Mám dvouleta dvojčátka kluky, není moc možnost nechat je chodit venku, bydlíme na sídlišti a všude jsou silnice a auta. Kluci by ale tapali velmi rádi. Máte někdo zkušenost, že pomůže batoh s vodítkem? Mně ta vodítka přijdou dost krátká.
švagrová měla na kluky dvojčata navíjecí vodítka, rozsah snad 5 m až a nechávala jim postrojek z kočárku, aby mohla vodítko za co cvaknout, měli to jedno léto, byl jim asi rok a půl, hlavně u vody, protože když se rozprchnou každej na jinou stranu, tak ty se prostě nerozpůlíš a že zásadně chodí každý jinam... teď jim je 2,5 a člověk se za nima hooodně naběhá
@zuzkasim Nemáš zkusenost s dvojcaty, to je ono 😀. Mám i starší dítě a tohle jsem vůbec nemusela řešit. V některých situacích jsou bohužel dvě ruce na dvě děti málo 😉.
@bejuna29 Díky, to jsem taky zvažovala. Mít je privazane na půl metru nic neřeší, potrebuju, aby měli nějakou volnost a zároveň nemohli zdrhnout.
Děti na vodítku? Proboha a když jedno dítě půjde na jednu stranu,druhé na druhou a budou vzdaleni pět metrů, to je na tom vodítku zpátky pritahnes?
@bara88 Kdybych už měla zkušenost, jak to ne/funguje, tak se neptam. Další varianta je, že když s nimi jdu ven sama, budou i nadale v kočárku a ven z nej jen na uzamykatelných hřištích.
@bara88 nevím proč se tak pohoršujete 😄 na letištích jsme viděla celkem běžně a to třeba měli rodiče jen jedno dítě. Taky čekám dvojčata a doma jsme nadtim přemýšleli pokud budou neposedové. Ono byste se divila kolik to využívá rodičů co má dvojčata, protože to prostě usnadňuje život. A ano, prostě dítě přitáhnete 😊 ono pak když potřebujete jedno dítě třeba usadit a druhé kolem Vás poletuje u silnice je lepší ho “připoutat” k autu než dítě nechat přejet
Jinak na mamince doporučuju skupinu na fb Dvojčata myslím si že se to tam teď taky řešilo 😊
Tak jako máma dvojčat tento dotaz celkem chápu 😂 ale vodítka jsem tedy nekoupila, protože mi to připadá divné (ne že by se to někdy nehodilo 🙈), taky mám k tomu starší dítě a dělala jsem to tak, že jsme na místo došli s kočárkem a děti vypustila až na uzavřeném prostoru (pokud máte v okolí takovou možnost). Ale popravdě někdy to není tak jednoduché jak to vypadá (že maminka má dvě ruce, takže udrží dvojčata, že starší už má rozum a jde slušně vedle nich sám). Ty situace často jsou úplně jinde, jedno potřebuje vysypat kamínek, druhé mezitím zdrhne apod. Také jsem se dostala do situace, když jsem se musela rozhodovat, kterému hrozí větší nebezpečí a toho řešit prvního a až jsem odchytal jej, běžela jsem s ním v náručí pro druhého 🙈
@aadys Díky🙂
@marketa2016 Díky. Všechny bezpecne prostory už máme prave obchozene a kluky přestávají bavit. Spoustu hřišť nepřipadá v úvahu, je tam pokaždé nějaké ale. Mají rádi procházky, tak hledám cestu, jak jim to umožnit.
Nakonec jsem objednala vodítka na ruku a kluci jsou zatim nadšení. Tak snad jim to chvíli vydrží, teď se učí fungovat v rámci provozu. Kdy mají zastavit, kdy jít ke straně a tak.
Já ti nevím, máš 2 ruce na 2 děti, batoh na záda bys pak potřebovala ty. Každé sídliště má i vnitrobloky, kde se dají děti vypustit, víc prostoru, kde je budeš postupně učit jak se přechází silnice, že když je potřebuješ chytit za ruku, tak se musí držet atd. Přiznávám, že nemám zkušenosti s dvojčaty, jen s tím životem na sídlišti a dětmi, které za ruku odmítaly chodit🙂 Prostě byly situace, kdy jsem na tom trvala a bylo to moje rozhodnutí i přes jejich hlasité projevy nesouhlasu.