Ahoj, holky!
Vím, že tady se řeší různé věci, i když nejde přímo o děti a i když je můj problém trošku netradiční pro tenhle web, doufám, že mi tu někdo pomůžete.
Mám čtyři dny staré malé tetování na noze. Pořád je pod fólií, v salonu mi dali nějakou týdenní.
Ráno jsem šla do krámu (cca 12 minut cesty) v kraťasech. Krápalo, obloha šedá, tak jsem si neuvědomila, že musím zakrýt nohu. Jenže než jsem šla zpátky, rozjasnilo se a celkem pražilo. Jít stínem celou cestu nešlo a teď mě to tetování trošku štípe. Už při tvorbě tatérka povídala, že to je normální reakce čertvého výtvoru na slunce, ale o štípání nejde. Mám strach, aby nevybledlo, nebo něco takového. Byla jsem na sluníčku vážně jen chvilku, ale stejně... Nemáte někdo zkušenost?
Nemůžu přidat osobní zkušenost. Ale můžu dát zkušenosti manžela. Má dohromady 3 tetování, co byla pod tou nalepovací fólií. Byla mu doporučená vždy na 4-7 dní. Chodil s tím normálně na zahradu (takže na přímé slunce). Sundával to vždycky hned 4. den. Protože jej to pod tím už svedelo a stipalo. Na doporučení mazal po sundání kokosovým olejem. Fólie šla hůře dolů, bál se, že to půjde i s barvou. Ale nikdy se tak nestálo. Nejstarší tetování má rok a pul a stále hezke, barevné
@regina02 proto bych si na léto tetování nikdy neporidila. Jedno mám dělané v březnu a druhé v listopadu. Takže jsem sluníčko a pocení (to první je na zádech v oblasti kříže) nemusela řešit
Mám hodně tetování(záda,rukáv,krk,žebra,druhá ruka) a nikdy jsem neměla fólii více než pár hodin,než jsem dojela domů...nicméně všechny tetování byly převážně dělané v létě asi až na ty záda...takže jsem na sluníčku byla často a opravdu se tomu nedá moc vyhnout...vůbec nevybledlo a mám třeba rukáv už 3roky a lidé si stále myslí,že je čerstvé..nebala bych se toho tolik🙂
Klid, to je ok 😊jen nechápu tu folii taklhe dluho 😳já ji vždy po příchodu hned měla sundat, umýt vodou a mazat..🤷♀️
Já teda folii sundala hned co jsem došla domu, omyla, nechala vyschnout a namazala. Přijde mi, že pod tou týdenní se to jen zbytečně potí a přece-je to rána, tak musí dýchat.
Na slunci jsem problém neměla a to, že jsi šla pár minut po slunci nevadí.
@adela1399 no taky koukam . Mela jsem folii jen 3 hodky max. I Tater mi rikal ze to ma dychat
@stenlunka11 Nikdy jsem o týdenní fólii neslyšela..přesně tak,kůže musí dýchat aby se to dříve zahojilo...tím,že tam je folie tak se na tom místě potíš a tetování mokvá...takže je stále vlhké..po sundání folie umýt,a mazat mazat pak se začne loupat ta “starší” kůže v místě tetování a tím se to zahojí..hlavně nechat loupat přirozeně,netrhat si to jinak si vyháhneš i tu barvu.
@adela1399 presne tak . A presne takto si to pamatuji ze ki to rikal Tater . A to mam kerky min. 7 a porad stejne .mi to opakuje 😂🙈
@adela1399 @stenlunka11 Jde o Superabsorb F, není častá, ale používá se (je dražší, takže na to většina tatérů kašle, nebo dává za příplatek). Je to nějaký lékařský vynález na otevřené rány, pod kterým nic nemokvá a zároveň je to kryté a snadno hlídatelné. Každopádně už je dole a tetování se pod ní vážně zahojilo dokonale. Už jen čekám na vyloupnutí zbytku strupu 😇
@regina02 neboj, to ti za takovou chvíli opravdu nevybledne.