Ahoj, chtela jsem se zeptat,jestli mate i nejaky volny cas ( jak casto, jak dlouho) vylozene sami na sebe- ze vam nekdo pohlida a tak- a ze muzete opravdu vypnout a procistit si hlavu🙂
@barlem Mame dve deti..jedno jezdi jednou za 14 dni na vikend ke svemu BIO otci a druhemu jsou 2 mesice..zatim hlidala mamka jen jednou kdyz jsme jeli nakoupit..ale hned jal prestanu kojit..takze tak kolem 6-9 mesicu si ho vezme na noc..mela to tak i s prvnim..miluje hlidani a deti milujou ji..ale vidame se minimalne 5x do tydne tak jsou na ni fakt zvyklí...
Synovi je dva a čtvrt roku a za tu dobu jsem byla tak pětkrát v divadle nebo kine, když s ním byl tatínek, jiné hlídání nemáme, takže společně bez nej jsme nebyli nikdy.
Mam pětiletou dceru a petimesicniho syna, ted pravidelně od 3t po porodu mam jazykovy kurz 1x tydne na 3h, ted od zari pribyde jeste ucitel AJ, ten bude dochazet k nam na cca 1h. pak dle casu mezi kojenim na 3 h kolo, nebo si jdu zaběhat. Ted planuju kadernici a nakupy, oboji bude mezi kojenim. Manžel pohlida oba, je to za cenu toho, že pak on mizi zase za svymi konicky, vychazime se vstric. Oba spolu jsme po narození syna byli 2x na kole zatim. Hlidala tchyně obe deti.
mam chlapecka 1,5 roku a 3 m holcicku, syna hlidaji moji rodice casto, klidne i 1x tydne je tam pres noc, ale malou jeste nikdo nehlidal, jedine manzel treba 1 h abych skocila nakoupit, za ty 3 mesice jsem byla 1 x behat, takze opravdu si procistila hlavu, ale po 15 min mi volal, ze je doma plac :/
Ja mam volneho casu od narodenia maleho neurekom, o 8 vecer zalahne a spi do rana, hlida ho v spani jeho otec a ked je u nas moja mamka alebo jeho, tak pohlidaju oni. Niekedy hlida aj brat.. je jedno kto kuka na nase spiace dieta 🙂
Ne, nemam zadny. Protoze kdyz nepotrebuje peci 2 mesicni, musim litat za 2 letou smejdilkou. Kdyz nelitam kolem ani jedne, litam kolem domacnosti, nebo prace, nebo studia, nebo rekonstrukce. Volny cas existuje tak mozna v 1 rano, kdyz se jdu osprchovat a spat 😉
@barlem mam 2 deti rok a tri ctvrte od sebe, te starsi jsou ted tri roky. Cas mam jak na sebe, tak na svou praci. Mam hlidaci prarodice i skveleho muze 🙂
Ted cekame tretatko, tak bude casu asi mene, ale nemyslim si, ze by mi zadny nezustal.
Tak já už nemám miminko, ale skoro 3 letou. A ten čas sama pro sebe mám v podstatě až teď, když dávám dceru 1-2x týdne do dětské skupinky. Manžel ji nikdy sám nepohlidal(už spolu nejsme), abychv si šla třeba zacvičit nebo jinak relaxovat. Naši pohlidaji, ale mají těch vnoucat vic, takže jejich pomoc jsem využívala a využívám jen když jsem něco potřebovala zařídit atd, ne na to, abych se šla věnovat sama sobě. teď navíc si ex dceru cca 2x týdne bere, takže i díky tomu mi tam prostor pro sebe vzniká paradoxně mnohem víc, než když jsme žili společně.Takze ano, v tuto chvíli mám už i nějaký čas pro sebe a je to fajn🙂
Hlídací prarodiče prakticky nemáme, takže si od 2 a tři čtvrtě roku dcerky platíme cca jednou měsíčně chůvu, abychom měli taky čas pro sebe. Jinak manžel mě zastane dobře, takže mám čas i jen pro sebe, ale s tím společným časem jsme to museli udělat takhle, když to jinak nejde, je to prostě potřeba a ty peníze nám za to stojí.
Malý má rok a zatím jsme byli s mužem sami jen jednou na večeři. Jinak každé 2 měsíce se zdejchnu na 3 hodinky ke kadeřnici 😊
@barlem roční dvojcata, 1x tydne na cca 5h jsou u mých rodicu,1x tydne je má chůva taky na 5h. O víkendu oba dny jsou od rána od 9h do 13h u tchyne.. jinak bych to vůbec nedala.. v tydnu se věnuji práci, když jsou pryc a o víkendu uklizim domácnost a nebo čumím jen tak do blba😉 deti jsou nadšený, nestradaj, všude se jim věnuji. Od roka a půl je chci dat do jesliček 1x tydne na půl dne.. máme jedny u domu, a mají super webovky, kde vidim jak se dětem krasne věnuji.. tak já si doma s nima nevyhraju. Mají tam hřiště, brouzdaliště, hračky které doma nemají..
Volny cas pre seba mam ked dcera spi a cez vikend ked s nou ide manzel na 2 hodky dopo von. Na hlidani nikoho nemame
Mám - když někdo pohlídá. Mám batole a jsem samoživitel. Péče o dítě je vždycky náročná - můžu to jen potvrdit, s dcerou jsem od jejích dvou let sám - máma jí, bohužel, zemřela.
Uplne vylozene jen pro sebe, kdy neuklizim apod.. mam ted tak 2 x 2 hodiny tydne. Batole je s manzelem, jine hlidani nemame
Mám 2 děti a volný čas mám většinou, když mladší syn spí, a nebo večer když mi obě děti usnou, jednou týdně je dávám na hlídání mamce na celý den to většinou využiju k úklidu celého bytu, na hlídání přes noc je dávám jen když vyloženě potřebujeme 🙂 A o víkendu je bere manžel ven, na hřiště, starší dceru na kolo (jezdí pracovně pryč tak vždycky vymyslí program na dopoledne, ať se dostatečně oba vyřádí)
Bydlíme s tchýní, takže není problém jednou dvakrát týdně na dvě hodinky vypadnout a třeba si v klidu nakoupit. Hlídala v pohodě už v šestinedělí, teď jsou malé tři a čtvrt a za měsíc jí přibude doma ségra. Uvidíme, jestli bude taky takovej spáč jako první, podle toho budu nechávat hlídat obě nebo dočasně jen jednu z nich, aby se chudák tchýně nezcvokla 😃 Jinak poprvé přes noc pryč jsme byli v roce a půl malé, na pivko večer s chlapem, s tím, že tchýně vykoupe a uloží, mnohem dřív, ale přesně nevím. Na výlet přes den (sednout dopo na motorku a přijet večer) taky tak nějak hned od čtvrt roka. Celý víkend jsme byli bez ní pryč ve dvou a půl, cca. Dřív mi to přišlo brzo a dcera měla v té době nějaké úzkostné období, nechtěla jsem jít proti její spokojenosti a pohodě. Jinak to vyloženě povyražení (výlet, pivo, motorka) je zřídka, jednou za měsíc max, ten nákup tak jednou týdně. Ale od jejích deseti měsíců jsem chodila jednou až dvakrát týdně do práce, tak jsem vypla dostatečně tam 😉
No moc ho není. Mám skoro dvouletého syna a nikdy ještě nebyl mimo domov na noc. Jednou až 2 krát v týdnu na hodinu a půl hlídá manžel nebo tchýně a já se jedu projet na našich koních. Jinak jsem se synem pořád jen já. Teď čekáme druhé dítě, tak toho času bude ještě méně. Ale mě to nevadí. Děti jsou pro mě život.
S první to šlo - už od miminka, protože už jako nemluvně byla hodně navázaná na tátu - mezi kojením jsem si (teoreticky) mohla odběhnout, kam jsem potřebovala. Nicméně jsem byla tak utahaná a nevyspalá, že jsem to většinou využila k tomu, abych se dospala. V batolecím věku jsme si už s mužem vzájemně dopřávali volný večer v týdnu, kdy si každý z nás vyrazil vyčistit hlavu do terénu. Hlídací prarodiče (byť daleko) máme též, takže občas byl i volný víkend pro nás oba. Nicméně druhátko je úplně jiné (6m), hodně na mě visí, takže jsem si zatím jen jednou odběhla na bazén a i tak polovinu času proplakal - zatím nemám odvahu udělat to znovu..
@barlem Ano, volny cas mam od dcercina narozeni,kdyz jdu 1* mesicne na nehty, kosmetiku a ke kadernikovi, hlida moje mamka, dcera je na ni zvykla, poprve u ni spala v necelem roce, kdyz jsme sli na oslavu, od letosniho jara si ji bere o vikendu na den, abych mohla neco delat. Ted u ni dcera byla poprve 2 noci, byli jsme s manzelem na wellnessu a v pohode, ani se ji nechtelo domu. Za me, kdyz to jde a je moznost hlidani, urcite vyuzit, je to neskutecny oraz a vzdy si to uziju.
Já si na volný čas nemůžu vůbec stěžovat, mám ho téměř denně, mám báječného partnera, který každý den, jakmile přijde z práce, přebírá péči o všechny tři děti (bylo to tak vždy už od šestinedělí s první dcerou) a říká, ať jdu běhat, nebo spát, nebo na kafe, prostě cokoli potřebuju🙂. A tak 3x do měsíce hlídají moji rodiče všechny děti, abychom si zašli my dva sami spolu na koncert, do divadla, nebo jen na večeři. Díky tomu všemu se ani nebojím příchodu čtvrtého🙂.
Velmi často, kafe, masáže, jen tak posezení s kamarádkou....nejčastěji o víkendu, kdykoli během dne 🙂
@barlem Ne.Nemam.