Pes a novorozeně. Jak jste jej seznamovali?

maliy
3. črc 2024

Zdravím všechny, zvláště pejskaře. Vy, co máte psiky doma, jak jste je seznamovali s miminem, byly nějaké problěmy nebo vše proběhlo hladce?

titina12
3. črc 2024

Nemel malou rád a jednou po ní vyjel měla jsem chuť ho nechat buď utratit nebo někomu ho dát byla jsem úplně rozrusená ikdyz ho mám ráda jí miluji víc ale na štěstí po čase jsou kamarádi získala ho přes dobroty . Jen podotýkám že náš pes je 25kg telátko .

milusina
4. črc 2024

@maliy Přítel vzal hned z porodnice hafanovi očichat pocuranou plenku a když jsme přijeli,tak jsme psa nechali miminko ocichat a bylo to v pohodě.Nikdy jsme ale nedovolili,aby mimco olizoval.

glimmer
4. črc 2024

když se narodily naše děti, tak jsme měli doma 3 psy ... border collie, takže pes cca 20 kg. Přijela jsem z porodnice, postavila vajíčko do obýváku na zem ... všichni tři šli malou očuchat, popř. olízat. Pak to samé, když se za 2 roky narodil syn. Nikdy nebyl problém se psy. Ale je to i tom, že jakmile začaly děti lézt a tak, tak byly naučené, že když je pes na pelechu, tak se k němu neleze.

hasara33
4. črc 2024

@maliy hodně záleží na rase, povaze i věku psa 🤷🏼‍♀️ my jsme malou našemu psovi ukázali, očichal jí a víc neřešil 🙂 jenomže byl to novofundlanďan a to jsou od přírody takoví "mámvpíčisti"😅 přijmou téměř každého, navíc už byl starší a rozumný 😉 byly to velcí parťáci do jeho posledních chvil...

mourovatakocka
4. črc 2024

@maliy Já jsem teda střelec a doma jsem tenkrát měla naprosto úžasnou zlatou retrívřici. Takže jsme prostě přijeli s miminem a hotovo. Jestli jsme jako první seznámení dávali ocuchat plinu nevím, ty umělé stejně smrdí spíš chemií než miminkem 😜 Někdejší skoro švagrová seznamovala postupně, ale jejich jack russelová stejně útočila a putovala k rodičům. Myslím, že záleží na psovi 🍀

klokanka31
4. črc 2024

@maliy My máme labradorku. Když jsme přijeli z porodnice, fence jsme řekli že malá s náma bude bydlet, nechali jsme ji očichat, a vše bez problému.

gdpr
4. črc 2024

Ja som nedala zoznamovať a to si myslím, že dosť veľká som psíčkarka ale aby pes oňuchával malé bábätko a ešte k tomu novorodenca to mi príde úplne cez čiaru. Do takého cca roka u nás dieťa a pes sú úplne mimo dosahu až potom sa začnú pomaly zoznamovať.

kamino
4. črc 2024

Asi takhle 🙂) Úplně v pohodě 🙂
Komínek byl super chůva, s prckem prožili krásných 10 let.

l_
4. črc 2024

@gdpr proboha proc jsou do roka od sebe? 😳
@titina12 utratit za to, ze jsi neuhlidala nejakou chvili a pes se branil? Bozi 🤦🏻‍♀️

Ja mam psa nauceneho, ze domu muzu vzit jakekoliv zvire, vec atd.. nemusi se kamaradit, ale musi to respektovat.. a funguje to.. nikdy neresim navstevu se psem, detma, i kocku jsme doma meli.. je to o vychove..

Tehda jsem prisla prvni ja - 14dni me nevidel, takze velke vitani.. a pak dcerka, onufkal ji a pohoda.. kdyz zacala lezt, museli jsme se naucit bezproblemovenu souziti, ale zadnej problem - jen pravidla a respekt..

gdpr
4. črc 2024

Nepríde mi to hygienické a aj zbytočné aby psy nejak oňuchávali samozrejme, že vedia o sebe keď žijú v spoločnom dome ale čo najviac to minimalizujem hlavne tie prvé mesiace

maliy
autor
4. črc 2024

Dekuji za reakce, pravda záleží na povaze psa. Máme borderku je hodna, mazliva. Jen starší děti si ji naučily na kdejaké lumparnicky, což třeba olizovat mimco nechat nechci 😅🤷‍♀️. Hračky si snad navzájem brát nebudou. Nás pes je proste všude rám, kde jsme my. Všichni se ji věnuji, mazli. Tak snad nebude žárlit, ze na ni nebude tolik času 😂 nebojím se, ze by kousla, ale aby radosti něco nevyvedla 😂😅

kamino
4. črc 2024

@maliy Věřím, že nebude - dobře socializovaný pes nebývá problém. Bordery jsou sice divočejší, ale na druhou stranu i dost učenlivé a věřím, že bude vše o.k. Co jsem prcka učila už od mala, kdy se začal trochu samostatně pohybovat, že pokud byl Komíš v pelíšku, nebo pod sedačkou, tak to bylo JEHO místo a tam se fakt nechodí. Tam je jeho prostor. A kupodivu se to Bobeš naučil opravdu hodně brzy. A jeden z benefitů soužití se psem je podle mých zkušeností dobrá imunita dětí, právě díky tomu, že domácnost není úplně sterilní. Asi bych nespočítala, o kolik granulí a hraček se Komínek podělil a i mém okolí děti z pejskařských rodin jsou nějaké odolnější 🙂

eviicka
4. črc 2024

Záleží opravdu na povaze a osobnosti psa. U nás jsem věděla, že mimino bude OK, takže jsme vajíčku nechali očuchat a ok.

Jinak naše fenka je citlivka, takže přišel problém, až když začal malý lézt, protože zkrátka cítila, že není koordinovaný a bála se ho (jako všech dětí v tom věku). Takže cca ten rok bylo potřeba je více koordinovat a částečně oddělovat.

titina12
4. črc 2024

@l_ v tu chvíli ano pac jsem byla vedle ní on na ní hleděl a vystartoval po ní bez důvodu tak nemel kraviny neuhlídala, nepamatuji si ze by jsi tam byla 😀 miluji tyhle zvířecí milovníky který neumí pochopit ze někdo pro ty zvířata proste umírat nepotřebuje 😂 nase ho psa miluji ale své dítě víc. Já respektuji lidi co by pro psa udělali cokoli klidně pro nej umřeli tak nevidím důvod proč nerespektovat matku která byla vyděšená že její pes málem zabil její dítě a ano v tu chvíli sem myslela ze ho pošlu a asi jak si se dočetla z komentáře stále žije a je to člen rodiny . Teda pokud ti to přijde v pořádku aby pes z ničeho nic vystartoval na nic netusici dítě dobrá respektuji tvůj naroz.

l_
4. črc 2024

@titina12 zdravy pes nikdy nevystartuje bez duvodu.. jen milovnik asi vidi signaly a jedna 🤷🏻‍♀️ pes nestartuje rovnou, varuje, vysila signaly..

l_
4. črc 2024

@maliy pokud je zvykla na deti, nebude problem.. v rodine mame tri absolutne povahove jiny psy a vsichni tri se k dceri chovaj uplne jinak nez k dospelym.. neurotik je opatrnej a trpelivej, podes je klidnejsi a ovlada se.. a ja mam trubicku, ten je zlatej, tam problem neni, max kdyz se obcas nepochopime, ale nikdy nikomu ani nicemu neublizi.. ze zavrci je v poradku, taky nadavam 🤷🏻‍♀️

titina12
4. črc 2024

@l_ to je s tebou sranda 😀

l_
4. črc 2024

@titina12 me to treba vtipny neprijde, ze clovek co nevi ma dite a psa a necha je vedle sebe 🤷🏻‍♀️ to jsou pak ty pripady, ze pes dite pokouse, aniz by u toho nekdo byl a vinik je zasadne pes 👌🏻

titina12
4. črc 2024

@l_ prosím vás už mě to nebaví prostě se smiřte s tím že to každá vidíme jinak a jsme ok 😀dobrou

pampelina18
5. črc 2024

@maliy tak je to o psovi o výchově, tady ti dost lidí bude psát, že v pohodě, znám dost lidí co jejich pes novorozence pokousal.... Musíš pomalu. A hlavně nikdy je nenechávat o samotě

pampelina18
5. črc 2024

Nás rotvajler vzal všechny děti úplně v pohodě, to samé rotvajler x s německým ovčákem. Kamarádka má zlatého retrívra a ten hned první den jim novorozence dost ošklivé kousl. A pes se nechal utratit.

l_
5. črc 2024

@pampelina18 chudak pes.. spatne vychovan, socialozovan a zaplatil za lidskou blbost zivotem.. nebo tam byl neurologickej problem..

swan42
5. črc 2024

@titina12 @gdpr
Devcata, vy dve jste si nemely porizovat ani psa ani dite.
Psa proto, ze ho neumite vychovat a jeste navic ho po narozeni ditete ho odsouvate na druhou kolej. A to neni v poradku ani normalni. No a kdyz nedokazete vychovat ani psa, jak dokazete vychovat cloveka? 🤔 recnicka otazka...odpoved znam.

titina12
5. črc 2024

@swan42 další názor díky 😀

ludmilka90
5. črc 2024

Mám doma borderku, malou jsem jí ukázala hned po příjezdu z porodnice a ani se na ni nepodívala, malá má 2 měsíce a pes ji úplně ignoruje, jakoby prostě neexistovala 😁

pampelina18
6. črc 2024

@l_ nevím neptala jsem se,ale kdyby mě pes pokousal dítě, tak jde taky pryč. Naštěstí naši si nedovolí ani zavrčet.

l_
6. črc 2024

@pampelina18 ale chapes ze to neni chyba toho psa? Vzdy za tohle muze clovek..

A ze si nedovoli vrcet taky neni uplne dobre, je to forma komunikace, varovani.. taky urcite zarves nebo jsi protivna, proc by nemohl pes..

maliy
autor
6. črc 2024

@ludmilka90 ony jsou ty borderky takové individuální osobnosti, ze 😂 asi vědělo začne, jak se prckove rozlozi, to bude zábava 😂

viluhart
6. črc 2024

@maliy ahojky my po příchodu z porodnice mimčo rozdělali a nechali pejska aby očuchal, vše v pohodě,malé je 6 týdnu a poslední týden nám pes začal chodit na záchod pod kocarek 😂takže asi s tím v pohodě není

dohnalovic
6. črc 2024

Když jsme dojely z porodnice u obou jsme nechaly pejska nejdřív ocichat. Máme doma malé plemeno. Pejsek měl rok když jsme si první dcerku dovezly domu. Hned ji vzala za svoji a chránila ji. Obe děti si omotaly kolem prstu. Když začaly lozit a všímat věci kolem tak jsme učily ze pejska se nesmí tahat a ubližovat mu. Dcera má teď 7 a syn 5 a jsou s pejskem prima parťáci.