Tajemná kamarádka. Co si o tom myslíte?

sasanka88
12. čer 2024

Ahoj, mam kamaradku, bavime se spolu asi dva roky. Ze zacatku jsem z ni byla hodne nadsena, moc nemluvila sice o sobe. Ale rikala jsem si ze je asi introvertka. Byla pro me zajimava a simpaticka. Vetsinou jsem teda mluvila ja. Kdyz jsem se ji na neco zeptala vetsinou odpovedela jen jednim slovem nebo jednou vetou. Moc nic o sobe nerikala. Ja jsem se ji sverovala se svymy problemama, rekla jsem ze se lecim s psychickymi problemama u psychiatricky. Ona mi tajila ze se taky leci a ve svetle chvilce se mi sverila ze chodi taky k psychiatricce. ... nechapu ale proc mi to nerekla hned. Ve svetle chvilce se mi sverila ze ma milence a ze odchazi od manzela. Nechapu ty jeji vylevy sverovani se... taji to zreba predemnou rok a najednou se mi po roce slovne vybleje. Byla jsem v soku zase jsem nic nevedela. Nechapu proc to treba se mnou neresi hned a ne az po roce co se ji ty veci dejou. Sttasne me mrzelo ze predemnou ty vsecjny veci tajila a postavi me vzdycky az pred hotovou vec. Co by jste si o takove kamatafce mysleli? Rozhodla jsem se ze si s ni o tom promluvim. Nevim jak bude regovat.... spis pocitam s tim ze se nic nedozvim.

konidana
12. čer 2024

@sasanka88 tak nekdo se proste nechce sverovat. Nebo ne hned. Nejdriv si to chce zpracovat sam/sama.

sasanka88
autor
12. čer 2024

@konidana jo ale nechapu treba proc mi nerekla o tom psychiatrovi. Kdyz vedela ze ja tam taky chodim. Ja si pripadam tak ze ja se ji se v sim sveruju a ona na oplatku nedava nic.

jane46
12. čer 2024

@sasanka88 Ja ji uplne chapu... Taky se nesveruji, nemam potrebu svuj zivot roztrubovat, to uz musi byt ci se nekdo konkretne natvrdo zepta. Nechodim drbat, nehlasim hned mezi dvermi co jsem delala, jedla, cvicila, videla, cetla, co me vadi doma, trapi ve zdravi (beru o cem tak debatuji holky v praci). Jsem asocial, introvert a pesimista... 😄
Zrovna psychiatr a milenec neni neco, co clovek chce asi sirit. Treba cekala, ze ji pomuze driv, vztah vyresi...

irmamala
12. čer 2024

Mozna ji irituje tvoje gramatika….🤔 Nechapu, co nechapes. Asi te za tak duvernou pritelkyni nepovazuje, aby ti o svych problemech vypravela, kdyz je to aktualni. To, ze ty nekomu o sobe reknes vsechno, toho druheho nezavazuje k tomu, aby delal totez.

sasanka88
autor
Autor odpověď smazal
Zobraz
jane46
12. čer 2024

@sasanka88 No to je tezky rict. Treba je rada takova ta vrba. Treba si zase ona mysli, ze Ty se rada potrebujes vypovidat. Mam taky znamou, ktera me za celou dobu nepusti ke slovu a kdyz se zepta a ja zacnu, hned dodava to svoje. Nerikam, ze jsi takova, podle toho co pises chces at mluvi... Ale klidne si s ni promluv, ale ne vycitave "Hele Marus, me vadi, ze se nesverujes" ale spis "Jak jsi mi rekla o tom psychiatrovi, hned mi je lip, ze o tom vim, nejsme v tom kazda sama, neboj se mi sverit, muzu pomoct, vyslechnout, uz se zname nejakou chvili, takhle Ti vykecavam diru do hlavy jen ja. Nevadi Ti to?"

sasanka88
autor
12. čer 2024

@jane46 no ja jsem taky introvertka ale sveruju se kamaradkam. Ja se nekolikrat treba zeptala na jejiho manzela. Tak jak se ma Pepa je vsechno dobry? Ona mi jen rekla jo dobry. A nic nerozvadela. Ne vycitat ji to nechci. Jen si s ni chci o tom promluvit. Zatim teda nevim jak.

klpoiu
12. čer 2024

Ona o svych problemech ocividne s tebou mluvit nechce. Ne kazdy sve pocity sype kazdemu hned na hlavu tak jako treba ty. A je mozne , ze ji i neprijde, ze ti muze verit. A očividně nemuze, kdyz ji pomlouvas zde. Na jejim chovani mi nic spatneho neprijde. Na tvem uz bohuzel ano. Duveru si nevynutis.

marimanta
12. čer 2024

@sasanka88 myslím, že za tím hledáš něco, co není. Z mýho okolí taky nikdo nevěděl, co se u nás děje. Prostě to bylo tak bolavé a složité, že jsem se nesvěřila ani kamarádkám... Už jsem třeba i chtěla a pak jsem to z nějakého důvodu neřekla, třeba kamarádka stočila rozhovor nebo mi přišlo, že teď se to nehodí říkat.

gruyerre
12. čer 2024

@sasanka88 těžko říct, proč ti to neřekla, ale napadá mě, jestli není možný, že má strach, že to někomu vyžvaníš? Jestli působíš dojmem, že jsi drbna, tak se ti nechce svěřovat, že má milence. A psychický problémy chce taky hodně lidí utajit.

5pajina55
12. čer 2024

@sasanka88 Pro tebe je třeba to, že chodíš k psychiatrovi v pohodě věc a nemáš problém se s tím svěřit. Ona to ale u sebe může vnímat jinak. A když řekne A, tak bude muset i B atd. Mě se třeba nedávno svěřila kamarádka s tím, že byla manželovi po 15letech nevěrná. Já mám stejnou zkušenost, ale rozhodně nemám v plánu se jí s tím svěřovat a to jí věřím jak nikomu v životě. Prostě nechci, nechci s ní rozebírat s kým, proč, vracet se k tomu ve vzpomínkách.

sasanka88
autor
12. čer 2024

@gruyerre jo to me napadlo taky ze si mysli ze jsem drbna 😀 beru to jako jednu u moznosti ale nevim do hlavy ji nevidim 😀 navic ona se me ptala na jednu moji kamaradku ze by se sni chtela taky kamaradit a ptala se me jestli se ji da verit... takze duvera asi pro ni hraj prim. Akorat nevim podle ceho to u me posuzuje. Nebo proste nevi a je opatrna

keysi90
12. čer 2024

@sasanka88 mám pohled z druhé strany- kamarádka taky na sebe vyblila vlastně všechno a mě vyčítala, že ji nic neříkám. Já ale neměla potřebu sní řešit své manželství, své problémy, prostě nic. Někdy jsou věci,které člověk říkat prostě nechce. Měla bys ji nechat. Když se bude chtít svěřit, udělá to, když ne- nemáš právo být naštvaná, že to má druhý jinak než ty.

sasanka88
autor
12. čer 2024

@keysi90 no ja ji zatim nevycetla nic. Zatim na to nepadla rec. Ja ale vlastne nevim kdo ona je. Nevim nic o jejim zivote, o jejim vztahu, nevim jak to ma z ditetem, nevin nic..... kdo ona je jak to ma v zivote? Tohle prece neni pratelstvi

bramarfi
12. čer 2024

@sasanka88 Na základě čeho jsi vlastně získala důvěru ty k ni? Když píšeš, co všechno o ni nevíš... jinak obecně vzato, podle mě není potřeba, aby oba pratele sdíleli stejne kvantum informaci, každý člověk je jiný. Ale musi tam byt něco, na čem to přátelství stoji.

sasanka88
autor
12. čer 2024

@bramarfi nevim byla mi sympaticka a prisla mi zajimava.

adelisss
12. čer 2024

To píšeš o mně? :D Já jsem třeba nejlepší kamarádce řekla o smrti otce rok po tom, co umřel :D Byla trochu zmatená a uražená. Ale já za to nemůžu. Možná mám taky psychiatrickou diagnózu :D Ale vážně... Nerada lidi kolem zatěžuju svými problémy. Ono to asi pramení z dětství... Ale to by bylo na hodně dlouhé povídání.

adelisss
12. čer 2024

@5pajina55 Když jsou věci moc složité, tak to člověk někdy nechce moc rozebírat. Teda tak to mám já. Protože prostě nemůžu na blízké lidi všechno vyvalit tak, jak to je ve vší složitosti. Nebo to tak v ten moment cítím.

konidana
12. čer 2024

@sasanka88 jak dlouho se znate? Ja treba kamaradky ziskavam pomalu, a sverovat se zacnu treba az po 5 ci 10 letech, co se zname. Mam takove kamaradky dve, zname se uz pres 20 let.

sasanka88
autor
12. čer 2024

@konidana 2 roky asi

teryem
12. čer 2024

@sasanka88 chápu jí.. mám kamarádky deset let, třináct.. většinu věcí bych jim nikdy neřekla.. oni mně většinou říkají všechno, nebo rozhodně věci, který bych nevěřila ani deníčku.. prosté nemám potřebu určitý věci roztrubovat, pouštím jenom upravené verze... Dneska je kamarádka, zítra ne.. a většinou pak všechna tajemství jsou venku.. to nemám za potřebí.. nikomu moc nevěřím, nikdy jsem takový ty nejvíc nejlepší kamarádství nechápala... 99% všech tehle kamarádek, který jsem znala, na sebe stejně dřív nebo později naprasily všechno... A to mám svý kamarádky opravdu ráda, jsme taková jedna velká rodina, ale prostě neřeknu nic, co by jednou mohlo být použito proti mně 😎 takže po dvou letech, ještě v kombinaci s introvertní povahou naprosto chápu

marimanta
12. čer 2024

@teryem přesně, taky mám věci, o kterých nechci, aby se kdokoli dozvěděl. A nejbezpečnější mi přijde, nikomu je neříct.

Třeba má kamarádka špatnou zkušenost, tak si to víc hlídá. Já jsem jednou prozradila tajemství úplně blbým podřeknutím. Někdo něco plácl, já na to nevhodně odpověděla a průšvih byl na světě.
Dál mě napadá, včera jsem se zrovna jedné kamarádce svěřovala. Prostě jsem to potřebovala někomu říct. A vůbec mě nenapadlo čekat, že to budu já, komu bude říkat svoje trable. Včera nebo kdykoli jindy. Ale byla jsem moc ráda, za někoho, kdo mě vyslechl.

sasanka88
autor
12. čer 2024

@teryem tak nevim to spis zni ze jsi zadnou tu pravou kamaradku nenasla. To je spis smutny. Ja nemam co skryvat, to ze trpim psychickymy problemy netajim. A jestli to ma nekdo za senzaci ,to me nezajima. Ja to netajm nemam co.

sasanka88
autor
12. čer 2024

@marimanta Holky tak ja nevim co to mate za tajemstvi. Ze tak potrebujete aby to nikdo nevedel.

marketa1218
12. čer 2024

@sasanka88 Nečetla jsem všechny komentáře, ale opravdu každý nemá potřebu hned někomu odvyprávět svůj životní příběh. Také mám takovou jednu novou kamarádku se kterou se vídáme asi dva roky,seznámili jsme se skrz děti ve školce. Ona na mě klidně vybalí mezi dveřmi , že potratila a vůbec jí to nedělá problémy mluvit o všem aniž bychom se ze začátku znali líp. Já jsem vždycky byla taková spíš ta vrba, nemám ráda takové to pomlouvání, drbání o ničem. Pokaždé mluví víc ona, ale tak to prostě je. Každý jsme nějaký. Mně třeba trvalo víc než rok, než jsem se jí svěřila s tím, že řešíme druhé dítě a nejde nám to. Není to ale o tom, že jí to tajim. Jenom nemám potřebu to hned každému vyprávět. S lidmi se vídám ráda, ale na svoje soukromí jsem prostě opatrná. Stejně tak to může mít i ta tvoje kamarádka a nebo v tobě nemá tu důvěru.

ajja87
12. čer 2024

A ona tě bere taky jako kamarádku?navstevujete se? nebo jak to vlastně máte?z toho co píšeš mi přijde,jak kdybyste se prostě jen ,,potkávaly na dětském hřišti,,a prostě se spolu jen tak bavily...z její strany ,,jen aby řeč nestála,,....neuraz se,ale mě právě přijde, že jsi taková,,vlezla az jakoby drbna,, a někdo to prostě nemá rád ( ale může to na mě jen působit z popisu,ono psaný a mluvený slovo je dost rozdil a neznám tě).A prostě proto nemá důvod se ti svěřovat a jak píší holky, každý prostě na svěřování není,i já, přestože na sebe většinou vyoslim všechno (i když moc nechci 🤦😂)
tak mám svá tajemství, který nikdo neví (ani manžel a ani kamarádky).

orangutan123
12. čer 2024

Já mám třeba 2 opravdové kamarádky a i tak se každé z nich svěřím úplně s něčím jiným. Vím že s tou jednou jsou prostě debaty o sexu,vztahu atd prostě tabu, kdežto s tou druhou mi to ani nepřijde praštěné rozebírat 🤷‍♀️a vůbec to není o tom, že bych jí nevěřila nebo tak, ba naopak šla mi i za svědkyni. A pak mám ještě jednu "kamáradku" a tam vím, že si opravdu v hodně věcech musím dávat pozor na hubu 😂

konidana
12. čer 2024

@sasanka88 nekdo proste o sobe nerad mluvi. Nekdo to zas neresi a vyklada kazdemu vse na potkani. Holt lide jsou ruzni.

teryem
12. čer 2024

@sasanka88 myslím, že mám skvělý kamarádky.. ale prostě nejsem typ, co potřebuje všechno vyblejvat... O psychických problémech nikdo nemluví, to opravdu není nic tajného a nic, za co by se měl člověk stydět.. ovšem mít milence například, tak bych to nikdy nikomu neřekla.. prostě ví jeden, ví dva a ví všichni.. jak říkám, každý podle svého, já ráda dělám vrbu, ale svoje soukromí si braním... Nepotřebuji třeba posílat dál, když mám nějakej problém s chlapem, nebo s financema a pod... Ale každej ať si dělá, co chce

veruuu_kubesovic
12. čer 2024

@sasanka88 a proč by ti o tom měla říkat? Proč by se ti měla směřovat s tím, co je pro ni svým způsobem důležité a zásadní, co si řeší třeba jen sama, popřípadě s partnerem, proč bys to měla vědět ty??
Že ty jsi "drbna" co o sobě na počkání, řekne kde co? Tak hold taková jsi ty, ne všichni ostatní, jak si nejspíš myslíš...
Já jsem třeba introvert, tělem i duší, já se prostě s kdekym bavit nebudu i kdyby na mě ten dotyčný působil sebemileji...
Mám pár kamarádek, jednu kamarádku dokonce už od školky a taky si nevykladame o každém "p*du" 🤷‍♀️
Pro mě je třeba moje soukromí velmi důležité 🍀🍀🍀