Proč vadí alkohol po očkování (covid)?

29. kvě 2021

Dnes jsem byla na očkování proti covidu a řekli mi, že dva dny nesmím alkohol. Ne že bych ho potřebovala, ale zaujalo mě spíš to, proč se nesmí. Je tu někdo, kdo tomu rozumí? Díky

lv
29. kvě 2021

Laicky tvoje tělo mobilizuje imunitní systém, nemusi se zatěžovat reakci na alkohol? Taky odvodnuje, coz odporuje tomu, ze se má hodne pít. A je to nejaka cizi latka, aby nebyla reakce s alkoholem?

goovana
29. kvě 2021

Je to pro to, ze alkohol snižuje očkovací látku

autor
29. kvě 2021

@goovana tak tahle varianta mně nenapadla

autor
29. kvě 2021

@lv já si říkala, že je to větší zátěž pro tělo. Odvodnění je taky dobrý důvod.

alkuska
29. kvě 2021

@goovana Jak to myslíš? Tomu nerozumím.

montelvina
29. kvě 2021

Svým způsobem je to tako pít na léky ...taky ti muže byt špatně ...když se napijes na antibiotika ...dělají v těle proces to samé vakcina

neomenia
29. kvě 2021

Alkohol ovlivnuje imunitní reakce. Dostane se do střeva, kde je mnoho imunitních buněk , lymfocytů, které po vakcinaci vytváří protilátky. Alkohol tuto jejich schopnost potlačuje a imunitní odpověď je potom slabší, tj.vakcina nemusí být tolik účinná.

goovana
29. kvě 2021

@alkuska očkovací látka ( vakcína) nemusí být tak účinná. Imunitní odpověď je potom slabší

autor
29. kvě 2021

@neomenia děkuji za vysvětlení

konidana
31. kvě 2021

no moje tělo to asi ví samo, já si po očkování dala k obědu pivo, a snad podruhý v životě jsem ho nevypila, po prvním loku jsem si radši objednala nealko. Piva se musel ujmout kamarád 🙂