Píšu radši anonymně, aby mě někteří neukamenovali, že už zase téma Covid. Napadla mě taková malá anketa - pro ty, kteří se s koronavirem už setkali. Překvapilo mě, že tím onemocněla moje kolegyně z práce, která za dvacet let, co ji znám, ani jednou s ničím nezamarodila - zatímco moje kamarádka, která je docela často nemocná (tak třikrát do roka rýma s kašlem, v epidemii chřipka, dvakrát angína na ATB a tak), se od manžela ani syna vůbec nenakazila. Jednou jsem četla, že ten, kdo má častěji virózy, je na tu imunitu více trénovaný a jeho obranné buňky reagují rychleji, ale nevím, co je na tom pravdy. Tak by mě zajímalo, jak jste to měli vy, kteří jste se nakazili (nebo nenakazili od nemocného) - jestli jste předtím bývali častěji nemocní, nebo jste naopak na virózy nebo chřipky moc netrpěli.
Prosím jen zkušenosti s tímto - žádné polemiky, že záleží na virové naloži, době vystavení se viru apod. Díky😊
Nakazila jsem se od dcery, tat to dotáhla ze školy. Průběh byl lehký, bez kašle a teplot, i když tak 5 dní jsem byla k. o., unavená, bolelo me všechno, zimnice, pocení. Jsou to dva měsíce a stale neni úplně ok čich. Jinak nemocná nebývám, sem tam bolest v krku a rýma, jinak vůbec.
Ja jsem covid prodelala jen s nekolikadenni unavou, bolesti hlavy a zvysenou teplotou. Jine priznaky jsem nemela, dokonce ani ztratu cichu a chuti. Chytila jsem to jako jedina ze sesti lidi, kteri byli spolu se mnou v kontatku s nakazenym, coz pricitam svemu oslabeni - poslednich nekolik let jsem byla nonstop tehotna nebo kojici, bez pauzy. Jinak vetsinou byvam zdrava, ale jednou do roka na prelomu podzimu a zimy obvykle chytim nejakou virozu, kterou si behem nekolika dni doma vylezim a jedu dal.
Já jsem nikdy nebývala moc nemocná, ani jako dítě. Manžel naopak chytne všechno, od podzimu do jara má pořád nějakou virózu, v listopadu (pamatuju si to, protože to vždycky vyjde na moje narozeniny) antibiotika.
Covid jsme chytli oba a měli jsme úplně stejný průběh.
Ja uz jsem do kontaktu s nakazenym přišla 2× a vždy jsem to ustala s negativním výsledkem. Někde jsem četla, že prý ten kdo je očkovaný proti menigokoj, tak je pry proti Covidu imuni, ale nevím co je na tom pravdy. Je ale pravda, že třeba moje známá je také očkovaná na meningokoka i její děti a ty covid nedostaly, ikdyz její manžel měl dost těžký průběh a skončil i v nemocnici a je to mladý, zdravý člověk sportovec, který teda očkovaný proti menigokoj není.
Byla jsem už nekolikrat v přímém kontaktu s nakazenym a pokaždé negativní testy, doteď jsem tedy covid neprodelala 🙂
Nemocná skoro nebyvam, jen cca jednou dvakrát ročně nějaká silnější rýma.
Ockovana na meningokoka nejsem...
Za posledních 6 let nepamatuju, že bych měla nějakou virózu. Občas lehké škrábání v krku, nějaká rýma, ale víc ani ťuk. V polovině září jsem prodělala covid. Myslím, že to hodně ovlivnil můj zářiový nástup do nového zaměstnání. Nový kolektiv, nové viry a diky tomu oslabený organismus....
My ani jeden nemarodíme, max rýma jednou do roka, chlap ani to ne a covid jsme měli jen mírnější průběh. Malá ta měla jeden den 37 a byla mrzutá, dostala sirup a byla čiperná zas ráno 🙂 Tak to spíš mohlo být od zubů než příznaky, ale test pozitivní měla taky
Jsem častěji nemocná, trpím na angíny a všechno. Stačí jedna změna počasí a lítám v tom. A prodělala jsem Covid.
Nakazili jsme se vsichni 4, vlastne ani nevime kde. Vime pravdepodobne, ale presneji u me se neda rict zda od cizich lidi a nebo od clenu domacnosti. Manzel ma tak 3x do roka rymu - mel suchy kasel, ztratu cichu, bolest kloubu. Ja tak nejak podobne. Starsi syn ma brutalni rymu jednou za rok - loni teda kupodivu anginu a covid se tvaril jako ze on nic. Mladsi syn prubezne kasle od ledna kdy nastoupil do skolky. . . nelze rict tudiz zda kaslal kvuli kovidu a nebo jen tak ze srandy. 🤷
U nás covid prodělal partner, přinesl si suvenýr z práce, kde ze 17 lidí bylo 11 pozitivních. Já, ani prcek jsme ho nechytili, máme o něco lepší imunitu než partner, my nemarodíme prakticky vůbec ( díte loni asi týden alergický kašel - bříza a já před dvěma roky chřipka a před tím asi 8 let nic - dítě má v omluvném listě jen prevence. ) Partner měl průběh lehký, únava, prospal týden, bolela ho hlava, ale jinak o.k...
Teta a stryc, oba zdravi, málokdy nemocni - skoncili na plicní ventilaci, následky si nesou doted, nakazili se od snachy, ta jen lehke příznaky
Kamarádka z kasle mela hned zápal plic, casto atb - virus chytla, ale ztralila jen cich a mela teplotu, nakazila se nejspíš v praci, bydli sama
Ja chytnu kde co, dlouho trvá nez se vylecim - tri dny horecky, kašel, brz cichu a chuti, netusim kde jsem se nakazila - doma to nikdo nechytil
Můj táta měl covida a je fakt, že on vůbec nemarodi, v práci kolegyně, co taky za 4 roky, co tam jsem nemarodila, 2 kamarádky max rýmu od dětí občas... No jak vidím, mám se na co těšit, naposledy jsem byla nemocná před 2 lety, od té doby jen 1x ryma