Sousedka kuřačka. Jak řešit a vyřešit tuto situaci?

kesinka89
22. lis 2024

Čaute holky,

bydlíme v bytě a vedle nás bydlí babka kuřačka. Že si doma kouří je nám fuk, přes stupačky snad nic nejde. Ale na celé chodbičce jdou cítit cigarety (společná chodbička pro 2 byty za prosklenými dveřmi). Pokaždé když někam jdeme, musíme přes ten smrad projít plus nám to navane do bytu a smrdí to tam dobrých 15 minut. Se sousedkou jsem mluvila, poprosila jsem ji, aby si utěsnila dveře. Na to mi řekla, že od ní to určitě nejde, že to jde zvenku od výtahu, což je blbost. Po týdnu jsme vedly docela podobný rozhovor, prostě trvá na tom, že od ní to nejde.
Nemáte prosím zkušenost, nebo tip jak vyřešit tuhle situaci? Máme 2 malé děti, řeším to hlavně kvůli nim. Navrhla jsem ji, aby si pořídila elektrický popelník co odsává kouř. Už mě napadají jen kraviny, jako dát na chodbu mezi byty závěs, aby to tolik nešlo k nám domů. Na městě mi ještě navrhli zkusit probační službu, ale zatím jsem tam nevolala, chci to zkusit nejak domluvou. Bydlím tady fakt s odporem a to tu jsme měsíc 🙄

izz76
25. lis 2024

@kesinka89 Podle me musi chodí po chodbě s cigaretou, jinak by to přece nemohla takhle zasmradit.

te_reza
25. lis 2024

@izz76 mohla. V bytovce u tchýně všichni doma hulili a ten smrad byl po celým baráku.
@kesinka89 jestli kouří fakt doma, být má v OV tak to bude asi jen o domluvě