Holky, jsem v 35. týdnu těhotenství a stále nemáme pro našeho chlapečka vybrané jméno. Naše tříletá dcera se jmenuje Ella - není to nic exotického, ale také to není typicky české, klasické, jméno objevující se např. v první desítce nejoblíbenějších jmen. A proto i pro chlapečka bychom chtěli "něco podobného". Akorát nemůžeme na nic přijít, resp. se nám nic moc nelíbí, nebo když už líbí, tak se to líbí jen jednomu z nás. 😀 Příjmení je Dobiáš, takže to vyřazuje jména jako Tobiáš, Tadeáš, Matyáš, Jonáš, Mikuláš, Tomáš, Lukáš, Eliáš apod. ☹ Nechci od vás říct, jak máme naše dítě pojmenovat, spíš by mě jen zajímaly vaše tipy, názory a třeba se tu objeví nějaké netradiční jméno, o kterém jsme nevěděli nebo nás nenapadlo nad ním uvažovat apod.
Ještě podotknu, že já jsem navrhovala Samuela, Šimona, Bruna a nejvíc se mi líbí Max, ale ani jedno mi neprošlo. Oběma se nám líbí Sebastián, ale přijde nám to právě k Elle docela dlouhé a nejsme o tom jméně 100% přesvědčeni, tak jako to bylo u dcery. Tam jsme si řekli, že to bude Ella a bylo jasno, stále jsme přesvědčeni, že jsme jí vybrali krásné jméno, prostě to bylo jednoznačné.
Děkuji za vaše příspěvky a přeji krásný zbytek léta. 🙂
A co Kristian/Christian? Ella je fakt hodně krátké, to nevím, jestli najdete i klučičí v podobném duchu, osobně mě napadá snad jen Alex. A co manžel? Má nějaké tipy? Nebo je to jako všude - ty říkáš a on kýve ano nebo ne? :D
syn je Viktor, moc se mi to jméno líbí 😉 ve hře byl ještě Teodor, ale vyhrál tatínek 😀
Já bych pro kluka chtěla Teodora nebo Viléma. Bohužel si tatínek prostě prosadil Lukáše po něm 😉
...výběr klučičích jmen nám bohužel taky moc nešel, jestli Ti to pomůže, u starší lentilky jsme měli Honzíka a u té mladší Vítka nebo Štěpána... 😉
@curdibilka Kristián se manželovi líbí/líbil, ale naposled už říkal, že Kristián ne a Alex se nám líbí, ale tam se strašně bojím toho, že by to všechny svádělo k tomu mu říkat Lexíčku nebo Sašo a to bych nepřežila. 😀
Oliver? 🙂
Ještě mě napadají Robin, Erik, Edvard, Hugo, Jáchym, Alan, Felix, Artur, Simon...
Alex, Damián, Tibor, Vít, Hynek, Marek....
@janca_dobi Alan
@janca_dobi Já bych se bála, že to zas nějak zkomolí, třeba babičky na "Aleška" místo třeba Alexka. :D Je to boj s klučičími jmény, vím přesně o čem mluvíš, jsme si cena začátku těhotenství, ale už teď vím, že pro kluka vyberem prdlajs. 😖
@janca_dobi My taky nevíme,máme dceru Noemi takže taky chceme nějaké neobvyklé.Mě se líbí...Elliot,Timothy,Matteo,Emett a Benjamin...zatím jsme se shodli jen na Benjaminkovi...
Jinak souhlasím s ostatníma maminkama,to klučičí jméno je oříšek,holčičí jsme měli vybrané měla to být Timea🙂 tak snad příště...
Jo devcata, proto my jmeno vzdali a nakonec zaujali postoj, ze malej bude po tatinkovi- Honzik.
Jinak jak je psano vyse Emett je krasne a i kratke a k Elle to jde deti budou mit stejne inicialy 😉
Ella a Emett Dobiasovi
@bielanevesta Oliver není špatný, ale "Oliver je Pažout", já se toho prostě nemůžu zbavit. 😀
@curdibilka Taky možnost, že by z Alexe byl Aleš. ☹
@krystynaraszkova Díky, to jsou docela hezké tipy. 😉
My budem mít Jáchyma, když to bude chlapeček (což nevíme 🙂. Prvn syn se jmenuje Šimon 🙂
@janca_dobi Není zač,Eliott je můj favorit,ale každému jde na jazyk Eliot-Idiot takže nechci aby trpěl jen proto že se mi tohle jméno tolik líbí děti ve školkách a školách umějí být hodně zlé☹
@pkolin Jáchym se mi líbí, ale jenom mně. ☹
@janca_dobi mně by se vzhledem k příjmení a dcerce Elle hodil Bruno 😉 😉 😉 to zní moc hezky 😎
Já chtěla Olivera 🙂 pak se mi líbí z netradičních třeba Adrian.
@gosa22 To mně by se líbil taky, ale ten byl zavržen hned. Navíc sousedka má kocoura a jmenuje se Bruno Korálek. 😀 Není to jednoduchý. 😠
@janca_dobi jejej to je škoda...já mám netradiční jména ráda...a co dát dvě jako my? jedno, co se líbí tobě, a druhé manželův tip 😎
@janca_dobi ty klucici jména, to je oříšek. My to zatím nepotřebujeme, ale kdyby se podařilo, tak v předvýběru je Kryštof, Viktor a Alex. Toho zkomoleni bych se nebála, jak se on dětem představí, tak ho budou brát a nic jim divné nepřijde. Mám jednoho Alexe ve třídě a všichni ho tak oslovují. U mě momentálně vede Viktor.
Zacala jsem hodne premyslet nad Matteo, ale nasla jsem, ze je to italska podoba Mateje a toho ma manzelova segra. Tak nevim, jestli by to nebylo divny, budou to bratranci. Co myslite?
@janca_dobi To mi přijde divné, Matěj a Matteo, stejně vy byste tomu svému říkali Mat\, Matýsku, Maťo - prostě "Matějovské" zdrobněliny. :D Ale já jsem na to dost háklivá, co se týče jmen v rodině, obloukem se jim vyhýbám. :D
@senta_sofia Alan neni spatne, ale znama ma Alana psa. ☹
Mě by se k příjmení hodil Patrik. A myslím si, že se teď zas až tak moc taky nedává🙂
@baramaty Dobry tip, ale Patrika ma velmi dobra kamaradka.
Mi zní hezky Martin Dobiáš. Dala bych něco kratšího, bez háčků, s nějakým Rkem (vzhledem k příjmení). 🙂