Barefoot Jonap. Opravdu nejsou vhodné do města a na dlouhé chození po tvrdém terénu?

13. zář 2021

Dobrý den maminky, koupila jsem na doporučení, boty barefoot jonap celoročky (dcerce) nikdy takové neměla, ale nemohli jsme nikde sehnat boty, protože všechny ji byly úzké. Teď má otázka: je u nich napsané, že nejsou vhodné do města a na dlouhé chození po tvrdém terénu, což jsem nevěděla, opravdu to tak je? Máte je někdo? Já myslela, jak jsme konečně nekoupili dobré boty, ale teď nevím, nevím, abych dcerce nakonec nohu spíš nezničila.

hezz17
13. zář 2021

Z toho duvodu jsem je nevzala 😬

ileni
13. zář 2021

My s nimi nemáme dobrou zkušenost. Dceři se v nich po týdnu udělala obrovská díra na patě. Reklamaci nám neuznali, prý je to způsobené jízdou na odrazedle a to se s těmito botami nesmí...Vtipné je to, že jako 5ti leta opravdu na odrazedle nejezdí....

autor
13. zář 2021

@hezz17 no jenže mě to v obchodě nikdo neřekl a upřímně mě nenapadlo si to hledat.. 🤷‍♀️🤦‍♀️

autor
13. zář 2021

@ileni No tak to je bezva 🤦‍♀️

mamikry
13. zář 2021

Nosím BF jiné značky a chodím v nich normalně po městě. Nohy mě z nich bolí jen na oparvdu rovném povrchu, třeba po delší době v obchoďáku. Jestli není dcera zvyklá na BF, může s nimi mít ze začatku problém, protože se v nich chodí trošku jinak, v klasických botach má člověk tlumený náraz na patu, tady ne.

kvmatonka
13. zář 2021

Kupuji Jonapy pravidelně i z druhé ruky. Podrážka vždy ok. Pokud se neohobluje na skluzavce či na odrážedle. Toto tam má většina výrobců bf obuvi (jonap, fare, protetika, pegres). Jen se tim jistí. To je tak když většinou začneš dělat bf a moc tomu nevěříš, ptz xlet vyrábíš a prodáváš klasiku. Spíše bych viděla problém, že bude dupat na paty. Pokud není na bf zvyklá. Moje děti nosí bf všude, žijeme ve městě. Chodit v tom umí.

autor
13. zář 2021

@kvmatonka a jak ji pomoct aby v nich chodila dobře? Nevypadala že by mela problém i v nich chvíli běžela, ale i tak. Je fakt že v létě chodí často bosky, tak proto to třeba není pro ni tak hrozné, nevím.

jipe
13. zář 2021

nejsou vhodné třeba na celý den do obchodního centra, jinak děti po rovném tvrdém povrchu nikde nechodí, stčídají trávu, obrubník, vodící pásy pro slepce,křivou dlažbu a hrbolaté chodníky, noha má vjemy, pracuje,posiluje. Dcera jonapy nosí, jsou i použité ve výborném stavu

autor
13. zář 2021

@jipe to je pravda, díky

kvmatonka
13. zář 2021

Uvidis treba na podrazce jestli nema extra ochozene paty. Pripadne si nestezuje na bolest chodidel. Deti se uci rychle. Horsi to byva u dospelych, ten prechod. Ale jak se pise nize, deti si ruzne povrchy najdou ve meste kdekoliv 😁

dard
13. zář 2021

My Jonapy taky používali a naprostá spokojenost. Měli jsme jak celoročky, textilní tenisky i zimní. Kluci z nich bohužel už vyrostli, tak jsme byli nuceni najít jiné..
Jen bacha, jsou dva typy podrážky - "plástve" ty moc nevydrží, hlavně na té patě a to opravdu nemusí jezdit ani na odrážedle, a takové "vpáčené trojúhelníky" - ty jsou dobré, nám vydržely perfektně. Pokud vím, tak přecházeli na ten druhý, lepší typ, ale ten první je stále ještě na eshopech vidět.

zelenaesmolda
13. zář 2021

BF boty kupuju dceri od zacatku,Jonap mame druhe a jsou fajn.Prosoupaly se mi Protetiky.

cikitkapb
13. zář 2021

Já teda nevím, ale jednu chvíli je syn nosil pořád, a chodil v nich hodně a všude. 🤷🏻‍♀️

cinam
13. zář 2021

Náš syn necelé tři roky od začátku chodí jen v BF jonapech. A nikdy žádný problém. Naopak jednou jsem omylem koupila jonap tu obyč řadu a po hodině v těch botech mi pak doma dva dny kulhal.