Zdravím,
Máme nové nájemníky u nás v bytovce, zatím žádný vážný problem, akorát několikrát denně když odcházejí nebo přicházejí šílené bouchání dveřmi, je to taková rána že se nám klepou i skleněné tabule ve dveřích.
Mám se na někoho obrátit?
Jde mi o ti abych nebyla za hysterku, ale když vám defakto dítě spí, a najednou takove rány. Opravdu je to dost nepříjemné.
@jaja01k Ještě ne, nestihla jsem vyběhnout. Nikdo mi neoteviral když jsem zvonila.😔
Stezovat si muzes leda jim. Zkus jim to taktne vysvetlit. Bych mohl avypravet o silenych sousedech, jeste z dob, kdy jsem bydlela "doma", jedna lahudka byla take ta, ze nas upozornovala sousedka, ze mame dvere zavirat klicem, zatimco jeji pubertalni deti triskaly dvermi, ze se trasl panelak
Nic ve zlém, ale tohle opravdu není důvod ke stížnostem, to je normální hluk související s bydlením v bytovce. Můžeš se zkusit se sousedy domluvit a v klidu je poprosit, jestli by nemohli zavírat jemněji, ale ber to tak, že je to jejich dobrá vůle, ne povinnost, ti vyhovět.
@gita17 ??????
máme podobný problém a nejen to. Sousedi jsou velice hluční, mají na zdi, která sousedí s naším obývákem, šipky a příjde mi, že vždy pravidelně když uspávám malého, tak začnou hrát. Už jsem jim to říkala, ale spíš se mi vysmáli. To samé, hrozně jim vržou dveře nebo spíš klika, už jsem je upozorňovala několikrát a dokonce si to šla sousedka poslechnout, ale nic se nezměnilo, když odcházejí v půl páté do práce tak o tom ví celá bytovka. A nedej bože, když odejdou všichni od nich z bytu, tak ten jejich pes štěká a štěká a štěká, třeba od té půl páté do doby než někdo nepříjde domů. A nenadělám nic, pač když to není v nočním klidu, tak je to běžný hluk ☹ ale zkusila bych se ozvat, třeba to u vás pomůže 🙂
No, tak my to máme lepší. Sousedka nad námi pere skoro do půlnoci a její stará pračka dělá kravál, že je slyšet po celém bytě, když hlídá vnoučata (před lety se to dalo pochopit, ale už jsou velké na to, aby se nám houpal lustr), když naklepává řízky, zvoní nám nádobí v lince. Sousedka vedle v garsonce se dokáže hádat s tím svým, že mám až strach, zda se oba dožijí rána. Začnou tak kolem půlnoci a trvá to tak do dvou do rána (naštěstí jen tak jednou - dvakrát týdně). A co se týče bouchání dveřmi, tak to mají ve zvyku také - hlavně sousedi naproti a pak paní nad námi (ta však bouchá dveřmi v bytě, né od bytu). Jsou to jinak všichni strašně fajn lidi, každopádně radši chvilka toho kraválu, než sousedi, kteří se chovají doma, ve svém vlastním bytě jako zloději, a to nejspíš jen proto, aby jim nic neuniklo a to je potom mazec! Tací bydlí pod námi. Stačí zavřít dveře - podotýkám, klíčem a už jsou v okně. Pak akorát vyvozují nesmysly, ze kterých jsou neskutečné drby. A to jsou schopni vysledovat i pošťáka, když nám veze balík. Já na něj čekám, protože vím, že má balík doručit, ale oni jsou v okně dříve, než stačí zazvonit.
Jinak jsou to všichni fajn lidi, ale tohle je prostě taky něco
@ewulinecka019 este si sa s nimi ani neporozpravala a uz riesis kde sa stazovat ze susedia buchaju dverami. Sak na policiu, nie? Nech ich zatknu 🙂 Skor by si sa pri takychto susedskych sporoch mala zamerat na to ako im to podat aby tvoju message prijali, aby ste boli obaja dlhodobo spokojny a nie takto primitivne riesit bezne problemy
Dobrý den obracím se na vas s radou jelikož jsen bezradna jak situaci řešit s manželem opravujeme baracek co nam prenechal tata jelikoz sly s mamkou do bytu a v místě kde mame koupelnu kterou nemame jeste komplet hotovou nam promrza jedna zed a dokonce i vlhne je to tim ze je slaba a sousedi na nasi zdi maji nanos popela a hliny.. Soused je momentalne stryc (nikdy se s nim nedalo normalne bavit a po smrti babicky která tam bydlela uz vubec) zkousela jsem ho kontaktovat ohledne toho jestli sem nepojede ze by tam s manzelem zasly aby manzel z dobre vůle ten jejich curbes odhazel a aby se to mohlo i zateplit. Nevim jak dál jelikož on nekomunikuje a zevnitr se to nijak udelat neda.
@lenicka2323 ze zákona soused musí zpřístupnit vaši zeď ze svého pozemku kvůli nutné opravě, v tomto případě asi zateplení. Otázkou je, jestli musí se zateplením souhlasit, protože mu to ukroji cca 15 cm z jeho pozemku
@kittyy17 to je fakt ze to kousek pozemku vezme bydlela tam driv babicka a co umrela tak se to strýc snazi prodat ale zatim se to neprodalo coz je i skoda myslim ze s novym majitelem by domluva byla snazší uz nevime jak dal postupovat
@ewulinecka019 A s temi sousedy uz jsi o tom mluvila?