Zdravím všechny... takové téma na odlehčení... Zajímalo by mě, jak nakládáte s výtvory vašich dětí? Schováváte všechno, nebo jen ty hezčí nebo vůbec nic? Pro kontext jsme čtyři v 75m bytě, máme dvě školkové děti a já se v těch jejich výkresech topím... každý den aspoň čtyři papíry že školky, pak si samozřejmě malují a tvoří doma. Manžel by chtěl všechno schovávat, jenže už by to pomalu naplnilo skříň a byt fakt není nafukovací... Já jsem v tomhle pravý opak, to nejhezčí chvíli vystavit, úplný "top" schovat a zbytek do koše. Jak to máte vy?
Jednou za čas obrázky přeberu, nechám jen ty opravdu povedené, napíšu datum a dávám do velké plastové krabice z ikei, kterou máme pod postelí.
Prebiram a nechavam ty nejlepší .
Přesně, nechám jen ty nejhezčí a nebo typu, první obrazek, první namalovany tatinek, maminka... Zbytek časem letí do. Koše
Nechavam pouze vytvory ze skolky, ale ne ty co nakresli odpoledne v druzine, pouze ty, co se sundaji z nastenky. Z toho co nakresli doma nechavam napr. pranicka k narozeninam nebo prani k Vanocum, jinak vse vyhazuji. Mame velkou pudu a uz ted mam techto vytvoru plnou obrovskou krabici z nejakeho velkeho zahraniho pristroje... A to pouze pro jedno dite.
Ze školky mám výtvory v krabici, ale ty co dělají společně. Zbytek víceméně vyhazuju.
@jeyre zrovna řeším to samé. Triletacka měla samé vánoční výtvory a potrebuju nějaký box kam to schovat 😂💪 to nemůžu vyhodit i kdyz je to spis lepene
To co si kreslí jen tak a nosí každý den, tak po čase zlikviduju. To co dělají ve třídě společně a dostanou pak najednou v pololetí nebo na konci, na to jim udělám desky, napíšu rok třeba a zatím to skladujeme v polici nahoře ve skříni. Čas od času si to rádi prohlížejí nebo třeba ukazují babičkám atd.
Co je třeba ofotit/oscanovat? V PC už tolik místa nezaberou a jednou by z toho mohla být třeba fotokniha. Nějaké nejlepší nechat na památku.
Díky za reakce. Můj muž má snad fyzický problém cokoliv vyhodit, takže mám z bytu skladiště, už jsem z toho nešťastná. A nejhorší je, že si každou jednu věc pamatuje, takže to nejde vyhazovat tajně 😄 Tak jsem ráda, že nejsem jediná, kdo by nenechával každý papír.
@halasovci007 Přesně, těch vánočních věcí je strašně moc. Naše starší teď začala i "vyšívat", tak se nám tu povalují i ústřižky filcu obšité bavlnkou.
Já tedy vyhazuji téměř vše. Obecně nesnáším hodně věcí v bytě. Zatím jsem nechala jen dva výkresy, kde poprvé nakreslila naší rodinu. Mám 4 rámečky z Ikea do kterých ji vždy dávám co přinese, pravidelně měním a co vyměním tak vyhodím. Plánuji si nechat třeba jen přání ke dni matek, dopisy pro Ježíška atp. Jako do školky chodí pár měsíců a kdybych schovávala vše, tak už teď je toho plná krabice. Plus to co vyrobí doma.. A až budou ve školce obě dcery, tak to abychom začali platit externí sklad.. Já na tyhle věci nejsem, samotnou by mě asi moc nezajímalo, co jsem vyrobila ve třech letech. Až jestli se z dcery vyklube Picasso, to se pak možná zamyslím..
@jeyre 😂😂😂😂 Já mám doma stejného muže. 🤣 Ale teda naštěstí si nic nepamatuje. Takže co zmizí, zmizí i z jeho paměti. Ale vyhazovat s nim věci nejde, to se všechno ještě muže hodit. 😂 Třeba deravy triko jde ještě použit, udělat z nej hadry na uklid. (Tak určitě, to fakt chci) 😂😂😂
@95newmommy2020 Ten můj má k tomu fotografickou paměť. Člověk pohne jednou knížkou a už je zle. Je to na hlavu. Mimochodem staré oblečení na úklid používá...😄 Ale ty dětské výtvory mě tak nějak aktuálně štvou, protože jich fakt denně přibývá 🙈
@jeyre Já mám vytvořenou složku do které dávám synům jejich výkresy co přinesou ze školky a školy. Jednou za čas je proberu a ty nejhezčí nechávám. Výrobky co nosí tak dávám na "vystavku" máme jednu poličku na to vyhraněnou. Kdyz toho tam je už hodně tak staré a vybledlé vyhodim a udělám místo na nové.
@95newmommy2020 Jé to je jako můj manžel 🤣🤣. Přebírání věci v jeho oblečení musím dělat bez něj. Jinak bych nevytridila nic, protože co kdyby se mu nahodou ještě něco hodilo nebo triko pomalu co se mu rozpadne okomentuje slovy " to je ještě dobrý to budu nosit " 🤣🤣🤣
@martt přesně :D A nebo mi přísahal ze ty dersvy trenky ještě veme, když už jsou vyprany a pak vyhodi. A já je znovu a znovu nacházela vyprany 😁😁😁
@95newmommy2020 jé děravý triko a trenky na hadry to znám. Jsem tak ráda, že můj má dílnu tak mu řeknu vem si to do dílny. 😂😂
u nás ve školce založí každému dítěti složku kam dávají od začátku ty povedené výkresy a jde s ním celou dobu co chodí do školky když jde do školy dostane to na památku a je moc pěkné vidět jak ty děti dozrávají.
Vybiram a schovavam reprezentanty z kazdeho obdobi, ale z celku tak 20 % maximalne
Viděla jsem takhle vyrobenou fotoknihu z výtvorů.Je to pracné ale prostorove výhodnější
Vyhazuju všechny omalovánky, předpřipravené výtvory z časopisů, školkové/školní "oficiální" výtvory (takové ty z nástěnek, co mají všichni stejné) a ten zbytek (vlastní tvorbu) protřídím... vybírám nějaké "přelomové" obrázky, nebo obzvlášť povedené, nebo ke kterým mají děti nějaký zvláštní vztah. Děti mi s výběrem obvykle pomáhají.
kazde z deti ma svuj sanon (ten nejtlustsi :D) a zasouvame do kosilek. Kapacita sanonu je velika 🙂 jednou za pul roku to probereme a neco vyhazime, neco posleme babickam (beztak mi furt nadavaji, ze se s nimi o ty vykresy nechci delit :D )
tak já to řeším focením. Každý výkres, který stojí zato si vyfotím a uložím do počítače do složky " čmáry čáry" 😀
Dnes jsem narazila na instagramu na uzasnou vec. Poslete vytvory a oni vam z nich udelaji jakoby fotoknihu a zaslou vse zpet. Jmenuje se to plumprint.com Zkousela jsem hledat a nic v CR nenasla😏 jsem z toho nadsenaa
@jeyre Kdyz neco nakresli a ma to hlavu a patu, tak jim to schovam. Zbytek vyhazuju. Vytisteny a jen vymalovany obrazek ze skolky mit nepotrebuji. Chvili ho teda necham, kdyz na nej zapomene, tak ho nenapadne vyselektuju. 🙂