Dobrý den, jmenuji se Adam a je mi dvacet jedna let. Nejsem sice ani otec a ani matka, ale problém s dítětem mám. Moje nejmladší sestra Emma (9), kterou velice miluji je prý opožděná o dva až tři roky. Když mi to řekli rodiče, kteří s ní byli na prohlídce, byl jsem šokován. Nezpozoroval jsem na ní nic neobvyklého, podle mého názoru byla naprosto normální. Chodí do normální školy, má kamarádky i kamarády, normálně si hraje a i když jí učení nebaví, nemohu z toho usoudit, že je zaostalá! Ale odborníci jsou odborníci a tak věřím tomu, že měli pádné důvody proč o ní říkat takové věci. Dále prý dost možná nebude schopná ani vystudovat střední školu. Toto mě vážně rozhodilo. Svoji sestru mám moc rád a chci pro ni jen to nejlepší a proto se ptám: Co pro ni mám dělat? Jaké speciální úsilí jí mám věnovat? Jak jí mohu pomoci? Prosím odpovězte...
Adam
alaurer,
souhlasím s jabber. Jaké má sestra výsledky ve škole? Opravdu se Vám zdá jako naprosto standardní dítě, nebo něco přece jen není až tak v pořádku?
Co doktor určil jako nedostatečné nebo neadekvátní věku? Určitě by vás upozornili ve škole, že něco není v pořádku. Co třeba zkusit jiného pediatra?
souhlasím s holkama 😉
kdyby to tak bylo,tak by ji snad ani do školy nepustili,ne.
alauer, bylo dobré napsat víc informací. Takhle je těžké radit. Jinak souhlasím s holkama, museli by to už poznat při zápise do školy.
Ahoj alauer, to naprosto chápu, že tě to rozhodilo, koho by taková věc nešokovala, když se dítě projevuje naprosto normálně 😅 a doktoři sestře určili nějakou diagnózu? Nebo co se jim na ní nezdá? Něco vám snad k tomu museli říct... 😅