašky vymývá v myčce, děti nepijí moc ze skleniček. Chtěla jsem letos koupit novou, ale všude narážím na varování, že daná láhev nepatří do myčky. Některým se asi nic nestane, ale můžou vypouštět různé nežádoucí látky a nebo se taky deformovat. Prošla jsem drogerie, ale nic nenašla. Díky za tipy.

novina
6. zář 2022

Zdravá láhev, přežije myčku, mikrovlnku a má dostupné náhradní díly.

sirinfirst
6. zář 2022

Nalgene

syslounek
7. zář 2022

Preferujete typ láhve z obrázku nebo může být i jiná. My máme Oxy clik, může do myčky na 80 stupňů.

mollyweasley
7. zář 2022

Žádná. Ty cucátka se nevymyjou pořádně nikdy, plast se poškrábe a po pár týdnech se v těch škrábancích rychle množí bordel, takže i po půldni je sladký čaj hnusný. Teď jsem vzdala po sedmi letech všechny různé plastové lahve, ikea, decathlon, a koupila skleněné.
Flašky ve školce jsou za mě nesmysl, určitou kulturu stolování by se dítě mělo naučit - sklenice, hrnek, příbor.

chris_n
7. zář 2022

Máme láhev od baagl

syslounek
7. zář 2022

@mollyweasley U nás letos taky nově zavedli láhve, ven na hřiště, protože jeden expert hrnky používal místo lopatky. Dalším důvodem bylo, že se do uzavřené lahve tolik nepráší a nepadá tam nepořádek.

mollyweasley
7. zář 2022

@syslounek ven na hřiště klidně, do třídy fakt ne.

chris_n
7. zář 2022

@mollyweasley já teď žiju v zahraničí a do školky se nosí jen láhve. Nikdo nemá kelímek. A po koróně tuplem

mollyweasley
7. zář 2022

@chris_n Stále si trvám na svém názoru 🙂

chris_n
7. zář 2022

@mollyweasley tak já to chápu, mají láhve na vozíku a nechtějí, aby se to někde vylilo. Dítě se jde napít kdy chce... Ne jen při stolování

mollyweasley
7. zář 2022

@chris_n I ve školce, kde jsou hrníčky, má každé dítě svůj a k dispozici celý den.

chris_n
7. zář 2022

@mollyweasley a kde je mají v českých školkách? Jako kde je mají položené? Protože třeba u nás není žádná jídelna . Na stolech, na kterých jedí, tak na nich i vyrábí, kreslí, hrají si. Mají jen jednu místnost. Tam na kelímky na rozlití není misto

treasurka
7. zář 2022

@mollyweasley Kéz by to tak bylo!

veroniquecz
7. zář 2022

@mollyweasley u nás ve školce také měli děti jen lahve a ne hrnečky.

mollyweasley
7. zář 2022

@chris_n Ano, v českých školkách běžné bývají místa, kam se dětem dává pitný režim během dne. Bývá tam tác, hrníčky, a jedno nebo dvě možnosti pití na výběr.

mollyweasley
7. zář 2022

@chris_n Jinak na jídelním stole to bývá málokdy, ty jsou vzácné, ale nějaký malý stoleček, skříňka, možná i parapet... kam se kde vleze. Ale prostě za mě prostě lahev nemůže projít přes hygienu ani inspekci, a jako rodič bych taky nadšená nebyla, no.

chris_n
7. zář 2022

@mollyweasley tak tohle se bohužel u nás do školky nevleze.
Jen tak pro porovnání, moje třída v pražské školce byla tak velká, jako celá Německa školka pro 100 děti.

A mám pocit že u nás by naopak přes hygienu neprošly hrnečky (děti se nehlídají a pijí jeden od druhého)

mollyweasley
7. zář 2022

@chris_n Já preferuju bakterie od dětí, než plíseň, ale uznávám, hygiena to může vidět jinak.
My máme jednu školku hodně malou, fakt takový velký obývák, a pití prostě mají na skříňce s hračkami.
No ale cizí školky a cizí dětí nejsou moje starost a na původní otázku jsem taky neodpověděla.