Ahoj, hledala jsem v diskuzích, ale nenašla... kdy jste prosím kupovali dětem první chytré hodinky? Jde mi samozřejmě o nějaký monitoring pohybu, možnost se s dítětem spojit...
Tak jenom jaké máte zkušenosti, postřehy či jaká je teď praxe 🙂
Moc díky!
Dcera dostala ve čtyřech
Budu pořizovat teď do první třídy. Dřív to u nás nemá smysl.
V 9 letech.
U nás od první třídy.
Od prvni tridy, kdyz zacaly deti chodit samy do a ze skoly, za kamarady, na hriste.
První třída taky
Kdyz zacala jezdit sama do skoly autobusem, tzn. polovina prvni tridy.
A to ani ne tak proto, ze bych mela potrrebu kontroly pohybu (i kdyz ano, prvnich par jizd jsem se divala), ale aby se se mnou mohla spojit v pripade nenadale situace (vesnicky autobus, takze obcas nejede, je tam tolik lidi, ze uz se nevleze, ve meste si splete cestu a zastavi na jine zastavce atd.)
Od první třídy.
V první třídě, na 7.narozeniny:)
My je budeme kupovat teď od první třídy, když už bude syn občas někam chodit sám.
Od první třídy, dřív nemají smysl .
Za mě nedávají smysl vůbec.
Až budeme potřebovat spojení-kontrolu, dostane rovnou "hloupy" mobil.
Zatím je ve druhé třídě a nemá nic, ani po tom netouží
Od první třídy,dostane je v září k narozeninám 🙂
Do první třídy když se začala pohybovat trochu sama.
@patypresdevaty Mobil muze spadnout a rozbit se, nebo ho dite nekde zapomene, hodinky ma neustale na ruce a toto nehrozi.
@fifinka2020 ahoj, neteř měla od 5ti let. To podle mě byl ten správný věk. Mobil si myslím, že má smysl od té druhé, třetí třídy... mám v těchto letech 6-9 staré neteře a synovce, tak mám jejich elektro-potreby hodně čerstvé 😁
@patypresdevaty záleží jak které dítě a jak který rodič. Třeba ségře a neteři hodinky se SIM s možností volání hodně zlehcily život na malém městě.
@glitterglue mluvíme o starým vyřazenym mobilu max za pár stovek... to bych diteti nemohla dat do ruky nic, casto pouziva i cennejsi veci a toi bez dohledu 🤷♀️ a u nás třeba musi mít děti během vyučování chytrý hodinky v tašce, takže tam taky hrozí riziko špatné manipulace nebo toho, že si je vůbec zapomene po vyučování obléct
Když vidím, jak se tu vždycky řeší výběr hodinek a žádný nejsou top, polohovací služby nejsou spolehlivý atd, fakt mi to nedává smysl takovou věc pořizovat
@felis Ja bych se bala bez nich pustit deti samotne ven, se priznam. U mobilu mi taky prijde snadnejsi nevsimnout si, ze zvoni, precejen u hodinek staci, kdyz na ruce vibruji a nemusi nikoho obtezovat vyzvanenim.
@patypresdevaty ok, my doma zadne stare mobily nemame a uz vubec ne "hloupe" kupovane buhvijak dlouho zpatky. Svoje telefony pouzivame, dokud slouzi, a v zaloze mame jen jeden, ktery uz ani poradne nefunguje, pro pripad, ze by se nekomu z nas rozbil. Takze detem by bylo potreba koupit nove at uz hodinky, nebo mobil. A vzhledem k tomu, ze mobil mi v prvni tride prijde zbytecny, byla volba jasna🤷♀️ Deti zacaly chodit samy do/ze skoly od pulky zari v prvni tride. Kontrolu polohy nemam duvod pouzivat, ale bez moznosti zavolat bych je nechtela nechat chodit po venku. Navic se s nimi nemusim bavit, jestli/jak moc budou hrat hry, fotit nebo cokoliv, protoze hodinky to proste neumí👍
@patypresdevaty v kratasech na hristi mit mobil treba v batohu a nemoct se hodinu dovolat ;) to nedavalo smysl mi... takze palec nahoru pro hodinky ;)
+ internet 👎
+hry
Do hodinek nema co vykoukat 😀
Budu porizovat hodinky ted.. lita sama po venku a nahanet ji po vsi je na palici 🤦🏻♀️ a mobil? Ten by nekde nechala, hrala.hry a zkousela internet.. diky nechci..
Konci prvni tridu, v rijnu ji bude 8..
Dceri je 8,5 a nema ani hodinky, ani telefon. Zatim neni potreba. Ale asi jsme sto let za opicemi 🤨
K 8.narozeninam, aby začal chodit do školy, ze školy a na kroužky sám.
Starsi ma hodinky od 1.pol 1.tridy. Mladsi ma hodinky hnedka od 1.tridy, ale nenosi je. Ma je, kdyz je doma sama.
My jsme také sto let za opicemi, děti 6-14 let, hodinky nemá a neměl nikdo. Do školy chodí sami od prvního týdne v září, sami chodí na kroužky, na hřiště, k babičce a dědovi, ke kamarádům. Ale nejsme v Praze, jen na maloměstě. Vždy se předem domluvíme, kdo kam jde a kdy přijde. Při nečekaných situacích improvizujeme. Zatím jsme žádný zásadní problém neměli. Děti se učí být spolehlivé a zodpovědné, já se učím mít svoje strachy pod kontrolou a dávat jim svobodu.
Syn je měl od pěti let, když byl poprvé u babi sám na prázdninách.