Syn chce adoptovat děti své ženy. Jak byste se zachovaly a cítily?

10. pro 2020

Ahoj, prosím maminky hlavně těch starších dětich jak byste se zachovaly a jak byste se cítili. Syn chce adoptovat děti své ženy. Mezi vnoučaty žádné rozdíly nedělám, děti u mě i přes víkend přespáváji, říkájí mi babičko, kupuju jím dárky atd... Doufám že mě tu někdo pochopí, podle kamarádek bych měla byt na syna pyšná.

asinehri
10. pro 2020

Tatínek dětí umřel? Jinak nevidím důvod...

martinau5
10. pro 2020

A Vám to vadí? Nebo v čem je problém, abychom Vás pochopily? Nějak nechápu smysl Vašeho příspěvku.

asinehri
10. pro 2020

@martinau5 obavy, že syn získá vyživovací povinnost na děti v případě rozchodu?

autor
10. pro 2020

@asinehri Snacha má dvě děti a obě děti mají jiného otce, co vím tak ani jeden nezemřel, ale ona ani jednoho nezapsala do RL.

martinau5
10. pro 2020

@asinehri tak to dotyčná nenapsala. Tak proto se ptám přímo tazatelky, abychom dokázaly poradit.

autor
10. pro 2020

@martinau5 Ano vadí mi to, mám k tomu dva důvody. Jeden ten menší je že syn muže jednou platit alimenty na tři děti. Ten větší je že se klidně můžou za pár let rozvést (nepřeju jím to, ale v dnešní době se rozvádí každý druhý pár). A pak zdědi majetek děti kteří už třeba ani nebudou patřit do naší rodiny.

martinau5
10. pro 2020

A nechtěla byste si s ním o tom promluvit a říct mu své obavy? Co se tyče dědictví, tak do budoucna lze potěšit přes závěť. A co se tyče alimentů, to už bude problém Vašeho syna.

asinehri
10. pro 2020

Jako....rozhodnout se musí syn. Případně zaplatí za blbost...

leniczka23
10. pro 2020

Já vás naprosto chápu, radu nemám, ale chápu vás naprosto.

autor
10. pro 2020

@martinau5 Už sem sním o tom jednou mluvila a řekla mu z čeho mám obavy. Ale syn si myslí že jsem zaujatá a že bych byla nejradši kdyby spolu nebyli. Jde teda o to že se poznali když bylo synovi 18 let, místo toho aby si užíval života, se staral o dvě děti a skončil jen se střední školou. Tehdy jsem si opravdu přála aby spolu nebyli, ale teď to už tak necítím. A ještě když jsem řekla že muže platit alimenty, tak se naštval že se to nestane, že spolu budou pořád. Já jím to přeju, ale syn má podle mě růžové brýle a na záležitostí typu alimentu a dědictví vůbec nemyslí.

gracinka7
10. pro 2020

Chápu, že se bojíš. Jak dlouho jsou spolu? Jestli krátce, ať určitě ještě počká.

autor
10. pro 2020

@gracinka7 5 let

marketka_m
10. pro 2020

mozna se partnerka boji ze kdyz se ji neco stane...tak co bude s detmi...

petule284
10. pro 2020

Takže borec má cca 23 let? A myslí si, že to bude navždy? Kolik má ta jeho manželka? Když už stihla 2 děti a otce ani neuvedla.... :( Oni spolu mají společné dítě? A ona je jaká? Vycházíte spolu? Mám tedy dceru, ale jen si to představím... :( tohle by se mi také nelíbilo.

snehurka845
10. pro 2020

Pred pár dňami si to už riešila na emimina,alebo sa mýlim.Aj keď tam si spomínala 4 deti a spolu sú 8 rokov.A ak chceš názor ja by som sa mladým do toho nestarala , je to ich vec. A ak Ti ide o majetky,tie môžeš za zivota darovať komu chceš a nikto po Tebe nič dediť nemusí.Mala by si byť rada,že si vychovala zodpovedného syna a neriešit majetky.Zbytocne si pokazis vzťahy.Ja by som určite nechcela svokru pre ktorú sú majetku a peniaze dôležitejšie nez deti.A nie som mladá neskúsený,sama som už babicka

ito
10. pro 2020

@snehurka845 Krasne receno.

mimi1004
10. pro 2020

Souhlasím, že bys měla být na syna pyšná. Být takto zodpovědný v tak mladém věku, to se hned tak nevidí. Chápu sice i tvé obavy, ale rozhodnout si to musí oni dva. Je dobře, žes ho na rizika upozornila, ale víc nedělej. Když si namele hubu, nemůže říct, žes ho nevarovala. A když spolu i s dětmi budou navždy tvořit spokojenou rodinu, tak jedině dobře. Jsou důležitější věci než majetky. Domy, auta, peníze tu budou, ale když si odeženeš syna, těšit tě to nebude.

hamdras
10. pro 2020

Ahoj všichni zaregistrovala jsem se sem proto, že jsem na emiminu byla nařčena, že jsem svůj problém se synem napsala i sem. Nejsem to já, já o téhle diskuzi ani nevěděla a neměla jsem zde ani účet. Hledala jsem kde by diskuze, kterou mi jedna uživatelka emimima poslala mohla být a našla ji tady. Tak chci jen uvést, že to nejsem já. Je to tedy náhoda a budu ráda, když se mi autorka teto diskuze ozve a můžeme spolu probrat své problémy. Hrozne moc jí rozumím. Díky

amazonkajanik
10. pro 2020

V případě dědictví se dá udělat úprava v závěti,kdyby náhodou. Ale třeba má spolužačka byla osvojena se svou sestrou,otce měly,ale tyrana,který jejich matku před rozvodem brutálně bil. Normálně dostaly jméno otcima. Je fakt,že už byly odrostlejsi(12 a 10let)ale v pohodě. Pak přibyl bratr. Ta mladší je trochu(víc)lempl,ale starší (ta spolužačka)pracuje jako letuška. Letos jejich maminka umřela na rakovinu,u nich platilo,dokud nás smrt nerozdeli a byli spolu 20let😟
Takže tím,že si děti napíše na sebe,může na ně mít pak slevu na dani,kdyby se s matkou něco stalo,je jejich zákonným zástupcem a může se o ně postarat,než aby skončily v ústavu ...

ito
10. pro 2020

Z pozice muze, pokud tvori rodinu a vychovava jeji deti odmala, tak k nim urcite ma hluboke vazby. Pokud by se neco nedejboze stalo s jeho zenou nebo se i rozvedli, tak by pak na ty deti, ktere miluje nemel narok, nemohl se s nimi stykat, ... ? Pokud se chce vydat cestou otcovstvi, ocividne tam je silne citove pouto a ano, z hlediska tohoto je opravdu na co byt pysna. V dnesni dobe je vohuzel spousta muzu, kteri udelaji dite, zenu si nevezmou, nestaraji se, ... vas syn takovy neni. V pripade rozvodu bude platit alimenty, ale taky se bude podilet na jejich peci. Stejne tak i vy se s nimi budete moct nadale stykat, to mi nerikejte pokud prijde rozvod/smrt treba za 10 let, ze k tem detem nebudete mit nejake citove pouto, ze by vam nevadilo, kdyby zmizly z vaseho zivota. Navic i vuci vasim pokrevnim vnoucatum, to byste jim prala aby prisli o sourozence? Pokud se bojite o vas majetek, coz bych i chapala, poradte se s pravnikem co a jak, at jste klidnejsi.

smudlinka10
10. pro 2020

Muj pritel si chce dceru take casem adoptovat a i jeho maminka je nadsena, o povinnostech vuci male vime vsichni, ale nikdo to neresi. Miluje nas, preje si, at jsme obe jeho a neni mala odstrcena jinym prijmenim a obrana o prava jake bude mit jeji sourozenec.

orisek56
10. pro 2020

No já ti zas rozumím. Ono není všechno zlato co se třpytí.

pavlinar
10. pro 2020

Teoreticky bych na Tveho syna pysna byla. Ale kdyby to byl muj, mela bych velke obavy! Prijde mi mlady na tak ohromny zavazek. A se zenou, kazde dite s jinym "neznamym" otcem 🙄 ikdyz uz jsou spolu relativne dlouho. S adopci by mohl pockat aspon par let. A co svatba? Tu planuji zaroven s adopci deti?

hasara33
10. pro 2020

Ty obavy chápu a naprosto jim rozumím, ale bohužel pokud je takto rozhodnutý tak s tím nemůžete udělat nic. Můžete samozřejmě vyjádřit své obavy, ale to je vše. Rozhodně bych na něj netlačila, nebyla nepříjemná, protože i když to myslíte dobře tak si můžete takto vztahy mezi sebou zcela zničit a to už se pak napravuje velmi těžko. Budoucnost teprve ukáže. 🙂

teeerez
10. pro 2020

Puvodne jsem chtela psat, ze bych na syna byla pysna a nevidim na tom nic spatneho, ale u 23 leteho kluka po 5 letech spolu bych se mu to snazila rozmluvit. Sam sotva vstoupil do dospelosti, manzelka uz 2x chlapa menila, jako matka bych mela obavy, ale radu jak rozmlouvat nemam.

Jen co tu zazniva - jak upravit v zaveti, opravdu nemuzete vyloucit adoptovane deti jen protoze jsou adoptovane....

autor
10. pro 2020

@petule284 je jí 29. Ano mají spolu 7 měsíčního syna, nejdřív se mi vůbec nelíbila, ale teď se mi zdá v celkem pohodě.

autor
10. pro 2020

@hamdras Ahoj, jestli máš zájem pokecat, tak se mi ozvi na email anickakandrova1@gmail.com

autor
10. pro 2020

@pavlinar Syn si jí už vzal.

petule284
10. pro 2020

Asi se mnou nebude nikdo souhlasit, ale ta si to teda dobře naplánovala. :( Ještě si ho pojistí dítětem. Ulovit kluka na škole a ještě zapřáhnout. Všichni víme, jak to chodí. Nicméně třeba se pletu a klapne jim to : šťastní až do smrti. Ale, může se stát, že to neklapne nebo si kluk za 10 let uvědomí, že prošvihl nejlepší léta a ujel mu vlak. Souhlasím s ostatními, že bych do toho nijak nezasahovala, ale to už je život, jestli si namlátí čumák nebo ne. To si pište, že v případě rozvodu by se "ženuška" bila o výživné a peníze jako lvice.

ito
10. pro 2020

@teeerez ale za zivota lze majetek dat komu chce s pripadnym dozitim, ... ale to presne poradi opravdu jen pravnik.