Prosim Vas, viem, ze to tu nepisem prvykrat - ale stale verim, ze najdem niekoho s podobnym problemom... mal tu niekto znicene vlasy farbenim? Ale tak, ze extremne. Uplne vyschli a nezostala v nich ziadna ta "vlasova vypln", zostal len suchy tvrdy leskly obal... uz po umyti su na dotyk ako sklenena vata, zo dna na den mastne, co predtym ani po tyzdni.Vlasy mi farbil kadernik este v novembri, trikrat za mesiac a uplne mi to odpalilo strukturu. Vyskusala som uz snad vsetko na svete, lietam z kadernictva doi kadernictva a nic ☹( Citim sa zle, nikam nechcem chodit a bojim, ze uz sa to nezmeni, kedze aj odrasy su rovnako hnusne. Moze ty byt teraz uz aj tym, ze vlas je nauceny na farbu a ked uz teraz 9 mesiacov som ziadnu nedavala tak to mam take suche tvrde a upadnute?
Ahoj, já si kdysi barvila melírem celou hlavu na blond, vydrželo mi to dva roky, měla jsem krásný bílý odstín dlouhé vlasy, všichni mi to obdivovaly, po dvou letech jsem po mytí vlasů ucpávala odpad vlasama, protože my vypadávalý tzv "ulítávaly" ale fakt kusy, vypadala jsem jak špatně ostříhaná. Teď je to už 3 roky co si dávám vlasy do kupy, struktura se mi lepší ale tak jako dřív je mít už asi nebudu.
Takže ze prvé: jakou barvou tě kadeřník barvil? A jak dlouho ti to nechal účinkovat?
A za druhé pokud máš zničený vlasy žádnej kadeřník ti je nedá dohromady, co ti doporučím je, zkus si přestat barvit vlasy a pokud to fakt nezvládneš a musíš si je barvit, tak tmavý odstín, světlý odstíny mají v sobě vysoký obsah peroxidu tudíž víc ničí vlas, nežehli a nefénuj, pokud to nezvládneš fénuj ale téměř suché vlasy, nebo alespoň vlhké, a žehli na nejnižší stupeň, Nakup si masky a dělej si zábaly zábaly a zábaly, zkus brát vitamin B a co je úplnej zázrak a mě to zachránilo před vyplašetěním je tenhle olejík od Avonu : http://www.femina.cz/uploads/kosmetika/avon-ser... Ještě mě napadlo, jak máš dlouhé vlasy? Mě taky prospělo ostříhání vlasy k zadku jsme si nechala ostříhat na podkovu, teda ono to po tom co mi tak padaly už ani takový rozdíl nebyl :D
@kessien Ahoj. Velmi pekne dakujem za reakciu. Vlasy farbil najskor medena farba + melir, potom len medena a na to zase medena plus melir. A do mesiaca od posledneho farbenia zostalo na hlave toto seno. Ja som mala vlasy uplne pod zadok a v decembri som nechala 20cm odstrihnut. Chvilu sa zdalo, ze to pomohlo, ale zacalo to zase rapidne upadat. Teraz su vlasy na dotyk uplne prazdne, lahke, tvrde, vobec nie su pruzne, ako moje jemne vlasy predtym, Uz nastastie aspon nepadaju, ale ta struktura je hroza. Uzivam vselijake vitaminy na posilnenie vlasou, chodim na kury, ale nic ☹ potom si vidim odrasty, ktore nie su ani o chlp lepsie a depka je na streche...mozno aj tym, ze som z toho v uplnej psychickej nepohode si skodim?
@malcica no jo, tak to 3x za 1měsíc, z toho 2 melíry, to sis je úplně spálila a kadeřník je neprofesionální, že ti vůbec na dlouhých vlasech dovolil něco takového udělat, musel vědět, že si to totálně zničíš a bude po krásných vlasech..šla bych radikálně na krátko, brala vitamíny, jako Revalid, biosil, vlasové vody..a nebarvila nijak.
To víš, to není hop na krávu a je tele, vždyť ti píšu že já si dávám do kupy vlasy tři roky a furt to není. Je už poškozená vlasová cibulka kterou ani nevidíš, tudíž z ní nemůže vyrůst zdravý vlas. Nevím jak vypadaj tvoje vlasy, pokud jsou zničený tudíš nejsou na pohled hezký, tak k čemu dlouhý? když už stejně nejsou hezký?
Víš, dlouhý vlasy má spousta lidí, ale dlouhý krásný zdravý vlasy nemá jen tak jedno. Navíc krátký účesy jsou krásný, já jsme teda na ně úplně hotová od tý doby co mám podkovu 🙂
Uvidíš sama, ale pokud je to tak, jak píšeš nepočítej s tím, že si budeš dva měsíce dávat kůry a vlasy budeš ok. Bude to chvíli trvat.
Měla jsem podobný problém. A téměř po 2 letech se to zlepšuje... Takže to chce to čas, nebarvit a regenerovat... 🙂
Jasně, musí se uzdravit celý vlas, ale teď to chce vážně trpělivost...=) A zvolit správnou regeneraci...=)
@malcica za mě rozhodne změn kadeřnictví za kvalitní, mrkni na recenze, diskuze, mrkni jak kadeřnice má vlasy sama a hlavně s jakou značkou pracuje. Chodim tam kde pracuje s lorealem a přešla teď na Kevina Murphyho....a je skvělý....žádne parabeny ani silikony....sice je drahy, ale holt se neda nic jineho dělat....na přeliv chodim cca 1x za 2-3 měsice....
Každopádně teď vitamíny v tbl,zábaly a kůry jednou za 10 dnů nebo nějaká výživa, jinak kvalitní šampon a kondicioner ...a trochu zstrihnout ....celkem chápu,že nechces jít úplně na krátko,to bych taky nesla....
Tak se drz a hodne štěstí,ať mas vlasy brzy lepší..... 😉
@malcica@ Měla jsem to hrozný, měla jsem vlasy jak chemlon když jsme si na ně šáhla bylo to jak když sáhneš na x krát použitý punčocháče byli hrubý a takový prostě chemlonový, tvrdý po umytí.
Jo je to lepší ale jak říkám, zkrátila jsem téměř o 30 cm a celý ty tři roky co si je teď ("kurýruji)
se chodim pravidelně stříhat každý dva měsíce zastřihávat. Stříhání opravdu hodně pomůže protože jak ti vlasy rostou tak se ty zničený odstřihávaj a odstřihávaj až vlastně ti doroste úplně novej vlas kterej třeba není úplně zdravej ale zase není úplně zničenej jak ten předchozí.
@malcica@ to v tom žlutém tričku byli vlasy ještě tak nějak zdravé, já fotku při tom jak mi vypadávaly, ani nemám. Nechtěla jsem se fotit když jsem vypadala jak po chemoterapii. Jen jsem chtěla ukázat že jsme šla z celkem dlouhých vlasů taky na krátko, taky jsem to obrečela. Ale vypadala jsem šíleně.
Taky mi bylo 18 nebo 19 let :D letěla platinová blond, a já jela bomby :D , a vidíš když jsem se ostříhala na krátko a obarvila na tmavo, tak my všichni tvrdili jak vypadám staře a a že blonďatý to bylo hezčí a kde si co si.... Teď už po 3 letech si snad už všichni zvykli 😉
Ahoj holky, máte někdo zkušenost s nějakými doplňky stravy, vitamíny, nebo něčím podobným? Mám úplně zničené vlasy od barvení a chtěla bych vyzkoušet něco takového. Moc prosím o rady 🙂
Ahoj, já měla vlasy zničené po barvení strašně moc. Barvila sem se asi 6 let v kuse sama doma. Moc mi pomohl revitalon forte, nezkoušela si? Pro mě je to opravdu zázrak, myslela jsem, že už přijdu o všechny vlasy. Teď mám vlasy tak pěkné, jaké sem nikdy neměla a hlavně mně začaly podrůstat, takže je mám i hustší.
Ahoj, na tento přípravek sem narazila už v mnoha diskuzích dívala sem se na stránky revitalon.cz je to ono? Chci si to zkusit koupit a uvidím jestli mi to pomůže tak jako většině holek. Každopádně moc děkuji za rychlou reakci a super radu.
Ano, to je přesně ta stránka, kde sem se o tom dočetla více. Nemáš vůbec zač, snad si tam vybereš.
vlas naučený na barvení není, pokud ti nezabírají žádné kůry, i od kadeřníků, zašla bych si na kožní, ať na to koukne a taky k praktikovi na krev, jestli je vše v pořádku.