Zdravím dámy. Dnes se mi stala divná věc. Respektive babičce. Zvoní jí telefon, s někým mluví, za chvilku přijde, jestli nevím, zda u nás v baráku bydlí ten a ten a ta a ta.. Že jim něco vezou a nemají asi spravnou adresu.. No mě to nedošlo, já myslela, že mluví s někým známým.. Za chvilku mi to cvaklo, jdu za ní, a ona že neví, kdo to byl, nějakej cizí chlap.. Já říkám, super, a číslo tvoje vzal kde? No teprve jí to došlo, že.. Je jí přes sedmdesát, tyhle zasrance prostě nechápe pořád, musím hlídat div ne každej hovor.. No já jsem si šla hned číslo vyhledat, nekdo má úplně stejnou zkušenost prej nejakej poskok nějakýho vymahače.. Co teď jako? Jak se dostal k číslu na pětasedmdesátiletou ženskou? Dá se to nějak řešit? Zavolat a servat ho co si to dovoluje? Neřešit? Strašně mě to vytočilo... Že volaj nabizeci ok, ale tohle je nějaká soukromá osoba a někde vysasila číslo na starou bábu aby praskala nevedomky na cizí lidi.. To mi už přijde jako něco, co bych snad i řešila.. Máte radu?
@j.a.n.i nic strašného, vadí mi, že má cizí čísla.. Zajímá mě kde ho mohl vzít a že podvodem, výmyslem, klame starý lidi, který pak nevědomky říkají, co nemají
@9radka9 toho z baráku jo, to chápu, i když tedy ten dotyčný není vlastníkem, takže nikde v katastru nefiguruje, ale to je jedno, evidentně se zapira, a oni sondujou, chápu, ale prostě mi nejde do hlavy, kde splasili číslo na starou zenskou, která vola max dr o recept.. A chytrej telefon nemá, má obyc, ale ulozila jsem ji to jako nezvedat.
@j.a.n.i jo to vím, denně mi volají nabizeci, ale to mi dává smysl, spousta operátorů i jiných společnosti si kontakty předává.. Samozřejmě i babička bude někde u nějaké vedená, ale nezdá se mi, že by někdo poskytoval kontakty i takovým lidem.. No asi jsem naivní. Babi dostala instrukce, aby podobným divnochum okamžitě zavěsila.. Tak snad bude klid
A to ani nemluvim o tom, co lze zcela legálně ziskat z ruznych rejstriku, katastrem pocinaje, presobchodni a tivnoszensky az nevim cim konce.
@terkezz Jo, můžeš si číslo ukládat jak chceš a pak ti někdo v rychlosti zavolá ze soukromého mobilu... A tedy jinak pokud se lehce pozná zda jde o pevnou linku nebo divně začínající číslo, tak tím pitomější to nezvedání cizích čísel je. A ne, fakt každé cizí číslo nevygooglíš, jen ty hodně provařené nebo služební a to ty služební taky ne všechny.
@terkezz pravda je, ze nám ze školy vola pokaždé někdo jiný, takže není možnost si uložit všechny, i když učitelku, ředitelku a vychovatelku z družiny uložené mám, tak se stane, ze vola někdo jiný…zástupkyně ředitelky, asistentka, recepce, pevná linka z jakéhokoliv kabinetu.. takže i já cizi čísla zvedam a naopak s větší nalehavosti, než známá čísla, protože se vždy vystrasim, zda se něco nestalo. Stejně tak když dceru s manželem odvezla zachranka, volal mi úplně cizi člověk…
Takže počkej, někdo jí volal, ale nikdo nic nenabízel. Takže uzavřít jakoukoliv smlouvu po telefonu, to neuzavřela, protože jí nikdo nic nenabídl. Co je za problém? Pokud nezjišťovali kdy se babička pohybuje/nepohybuje doma, aby jí případně v době její nepřítomnosti vykradli, tak nechápu jádro pudla. Telefonní číslo mohli získat prakticky kdekoliv, operátorem počínaje, internetem konče. 🤷🏻♀️
@teryem možná bych nahlásila na policii?😌 těžko radit v tomhle. Bůh ví, kdo to je a co je zač..
Nebo jen zkouší náhodná čísla..
Nám zase vyvolávají z ciziny.. pak se účtují pěkné poplatky