Ahojky 🙂 je mi 21 a studuju na VŠ, za rok mám Bc. a dál jít rozhodně nechci :D s přítelem jsme spolu téměř 2 a půl roku a on taky studuje, za rok má Ing. Tak třetina mých kámošek je zasnoubená či vdaná a mají už miminko a já jim to hrozně závidím:D chtěla bych náš vztah posunout někam dál, vídáme se jen jednou, max. 2x týdně a to jsme se na začátku vídali skoro každý den. Prej má plno věcí do školy, ale to já mám taky a stíhám ještě chodit do práce a na něj si čas udělám vždy. A když se před přítelem zmíním třeba o společném bydlení, nedej bože o dětech, tak reaguje jak kdybych byla nějaký mimozemšťan. Děti prý chce, ale neví kdy. Já vím, že máme čas ale prostě chci 1. Dítě nejpozději do 24 let. Ale kdo ví jak to s ním bude, je to takový mamanek. A rozhodně nechci čekat až bude třeba ve 30 konečně chtít. Já fakt nevím co mám dělat, docela mě to trápí a bavit se s ním o tom se mi už moc nechce, připadám si pak jak blázen, že tak spěchám. :(
Právě, že nechce :D Tatka nám nabízel byt po brachovi a že nám pomůže i finančně, ale přítel má furt nějaké výmluvy. Já se bojím že u těch rodičů zůstane na věky :D a představit si to dokážu, je úžasný a s nikým jiným být nechci:D
Tak to je super, že vám to tam vyšlo🙂 asi osud 🙂 :D
Ještě jsem mohla dodat, že když jsme spolu byli cca 3 měsíce, tak mě docela často Hladil po břiše a říkal jak se na dítě těší a že ti bude fajn až budu těhotná:D a že by mu nevadilo kdybych otěhotněla :D teď mu řeknu, že se mi zpozdily kramy o 2 týdny a začne panikařit:D
*že to bude fajn .. :D
O boze holka ja mam to same 😀 sice uz je miminko na ceste, ale jak navidnu spolecne bydleni hledi na me s prominutim jak ocas... Ze utracet za najem kdyz muem bydlet u jeho rodicu je zbytecne.... Ktera by nechtela mit vlastni domacnost ale ze? 😀 hold my baby jsme vyspelejsi... Ti mladi kluci dneska to je katastrofa!
Jak ocas😂 no to sedí😂 to máš pravdu🙂 beztak se bojí že by musel doma pomáhat, tak je radši u rodičů kde tolik práce nemá:D
@kesinka89 to muj je zvykly na prachy.. Cigarka, posezeni u pivecka, hadry, pi*oviny!!! 😀 predstava, ze utrati "zbytecne" penize navic, kdyz mu muze navarit maminka je pro neho hruuuuuza 😀 a preci nebude od kamaradu tak daleko! 😀 a kdo by ho vozil do prace,kdyz nema ridicak a kamaradicsi ho vyzvednou po ceste pred barakem 😱😁😁 no hnus... Aspon ze my baby se postarame, ten svet vy jinak skoncil 😀
Aha :D nemá řidičák,jo? :O já myslela, že to je první věc, kterou kluk v 18. chce :D ale tak jestli má kamaradičky, co ho vozí do práce, tak to by pro něj byly asi taky vyhozené peníze, nedej bože ten benzín :D můj si nedávno založil akvarko a teď i krevetkavium a je strašně nadšený když mají miminka :D ale z vlastního by tak nadšený asi nebyl :D
@kesinka89 jste jeste oba hodne mladi, ja bych, byt tebou, si uzivala svobody a vseho aspon do 30ti. Fakt, neni kam spechat. Uvidis, ze postupem casu se i jeho nazor na rodinu zmeni, kluci dospivaji pozdeji nez devcata, a tak nejak pozdeji jim tikaji bio hodiny 🙂 Kdyby me bylo dneska jako tobe, urcite bych nemela deti tak.brzy... (prvni jsem mela v 19ti, druhe ve 23, treti ve 25)
My jsme začali prvně mluvit o tom kde a jaký domeček si jedniu pořídíme, co budeme chovat, jakého psa si koupíme. Kdybych na něj hrkla hned s miminem nevím co by mi řekl. Člověk to musí vzít nějak postupně, aby tak pomalu poznával zda jsou plány ve vztahu společně vážné.
@kesinka89 ja bych pockala, treba se rothoupe, urcite ale nemej miminko bez jeho vedomi, aby te pak neopustil :-* s mym pritelem jsme na to sli hrozne rychle a on jak nebyl prioraveny,tak se podle toho taky zachoval - proste kyvl na mimi, aby me asi nenastval ale nezajimal se o nas..takze vse zbylo na me a furt se jenom hadali 🙂 jinak kdyby souhlasil a bylo videt nadseni, byli jste zajisteni...tak na veku vubec nezalezi... Jsem rada ze budu mlada mamka 🙂 zalezi to jenom na tobe 🙂
Tak kdyz ani nechce bydlet ve spolecny domacnosti, proc ho "nutit" do ditete? Ja chapu, ze se ti chce mit miminko, ale s chlapem, co se k tomu nema, navic v obdobi, kdy se hodne lidi vyviji, hledaj, co chtej? Po skole bude hledat praci, zacne uplne jiny zivot, novy zodpovednosti, casto i novy zajmy, hodne lidi se rozchazi/bere... prijdete mi popravde nevyspeli oba dva, jeden misto budovani vztahu si hraje doma s rybickama a druha chce do toho privyst miminko. Joo, hodne lidi (hlavne driv a omylem) privadelo deti do podobnych podminek, ale fakt si myslis, ze je zodpovedny mit dite s nekym, kdo nejenze nebydlel nikdy sam, ale sam ani bydlet nechce? To ho jako fakt chces nejak prinutit, byt tehotenstvim? Koukni na manzelsky etudy, dil stanislav a zuzana, tak to pak dopada. Proste: ja bych to nechala plynout teda, dostudovala, nasla si praci, odpracovala dost tydnu na materskou, a bud spolu budete a nebo ne.
Myslím, že oba máte ještě čas. Přítel mi podle popisu nepřipadá ani tak jako mamánek, jako spíš úplně normální kluk, který teď řeší pochopitelně max. školu, a nechce se ve 24, s nedodělaným vzděláním, uvázat. Pro mě naprosto logicky... a tak nějak se nedivím, že na Tebe kouká jako mimozemšťan 😉 Trochu zpomal, nebo vycouvá úplně (což už podle mě trochu dělá, jestli se vídáte tak málo, a nedivím se mu, taky bych chtěla trochu zbrzdit...). Jestli chceš první dítě ve 24, dneska to přece řešit nemusíš, jak píse @maii , stát se ještě může věcí...a i Ty se můžeš změnit, byť Ti to teď třeba připadá nereálný.
PS - A zcela upřímně mi Tvůj přítel připadá tak nějak zralejší než Ty, protože starat se o malý rybičky se diametrálně liší od zodpovědnosti za vlastní dítě, to je neporovnatelná věc...a myslím, že on si to uvědomuje...
"Já chci!" je ve vztahu peklo 🙂 já celkem přítele chápu, teprve dostuduje, chce si ještě trochu užít. Chápu i tebe, na holky ty miminka prostě působí 🙂 co se týče bytu od rodičů - asi bych do toho nešla. Už několikrát jsem viděla, jak to může pohnojit vztahy. Ti, kteří být poskytnou, mají pocit, že můžou do všeho kecat, ti, kteří tam bydlí, se cítí být vděční a uvázaní. A pro mě je třeba k nezaplacení, že se o sebe dokážu postarat sama, i když jsem třeba rok bydlela jen v pronajatém pokoji, ale bylo to prostě moje. Na vašem místě bych si sedla a vážně si promluvila, jak to za rok vidíte. Budete bydlet spolu? Kdy začnete shánět být? Co práce? Cestování? Co to dítě? Je ti 21, za rok budeš mít ještě dva roky na to, abys zjistila, co obnáší společná domácnost, třeba pak uvidíš, že to chceš úplně jinak 🙂
Jak radí holky, taky bych být tebou počkala..vídat miminko u kamarádek a mít vlastní je velký rozdíl a pokud jste spolu ani nezkoušeli bydlet a vídáte se jen po škole, tak můžeš vědět jaké má zvyky a jak se bude chovat doma? Kluci obecně dospívají později a přijde mi rozumné, že si chce nejdříve dodělat školu, najít práci a pak až řešit dítě..Ty to vidíš všechno strašně krásně, ale realita pak může být opravdu jiná. Až dostuduješ a najdeš si práci, potkáš nové lidi a najdeš si třeba i nové koníčky 🙂 Podle mě je opravdu lepší počkat, až budete připravení oba (ale kdo je opravdu připravený na dítě?) 🙂
Ale když sme spolu začínali, on sám pořád mluvil o miminku 🙂 já se s ním o tom nebavim, jen včera jsem se zmínila. A přišlo mi to trochu líto. Do dítěte ho teď samozřejmě nenutím, až mi bude 24, jemu 26, oba budeme mít 2 roky po škole. A nechci být stará matka a mít první dítě pozdě, chci 5 děti:D na tom sme se shodli :D
@kesinka89 - jé, já chtěla 4 děti - jsem taky ze 4 dětí...
A stará matka jsem taky nechtěla být...
A nakonec - 4 roky jsme čekali, než jsem otěhotněla - takže jsem rodila ve 30 - sice jsem se nepovažovala za starou matku, ale bylo to později, než jsme chtěli a po narození syna jsem od 4 dětí rychle ucukla.😀 Ono to není sranda přinejmenším finančně.
Když budu mluvit sama za sebe - první bych se sestěhovala s přítelem - pak se nejvíc ukážou ty chyby a zádrhele a zjistíš, jestli to spolu dáte, nebo ne.
A teprve potom bych začala uvažovat o dítěti.
Jestli už teď větříš, že je to mamánek, tak pochybuju, že se zlepší.
Jestli mluvil v nějakých 19-20 letech o dítěti, tipla bych si, že to byla buď taková ta romantická představa "až jednou..." a nebo něco ce stylu "když ptáčka lapají..." 😉 Neříkám, že nejsou chlapi, co dítě brzy chtějí, ale to by ho chtěl stále...nebo mu některé věci došly 😉 Pět dětí nebude levná záležitost, navíc to bude znamenat, že Ty budeš deset let doma (nejmíň, předpokládám, že tak moc nechceš pět dětí, abys od nich v půl roce odešla do práce), a na to je třeba mít nějakou rezervu (ani ne tak na věci pro miminko, ty se podědí, ale jídlo pro sedmičlennou rodinu bude stát majlant, co kroužky, apod.). Kdy jste se shodli na pěti dětech? Připadá mi to hodně takové naivní, nezlob se, nemyslím to zle 😊 Ale já byla vždycky nastavená jinak...
Zasadni vztahove omyly nactiletych az lehce dvacetiletych slecen by se daly shrnout takto:
a) s timhle klukem to bude uz naporad
b) kluci 18-25 let urcite netouzi po nicem jinem, nez se stehovat a zakladat rodinu. Pokud mozno se mnou, ze...
c) kdyz mi rika "miluju te" jde mu urcite o hluboke vyznani lasky, nikoliv o taktiku jak me dostat do postele
d) kdyz mluvi kluk 18-25 o detech, jde mu urcite o to, ze chce byt tatinkem a nikoliv o taktiku, jak me dostat do postele
e) Muj partner se mnou doma bude urcite radeji koukat na Twilight, nez aby sel na pivo se svymi kamarady
f), g), h)... tech omylu jeste je
Neboj, timhle si kazda mlada slecna musi projit, je to prirozeny. Ja i drtiva vetsina zdejsich holek byla v mladi stejna.
Tvuj kluk neni mamanek, jen nema vek na extra zavazky, nezazlivej mu to, je to v tomhle veku normalni... ma jine priority, coz neznamena, ze by s tebou nechtel byt, ale proste nejsi a ani nemuzes byt na prvnim miste. To prijde az casem, az si on sam srovna co a s kym chce. Ale je fakt, ze pred jeho tricitkou bych to uplne necekala.
@kesinka89 jak píšou holky - pět dětí je hezká představa 🙂 máš v okolí někoho, kdo tolik dětí má? Ona to zas taková sranda není. Že ti hladil bŕíško a mluvil o dětech - jo, to jsem zažívala od sedmnácti s každým přítelem - a víš, s kým ty děti nakonec mám? Přesně tak - s tím, který o dětech nemluvil, neměl naivní představy, ale když nastal čas, tak jsme se na nich shodli 🙂
@kesinka89 prijdete mi oba dost nezrali, ty jeste o neco vic. Nechapu, proc studujes, kdyz toho nechces vyuzit v ten pravy cas a kdy bys mohla zasit opravdu urodne. Pokud te chce videt 2xtydne, tak se nezlob,ale jen si potrebuje...apriory, kdyz s tebou nechce bydlet. Mit dite ze zavidenu kamaradkam jsem take vudela, nedopada to dobre. Proc mas termin do 24? To nechapu. V dnesnim svete moznosti, kdy si muzes uzivat, cestivat a studovat..dite ti pak uz nikdo neveme a nebudes mit tendence mu neco vycitat, jak to vidim u svych kamaradek. Co je pro tebe stara matka a proc ti to vadi? Ja jsem rodila prvnu ve 32 a druhe ve 37 s pocitem, ze jsem si uzila, co jsem mohla, s partnerem, ktery taktez a oba jsme na mimu byli pripraveni. A i ted je financne narocne zvladnout dve deti, tedy tak, aby melu vse, co potrebuji a co jim chci dat, i logisticky to neni lehke vybalancovat.stara si neprijdu a mam daleko vice pochopeni a trpelivosti. PS: jsem stastna, ze jsem v 21 tehdy s pritelem neotehotnela.
Myslet na dítě s chlapem se kterým jsi nikdy nežila ? A to že se kamarádky po střední vdávají a zasnubují, to se stává, ale taky vím, že ty co do toho praštili hnedka s prvním co se ukázal jsou ted ( kolem 30ti ) už dávno rozvedené 🙂 Neboj v životě ti nic neuteče
@kesinka89 si osobně nemyslím, že je mamánek, ale má víc rozumu, než ty. Pokud se vídáte dvakrát v týdnu, nepřijde mi normální se k sobě stěhovat, natož mít spolu dítě.
Že chceš dítě brzy a chceš jich hodně.. no prosim, to je tvoje věc, ale myslím, že až sama přijdeš na to, že život není tak jednoduchý jak si představuješ, sama si to rozmyslíš.. že ti hladil bříško.. no kromě toho, co říká blaablaablaa to taky mohla být i jeho romantická představa, která evidentně přešla, to že to kdysi řekl neznamená, že to tak je pořád.
Přijde mi to celý tak, že ty prostě chceš a vlastně tě nezajímá nic okolo. To není zralý na mateřství, fakt ne. Zajdi si do baru s kámoškama, kup si hezký tričko, někam vyraž.. no a při tý příležitosti si představ, že tohle bys moc (aspoň nějakou dobu) dělat nemohla, uvědom si, kolik to stojí a kde bys na dítě jednoduše vzala peníze i čas, ono to taková sranda není. Pak si myslim, že tě to přejde.
Jako já na tom nevidím nic nenormálního :D to jako protože nemá čas kvůli škole znamená že se k sobě nesmíme nikdy nastěhovat? Sestehovat se chci abychom právě spolu nemuseli být jen 2x týdně.
@kesinka89 holka poznáš.. smíte, samozřejmě že smíte.. ale jemu se moc nechce, jak říkáš..
Jenže život hrozně rychle utíká, a třeba moje teta má 40 a je bezdětná, protože se na to necítila a chtěla cestovat a tak. A nevím, mi to přijde, že když začnete třeba cestovat, že ten chlap zpohodlni a pak už se mu těžko do něčeho chce 😲
@kesinka89 - jenže kdy jindy je lepší čas na cestování - třeba - než dokud nemáš závazky, nemusíš řešit placení hypotéky, nemoci dětí, placení kroužků atd.?
jasně - až budou děti odrostlé...ale kdo tizaručí, že v tu dobu ti nevypoví zdraví?
Jak jsem psala - jsem pro sestěhování - jenže k tomu je potřeba minimálně jeden příjem - k budoucí tchýni bych se po zkušenostech nestěhovala.
Takže nezbude, než prostě počkat.
Tak hlavně byste měli mít stejný názor na to kdy děti, zda cestovat, jak si zařídit tu společnou budoucnost...pokud on bude chtít např. cestovat a užívat si a ty mít rodinu, tak to asi těžko skloubíte...každý to má jinak..kamarádka se ve 28 letech rozvedla, našla si nového přítele a teď společně cestují, bydlení nemají, ale jsou tak spokojení a chtěli to tak oba...já ve 28 letech potkala kluka, který je stejně starý jako já, máme hypotéku a čekáme spolu miminko...,oba jsme si během vysoké užili akce a večerní mejdany a teď se chceme usadit a mít rodinu....každý to má prostě jinak 🙂
@kesinka89 hele stejně ho do toho nedonutíš. Chlap dokud nechce, prostě dítě nebude a hotovo. Pokud na něj teda nechceš být sama (a na to jsi opravdu moc mladá, sorry). Na dítěti se musíte shodnout a to plně. Spíš mi přijde, že pro něj je teď (naprosto správně) na prvním místě studium, kamarádi, pohodlí a pak teprve ty. Až se tohle po škole obrátí, je teprve na čase přemýšlet o dítěti.
Takže buď rozumná holka, dodělej si školu (a pokud dokážeš, pokračuj i po Bc.), trochu si užij a pak si najdi chlapa, který to má jako ty a můžete se snažit. A to, že chlap zpohodlní.. to možná ano. Nerozhoduj za něj, tvůj přítel ještě není chlap, ale dítě taky ne. Ono to tak nějak chodí jedno s druhým víš, zpohodlní, bude s tebou víc a začne chtít rodinu. A pak je ten pravý čas.
No a nebo blbni, začni ho nutit a nebudeš mít ani dítě, ani kluka.
Ahoj a dovedeš si s ním představit výchovu dětí? Když se vídáte tak málo, ani vlastně netušíš jaký má návyky doma a tak :D.
Musim teda říct že teď můj už manžel byl něco podobného akorát nestudoval a já otěhotněla po 2 měsících s ním a miminko ho změnilo strašně a je z něj otec roku. Ale byla to mega náhoda a štěstí. Moc bych na to nevsázela.
Co se zkusit sestěhovat? Nebo to se mu taky nechce?