Říkali jste sousedům, že budete mít dítě?

karlajasmine
7. říj 2015

Přemýšlím, jestli je potřeba varovat sousedy, že je za krátkou dobu začne budit noční křik, nebo jestli je to zbytečné? Sousedy ze dvou stran trošku známe, ale spíš že si v případě největší nouze pomůžem,ale jinak se nevídame a ani skoro nepotkavame. Sousedy ze třetí strany jsem nikdy neviděla, pouze slyším když vysavaji. Obecně je barák hrozně klidnej a prijemnej..lidi buď nemají ještě děti, nebo už jsou odrostlé. Kdybych sousedy potkala, tak by viděli břicho, ale za posl,3 měsíce jsem je nepotkala (slyším ve dveřích zámek když já zrovna nikam nejdu, atd). Mam jim to aktivně říct dopředu nebo to řeším zbytečně?

brokovich
7. říj 2015

Pokud nemáte bližší vztahy, neřešila bych. 😉

kkouzlo
7. říj 2015

já jsem teda nikoho nevarovala. Přijde mi to trošku přehnané. U prvního jsem to říkala sousedům, co rekonstruovali, ale břicho nešlo přehlédnout a ty se tomu smáli, že budou stejně pronajímat ;) a jsme sice větší bytovka, ale pláč miminek (a že jich tu teď je) slyšet není, to spíš když se větší děti začnou vztekat - a ten náš je teď přeborník 😀

karlajasmine
autor
7. říj 2015

Ještě bych dodala ze mě to napadlo proto, že všichni tu jsou strašně ohleduplní..pražské sídliště, lidi večer tlumí televizi,vrtaji jen přes týden dopoledne nebo 16-18h, všichni jsou víceméně v produktivním věku a i proto se nepotkavame (např jedni chodí do práce v 6 rano,jedni v 8, jedni ve 2 atd).. Takže si říkám ze naše miminko bude takový malý narusitel..

karlajasmine
autor
7. říj 2015

Manžel mi taky říkal, že přeháním, takže pokud tohle bude nazor většiny tak dam na vás a nebudu to řešit 🙂

izzybickerstaff
7. říj 2015

Nastěhovali jsme se v červnu a od té doby jsem sousedy potkala tak jednou dvakrát...říkat to nikomu nebudu 🙂

izzybickerstaff
7. říj 2015

@karlajasmine no jo, ale bude to narušitel, se kterým nic neuděláš, i kdybys chtěla být sebeohleduplnější...to sousedi pochopí. Neřešila bych to.

terinda
7. říj 2015

Ne, ani by mě nenapadlo sousedy varovat 😀
A ani nebylo před čím, moje děti nejsou nijak výrazně hlučné, ani jako miminka 🙂
A u nás stačí, že mě viděla jedna paní s bubnem a rozneslo se to dále...

maudn
7. říj 2015

Tak to nech az uvidí pupek sami, to je hold daň za tenké stěny, budou si muset zvyknout

shine2015
7. říj 2015

@karlajasmine pokud mate klidny dum a dobre vztahy,ted bych to nechala,treba budete mit klidne spici miminko...a pokud by klidne nebylo,omluvila bych se az pak...

betelgeuzz
7. říj 2015

To mě vůbec nenapadlo, ale já asi sousedy s břichem i potkávala. dokonce jsem některý potkala, když jsme s taškou vyráželi do porodnice.

betelgeuzz
7. říj 2015

@shine2015 tak moje dítě klidné nebylo, ale ani omouvání se mě nenapadlo. spíš mě občas politovali 😀

shine2015
7. říj 2015

@betelgeuzz no ja si myslim ze zeny nebo rodiny ktere deti mely uz tak presne jak pises polituji a raduji se ze ony vstavat nemusi....ja kdyz jdu nekde bez decek a vidim jak maminy behaji kolem malych nebo brecicich deti,chapu je a jsem momentalne rada ze jsem chvilku sama 🙂) a jelikoz to dobre znam,tesi ne ze nemusim ted hned bezet ja a starat se....a jen ne napadne chudak mamina....

kejt29
7. říj 2015

Nas nikdo nevaroval a to maji mimi nad i pod nama, takze ja taky nevidim duvod...Ani me to nenapadlo...

parley
7. říj 2015

A varovat sousedy před čím? Aby se případně odstěhovali nebo si koupili špunty do uší? Vždyť tohle se přeci ovlivnit nedá a měl by s tím počítat každý kdo bydlí v bytovce nebo paneláku, že hold ne vždy je klid když ho chceme mít. My máme bytovku plnou důchodců, jsme tu nejmladší a s nikým se nepotkávám a když chci tak to na mě není ani vidět, tak se spíš těším na ty reakce, kde jsme to dítě ukradli a jejich scifi verze :D

zitulkah
7. říj 2015
Uživatel zitulkah je nedůvěryhodný
Je možné, že nejde o reálnou osobu, ale o profil nebo více profilů vytvořených za účelem propagovat konkrétní výrobky/služby nebo účelově manipulovat diskuzi. Podívej se na příspěvky od zitulkah.

Taky bych to asi neřešila 🙂 a oni to na tobě stejně časem asi poznají, když se potkáte na chodbě

alen_ka
7. říj 2015

@karlajasmine vůbec bych to neřešila, je to čistě vaše soukromá věc

apple11
7. říj 2015

@karlajasmine Nevím, není to tvoje povinnost. Chápu, že bys je chtěla informovat ze slušnosti, ale zas mi přijde blbý a zbytečný někomu zvonit na dveře: Dobrý den budem mít mimčo tak se připravte na hluk 😀 určitě je ještě potkáš a nebudeš muset říkat nic 😎

mia_mia88
7. říj 2015

No, my máme čtyřměsíční mimino a včera jsem potkala sousedku od vedle. Divila se, že máme dítě. 😀 Nikomu jsem to předem neříkala a ani jsem v těhotenství nikoho nepotkávala. Vedle bydlí studenti, co mají nějakou metalovou kapelu, takže spíš jsou slyšet oni. Mně to nevadí, nikdy nehlučí moc večer. Ostatně naše mimčo je zatím taky neplakací (uvidíme, co zoubky🙂). Kdybych ty sousedy znala, tak jim to třeba řeknu, ale jelikož se jenom pozdravíme, když se nááááhodou vidíme, tak mi to bylo jedno.

kamiska
7. říj 2015

U nas miminko za rok a pul plakalo asi 3x v noci a to treba 10 minut. Spokojena miminka, ktera spi s maminkou, neplacou 🙂

ninive211
7. říj 2015

@kamiska Šťastná to žena co nezná koliky, nemoci ani bolení od zoubků! U nás malá taky není extra vyřvávací, ale občas měla noc, že po nakojení nešla znovu uspat a třeba další hodinu řvala, i když jsme ji nosili v náručí a houpali. Anebo když měla rýmu a plný nos a budila se, že se jí blbě dýchalo.
Sousedům jsem nikdy nic neříkala, koho jsme potkali, ten to poznal sám, že máme (anebo budeme mít) dítě. Do současného bytu jsme se stěhovali 7 týdnů před porodem, takže už s pěkným pupkem.

milmic
7. říj 2015

No naši sousedi si teda všimli, že budeme mít další dítko a pak si teda všimli, že je na světě. 🙂 Takže jsem nikoho na nic neupozorňovala, oni to zjistili časem sami.

jetynka
7. říj 2015

@karlajasmine tak to jste jeden z malá domů,kde jsou lidé k sobě ohleduplni ,v baraku kde jsem vyrůstala i když se lidé různe odstěhovali a nastěhovali jiní, tak jak vrtaji tak vrtaji, pari do rána, vyje celou noc pes a když tohle nikomu nevadí tak mu nesmí vadit plačící dítě, oni sousedí kolikrát vědí víc než ty sama, tak pokud se cíleně někdo nezepta nebo na to nepřijde řeč tak bych s nikým o tom nemluvila, můžeš mít hodne dítě anebo naopak plačící a neudelas nic, pusu mu pak nezacpes aby sousedy nerusilo.

apacheee
AMBASADORKA
7. říj 2015

Vůbec bych to neřešila, pravděpodobně každý tě minimálně jednou musel vidět s bříškem, takže jim to určitě dojde🙂 A nepočítej hned s nejhorším, jsou miminka, co skoro nepláčou🙂 A PS: i kdyby si sousedi třeba nějakou dobu stěžovali, stejně s tím nic neuděláte, miminka prostě občas brečí, i když se jim dostává vší péče a lásky, co to jde🙂

karlajasmine
autor
7. říj 2015

Diky za odpovedi 🙂 Je fakt, ze proste nepujdu na sousedy zvonit s tim, ze budeme mit dite a mimochodem se tam tem tretim predstavit.. to by bylo docela trapny 🙂 Tak budu doufat ze me treba do porodu aspon jednou uvidi s ditetem, aby si pak nerikali ''kde se tady vzalo brecici dite??'' 🙂 Ono kdyby tady ti lidi nebyli tak tizsi a ohleduplni tak bych to ani neresila, ale proste tim ze ja o tech sousedech skoro nevim (krome treba fakt nejakyho vrtani nebo vysavani) tak proto me to napadlo... ale treba budeme mit fakt klidny spinkajici miminko 🙂 Uvidime.

karlajasmine
autor
7. říj 2015

tam melo byt ''s brichem'' ne ''s ditetem''

kamiska
7. říj 2015

@ninive211 ne, koliky se nam nastesti vyhly. V tehotenstvi sem jedla probiotika, tak nevim, jestli to pomohlo. Ja to pisu proto, ze jsem myslela, ze miminka proste placou a pak sem byla paf, ze nase neplace. Pokud je nic netrapi, jsou u prsa kdyz chcou a nosi se a spi s maminku. A zuby jsou prave to 3x 10min, kdy pomohlo spani u me na brise.

betelgeuzz
7. říj 2015

@kamiska tak to bohužel starší nebyla spokojená ani u mě v posteli 😉

loafeer
7. říj 2015

Ahoj, varovat bych je určitě nešla, proč 😀 ...budeš mít miminko, neplánuješ vrtání o půlnoci...to by za varování asi stálo:o)
Pokud bude miminko plačtivé, stejně s tím kolikrát moc nezmůžeš...
Taky bydlíme v bytovce- 3 rodiny důchodci a my....snažím se eliminovat dupot a křik dětí, abych sousedy neobtěžovala...ale všichni už mají vnoučata, takže mají i pochopení....jo kdybysme tady dělali párty, to by asi byla jiná:o)

mollyweasley
7. říj 2015

Asi dvě měsíce před porodem jsme umyli kočár, přendali sporťák na hlubokou korbu a dali na společnou chodbičku. Došlo jim to během 24 hodin 🙂

margot_ka
7. říj 2015

To by me nikdy nenapadlo 😀 kdyz bude prcek krikloun, prezijou to,protoze se proti tomu stejne nemaji dopredu jak zaridit. Kdyz ne,tak to ani nepostrehnou 😉