Ahoj holky. Asi to bude znit hozne, ale zjistila jsem, ze se strasne bojim, ze v tehotenstvi 20-30kg priberu a ze je pak uz nezhubnu. Drive jsem mela nejake problemy s postavou i jidlem, a kdyz jsem premyslela, co me brani v tom, chtit ted mimi, zjistila jsem, ze tohle. Zajimalo by me, zda-li jste nektera mela stejny problem nebo strach, ze po porodu uz zustanete s 20kg nahore a budete neatraktivni pro sve muze.
ahoj já se také bála že přiberu strašně moc-když jsem otěhotněla vážila jsem 45 kg a přibrala jsem 10 kg-jedla jsem úplně všechno a po porodu jsem byla na svojí váze za 4 měsíce pomohlo mi kojení hlavně tak neboj 🙂 🙂 a teď mám doma 20 měsíčního roštáka a mám ještě o kilo méně než před těhu je to každodení tělocvik 🙂 🙂 a pravidelný 🙂 🙂
@mamkamarketa me jde spise i o ten proces pribirani, proste predstava ze stoupnu na vahu a najednou tam bude 60, 70, 80kg...mam pocit, ze to je tak si hodit masli 😀 ale zase si rikam, ze treba tehotenstvim se zmeni hormony a bude me to sumak 😉
@hasky24 ja mam prave 50kg, ale byly doby, kdy jsem mela 40kg, kdyz s evaha nehybe je to super, ale pribirani neni uplne tak to prave orechove.. kdyby me nekdo zarucil, ze to zhubnu zpet, tak ok...ale 😀
@mitote to ti bude sumak 😉 poprve jsem jako tehotna nezatahovala bricho,naopak jsem ho hrde vystrkovala 😀
@mitote nevím, ale myslím si, že ti to bude jak už píšeš sama "šumák" a po porodu určitě 🙂
@mamkamarketa jo? 😀 no ja uz ho nezatahuju nejaky ten patek, ale vystrkovani teda jeste ne a v tehotenstvi se bude vystrkovat samo 😀 😀 😀 a jeste asi blby dotaz, kdyz mimink vazi cca 3-4kg, neco plodova voda....kde je tech zbylych 10-20kg? 😀
@verbatimka nejde ani tak o obdobi po porodu, jde hlavne o obdobi pribirani do porodu 😀
@mitote Ahoj, já první tři měsíce nepřibrala vůbec - bylo mi zle a nic moc jsem nejedla do porodu jsem přibrala 15 kg a po porodu šlo dolů 16 kg. A kde jsou ty zbylá kila když se ptáš? U mě to bylo asi v otocích či co - měla jsem otoky na nohou i rukou pak se odvodnila a kg byla pryč 🙂 🙂
Myslím, že těch 20 kg nebo 30 jak píšeš ani přibrat nemusíš 🙂
@ffiinnkkaa ja vim, ze nemusim, ale radeji pocitam s tim nejhorsim 😀 takze to vse je jen dite a voda? to je strasny, ne? 😀 spise se bojim, ze jak zacnu pribirat, ze zacnu omezovat jidlo a drzet diety, coz zrovna mimi neprospeje, ze 😠
@mitote tak to nevím, tohle mě v průběhu těhotenství nenapadlo, já ani vlastně neměla nějaký ty chutě..jedla jsem prostě tak jako před otěhotněním, ale taky jsem řešila jiné starosti, ale to už je jiné téma 🙂
Čau holky! Ja síce niesom po porode...ani pred, pretože som bohužial potratila, ale poviem niečo o svojom prístupe k tejto téme. Po svadbe som pribrala nejake to kilo...viete, spokojny zivot...a kedze manzel ma rad plnsie tvary a bol nadseny, moc som to neriesila. Pretoze sme aj tak chceli dieťa. Ale nejak sa nam nedarilo a mna zacalo stvat ako vyzeram. Zacala som pravidelne cviciť (dost vela) a jest zdravo (5x denne, ziadne pecivo, ziadne mastne veci, ziadne sladkosti)...išlo to celkom ľahko dolu. Celkovo teda 10 kíl...manžel síce taký spokojný nebol a nieje, ale ja sa cítim super a on k tomu tiež tak pristupuje...že je rád, že som spokojná. A keď som potom otehotnela, tak mi to bolo úplne jedno...koľko priberiem. Proste som bola šťastná jak blcha...u mňa to bohužial nedopadlo, ale myslím, že to proste nebudeš riešiť...
doporučuju váhu v těhu neřešit, nestoupat na ni a u dr. se nedívat do kolonky váha v průkazce 😀 jde to pak dolů samo, opravdu neznám ve svém okolí žádnou těhuli - matku (a že jich je teď opravdu hodně, min. 10 jich bude), co by neshodily kila přibrané v těhu...
já třeba přibrala 19kg, nevím jak a ani mě to nezajímalo, jedla jsem co jsem chtěla a na co jsem měla chuť a v 6nedělí jsem vlezla poprvé na váhu a měla jsem dokonce mínus 2 kg oproti předtěhu váze...mám kamarádku, co přibrala 26kg v těhu, zůstalo jí asi 5, vidět to na ní ale není, další kamarádka přibrala taky kolem 18kg, shodila vše sama během 6nedělí...atd. atd. atd.
prostě po porodu s kojením a lítáním kolem prcka jde ta váha sama dolů, že se až budeš divit...
váhu bych jako důvod proč nemít nebo nechtít dítě, rozhodně nebrala...to promiň... 😉
@mitote ja prvni mesice tehu shodila 2 kg, pribirat jsem zacala az kolem 18tt a to pomalu cca 5kg a tech dalsich 10kg jsem pribrala az v posledních 8týdnech a bylo to hlavně vodou, byla sem hrozne otekla☹. ja chtela brisko ukazovat ale cca do 8 mesice si mysleli ze jsem jen pribrala😀 celkem jsem pribrala 15kg a 11kg zustalo v porodnici.
@hasky24 myslis ze vice tehotnych chodi k psychologovi? to by snad melo byt to nej obdobi v zivote zeny ne? pripadam si jak magor, ze se bojim takove blbosti :-/
@ivett my vahu ani doma nemame, zakazala jsem ji, ale jednou za cas neodolam u rodicu a skocim na ni... a po porodu jsi jedla normalne nebo min?
neni to, ze bych nechtela dite, je to spise neco, ceho se bojim, protoze se znam a vim, ze se budu pribirani snazit zamezit a ze budu mit depres se stoupajicimi kily
myslím, že těch 15-20kg se dá uplne v pohode a ani s tim neni takova prace, kazdopadne ale to telo vypada uz jinak, meni se malicko proporce 🙂
@mitote strach ma asi kazda,ale ujistuju,ze kdyz budes jist normalne,zdrave,budes chodit na prochazky,tak to bude dobry. ono to i ani moc neovlivnis (zase pokud jist zdrave a ne se cpat cokoladou o pulnoci 😉 ) ono za miminko to stoji 😵 ja jsem pribrala 16kg,ale bohuzel v porodnici nechala jen 8 kg a zbytek nejde dolu dodnes. chodila jsem na spinning nekolikrat tydne, jedla male porce 5krat denne,ale nic moc mi nepomahalo ☹ ale vetsina mamin tenhle problem nema. me se po porodu rozjela nemoc (je to porucha metabolismu) a s tim je ta moje nadvaha bohuzel spojena 😔 je pravda,ze se sama pred sebou stydim,ale muj muz nikdy nic nerekl a obdivuje me a moje (ted uz bohuzel silene vypadajici telo) ze jsem dokazala ''vytvorit'' naseho syna 😵