Jak je patrné z nadpisu, uznaji mi reklamaci, když se mi hned po prvním nošení nových bot odrela pata? Pouze na jedné noze, boty jsem kupovala pres internet, kdyz jsem si je doma vyzkousela bylo to v poho, normalne bych si je takhle po vyzkoušení koupila i v obchodě, ale jak jsem s nimi sla ven, tak cca po 200 - 300 metrech jsem zacala citit, ze me prostě drou patu. Nikdy se mi to nestalo, tal nevím zda mám nárok na reklamci.
Spatne zvolena velikost. Pokud tam netrci drat, co by ti nohu odrel tak tezko.
@ajja87 Mne se tohle jednou stalo také u nových zimnich bot. Já jsem je tenkrát reklamovala a reklamaci mi uznali , ale v těch botách ve vnitr vzadu jsem mela ostrou hranu otocenou do vnitr do boty. Zkus šáhnout dovnitř jestli tam nemáš ostrou hranu pokud ano tak to zkus reklamovat.
Pozor! Ne vždy je možné zboží vrátit
I e-shop má svá práva, a tak není možné vrátit zboží, které již bylo používáno. V praxi to znamená, že se zbožím, které máte v úmyslu vrátit, nemůžete zacházet jinak, než jak byste s ním zacházeli v obchodě před jeho koupí. Je ovšem možné zboží vrátit, i když, typicky u oděvů, odstraníte visačku. E-shop by měl zboží i v takovém stavu přijmout zpět, pokud jste odstraněním obalu, sáčku nebo visačky nepoškodili produkt samotný.
Zdroj: https://www.cesivpravu.cz/blog/jak-postupovat-p...
Můžeš tedy reklamovat, ale není co - problém je asi ve tvaru tvé nohy, ne v botě....
@martt kupované přes eshop ano.
@berenika39 Ja jsem přehlídla, že byli kupované přes internet.
@martt v pohodě🙂
@berenika39 díky, nerada něco reklamuji, spíš s tím ani nemám zkušenosti, většinou mi vše sedlo, a u bot se mi to opravdu stalo poprvé, takže si je asi nechám pro nouzove noseni, s tím ze zalepim patu😃
@ajja87 já bych je být tebou zkusila vrátit 😉 pokud nevypadají jako používané, nejsou špinavé, odřené ani nic jiného, tak by to měli vzít zpět 😉 v tvém případě se ani nedá mluvit o použitých botách 😉
Já jsem si také objednala boty, ušla v nich kousek a zjistila jsem, že mi nesedí 😉 normálně jsem je poslala zpět a nebyl problém, peníze mi byly vráceny
Pokud je to do 14 dni od koupi tak ano, muzes bez problemu vratit.
Mas pravo na vyzkouseni fungovani, tzn pikud jsi s tim usla fakt 2 km a neni to vyrazne poskozene vrati ti i cele penize
@hasara33 vrátit boty zpět po nošení (i pár metrů venku se počítá) je hodně nefér. Jak by se ti asi líbilo, když by ti takové boty prodal e-shop jako nové? Toto myšlení fakt nechápu, hlavně, že dostanu peníze zpět, ale že někomu udělá, škodu, už mi je jedno. Když člověk vidí, co jsou si schopní všechno lidé v rámci reklamací a vracení zboží vymyslet, je to fakt k pláči (zrovna toto vrácení je ještě malé zlo, z toho co lidé zkouší 😀 )
@ajja87 na reklamaci určitě ne. Reklamovat můžeš jenom něco, co je vadné. To, že ti bota odřela nohu bohužel nic nevypovídá o tom, že by byla vadná. Spíš to nesedlo. Mně toto udělala řada bot (hlavně letní, i když jsem si je pečlivě vyzkoušela). Zkus zalepit a vzít znovu, třeba to povolí a bude to dobré. A určitě je nevracej jako nepoužité zboží, je to podvod a dobrý e-shop ti na toto stejně neskočí a vratku neuzná.
@budouci_maminka 2km jsou už normálně použité zboží a opravdu ho nejde vrátit. Vyzkoušet si je můžeš doma v obýváku. Když nesedí, tak ano, můžeš je bez problémů vrátit.
Rozbalením, vyzkoušením a použitím zboží (mimo zboží uvedené výše) nezaniká právo na vrácení zboží, tedy na odstoupení od kupní smlouvy bez udání důvodu. Zboží můžete použít a vyzkoušet, avšak nemělo by dojít k jeho zjevnému opotřebení
@blondynka400 pises nepravdy, rodinny prislusnik zastava funkci v reklamacnim oddeleni.
Obchod takove zbozi prodava jako vyprodejove, casto u toho je i poznamka "rozbaleno".
Obchod je jako "nove" uz prodat nemuze.
Tebou zminivany dobry obchod naopak takove drobne neresi, hraje na strunu zakaznicke spokojenosti a vzhledem k tomu kolik dava za marketing a aby motivoval zakazniky aby u nej nakoulili tak pro nej odepsat par stovek aby se zas zakaznik vratil rozhodne vyplati
@blondynka400 víš já dělala v obchodě s oblečením a botami, takže věř mi, že moc dobře vím, co všechno jsou lidé schopni vymyslet a pohádat se do krve jen kvůli vrácení peněz a to i za předpokladu, že nejsou v právu 😉 nevidím na tom nic špatného, pokud jsou boty bez jakékoliv známky opotřebení 😉 boty z běžného krámu jsou na tom kolikrát hůř než boty z e-shopů, které nemají kamenné prodejny, když si vezmeš, že si jedny za den vyzkouší třeba 30 lidí, z toho několik lidí zkouší opravdu poctivě, což znamená, že v nich například projdou celý krám několikrát dokola a pak je stejně vrátí zpět a takové boty tam takhle čekají několik týdnů i měsíců než si je někdo koupí 😉
@budouci_maminka neboj, píšu pravdu a myslím si, že o tom vím víc, než rodinný příslušník na reklamačním oddělení 😀 Ano, prodat ho jako výprodejové je správný postup, ale zrovna u bot a oblečení to není reálné. Běžně se vrací kolem 40% zboží. Prodávat to se slevou prostě není dlouhodobě udržitelné a už to na to přicházejí i velké shopy, stejně tak jako vrácení zboží po 100 dnech a pod. Proč myslíš, že mají e-shopy speciální oddělení, kde "renovují" vratky, aby vypadali jako nerozbalené?
A sorry, ale ujitím 2km venku již prostě k poškození dojde a mysli si co chceš. Zkušené oko toto pozná hned.
@hasara33 věřím ti, ale právě proto mne tedy překvapuje, že schvaluješ to, že někdo ujde venku 2km a za tebe je vrácení ok.... Tyto boty již prostě známky opotřebení nesou i kdyby byly sebekvalitnější..... A souhlas, že i obchodě po x vyzkoušení jsou boty již "ve fázi použité", proto bych si takové boty již nikdy nekoupila....
@blondynka400 dobře, ale musíš to vzít i z druhého úhlu pohledu 😉 řada kamenných prodejen nedovoluje vrácení peněz za již koupené zboží a to z jednoho prostého důvodu - zákazník má možnost si zboží vyzkoušet a poté se rozhodnout zda si ho koupí, což je možnost, kterou zákazník po nákupu zboží na e-shopu nemá 😉 tudíž je zcela logické, že má možnost zboží vyzkoušet v klidu doma a poté popřípadě vrátit.... jak jsem již řekla, já nevidím rozdíl v tom ujít 2 km na čistém povrchu (což předpokládám pakliže zakladatelka píše, že jsou v pořádku) nebo ujít 2 km v krámě 🤷♀️
@blondynka400 proste pises nesmysly dle kterych je videt ze vis kulovy. Vyprodejove se prodava takove ktere je zjevne uz trochu opotrebe, ne uplne kazde vracene se dava na vyprodej. A 40% se fakt nevraci, to sis vycucla taky z prstu, u obleceni to je 20%, u ostatniho do 10%.
Oddeleni na kompletaci vratek je snad logicke ne? To jsou totiz ti samy co kontroluji v jakem je stavu to zbozi co se vratilo, pokud v poho, tak daj novy obal, pripadne cedulky a poslou zpet jako nove. Pokud je zbozi v horsim stavu, nebo reklamovane s nejakou vadou - tak dle charakteru vady bud se prodava jako vyprodej pripadne se i zkompletuji treba z 2 vyrobků 1 a zas se posuzuje jakou slevu vyprodejovou dat. Na tom neni nic divneho.
Nejlevnejsi marketing je spokojeny zakaznik proto vetsi obchody nejake dohadovani se zakaznikama s trochu okopanyma botama vubec neresi, jednak jim to v tom obrovskem mnozstvi obratu za to neatoji, za druhe COI ve vetsine pripadu stoji za zakznikem proti velkym firmam takze i s ohledem na ruzne pokuty velke firmy rovnou delaji ustupky a lehce opotrebene zbozi do 14 dnu vraci v plnem rozsahu
@budouci_maminka jediná, kdo o tom ví tužku jsi ty. Kdyby bylo u oblečení 20%, byli by všichni happy. Ale realita je jiná, objednat ve třech velkostech, ve 4 barvách a když je dobře, vezmou si jeden kus a atd.... Kompletace vratek a příjem je něco jiného. Možná někde v nějakém malém e-shopu, ale ve velkých to takto fakt nefunguje. Ale nemá smysl s tebou diskutovat, na to mám svůj čas fakt ráda. A tvůj nick už znám i z jiných diskuzí, jsi expertka na vše 😀
@hasara33 toto já ale netvrdím, určitě má každý právo na řádné vyzkoušení a v případě, že nesedí zboží vrátit. Ale 2km venku prostě nejsou řádné vyzkoušení, to už je použití zboží. Stejně tak jako není toto chování v pořádku ani v obchodě. Jestli v tom někdo nachodí 2km, to je fakt síla....
@blondynka400 zajimave, dam do googlu a hned prvni odkaz potvrzuje moje slova
Češi vrací v průměru každý desátý nákup, který pořídili na internetu. V období kolem Vánoc je to dokonce zhruba každý šestý výrobek. Vyplývá to ze statistik společnosti Shoptet, která slouží jako platforma pro on-line prodej pro více než 16 tisíc obchodníků v Česku. Většina vráceného zboží se přitom znovu dostane do prodeje
https://zpravy.aktualne.cz/finance/nakupovani/t...
A hned tu mame dalsi z ledna 2022:
Communications Manager z Alza.cz. Co se týče vráceného zboží bezprostředně po Vánocích, tedy v prvních 14 dnech, bylo vráceno přibližně do 0,8 % produktů, říká Pavlína Tauchmanová z marketingového oddělení ONLINESHOP.CZ.
V Notinu mají celoročně velmi nízké procento vráceného zboží, v průměru se jedná o 0,62 % a během vánoční sezóny evidovali podle tiskové mluvčí Andrey Kabické 0,51 % vráceného zboží, což je méně než roční průměr s tím, že v drtivé většině případů se jednalo o nevhodně vybraný dárek. Také na Mall.cz mají dlouhodobě velmi nízké procento vratkovosti ve výši necelých dvou procent
https://www.podnikatel.cz/clanky/kolik-a-jake-n...
Ano, taky si te pamatuju z diskuzi, porad se s nekym hadas.
@budouci_maminka bavíme se o oblečení, ne o Alze a Notinu. To je jako porovnávat hodinky a holinky, ale oboje se natahuje, že?
Ale evidentně to není problém, proto všechny velké e-shopy s módou používají umělou inteligenci, různé algoritmy a pod a investují do toho nemalé peníze. V době covidu a po se svět e-commerce dost změnil.
Svatá prostoto.