Jak to prosím máte vy s očkováním? Pracuji ve zdravotnictví a tak je zde možnost ockovani... Jsem stále nerozhodná. Děkuji za odpověď.
Já ne.moznost jsem už měla
@marcicek84 u téhle pandemie byla studie bezpečnosti z celkem jasných důvodů urychlena, automaticky to neznamená že je to něco špatného.
Kdybych patřila do rizikové skupiny, šla bych 🙂
Přijde mi to stejně nesmyslné jako očkování na chřipku. Covid tady bude tak dlouho to media budou přiživovat a lidi těm lžím budou věřit 😊
Nevahala bych ani minutu. Obzvlast, pokud bych pracovala ve zdravotnictvi.
Za mě ne. Už jen proto, že cílem není bezinfekčnost, ale "zabránění těžkému průběhu". Jaké NU to bude mít za 20, 30 let nikdo neví.
Kdybych mohla, tak bych se očkovat dala. Manžel covid měl a žádná legrace...
Babička už byla. My půjdeme jak to bude možné .... lepší je se proočkovat než se v tom tady plácat další roky. Jinak ty zákazy neskončí.
Virus mutuje, očkování, které na to teď momentálně je, na zmutovanou formu nefunguje... K čemu pak očkování, když se i ti, kteří naočkovaní jsou, budou muset přeočkovat... Mohla jsem, nechtěla jsem.
Nechala bych se očkovat
@lucca13 je to schveno podminecne prave z toho duvodu,ze nejsou ty studie ukoncene a dale probihaji,hlavne ta co se tyce dlouhodobe vezpecnosti,proto to je i dobrovolne,staci si to precist na SZU.
Jsem po první aplikaci a čekám na druhou....snad se dočkám 🤦
@leilinka1234 A k tomu mate nejake relevantni informace? Ja totiz zatim vsude ctu, ze mutace na ucinnost nema vliv, pripadne, ze se da vakcina pro danou mutaci upravit.
Hned jak to půjde, dám se očkovat.
Rozhodně ne. Stejně jako bych se nenechala očkovat proti chřipce. Nicméně pokud budu chtít vůbec někdy ještě do Čech, stejně budu k očkování asi donucena.... všechno směřuje k tomu, že bez očkování nebudem moct žít normálně. :(
Až příjde řada na nás, očkovat se nechám
Ne, ale obávám, že pokud budu chtít žít normálně jako před covidem tak se očkování stejně nevyhnu 🙄
Já bych šla, mam částečný úvazek. Dokonce jsem se na to u nás ptala. Leč kojim. Takže dle naší nemocniční hygieny nemůžu.
Ani náhodou. Jsou nemoci, ze kterých mám daleko větší respekt, a také proti nim nejsem očkovaná. Tomuto očkování nevěřím, ani nevěřím, že se tím všechno vyřeší. Ale nikomu (krom nejbližších) to nevymlouvám - když bude dostatek dobrovolníků, pak třeba my ostatní nebudeme nuceni.
Samozrejme ze ano. Ja jsem jiz ockovana,obe vakciny i spousta kolegu z meho okoli,ani jeden nemel nejakou reakci
K cemu vam bude osobni postoj naprosto anonymnich lidi? Pokud jste nerozhodna, tak vam mozna pomohou tyto otazky. Jste rizikova? Vek, vaha, pridruzene diagnozy. Jakou mate imunitu? Setkavate se s nekym rizikovym? Je ockovany? Jaka je pravdepodobnost, ze v praci dostanete velkou virovou naloz? Skladba pacientu, kvalita a tesnost vasich OOP? Atd.
@wxkatuska prostě jsem chtěla vědět názor ostatních. Sama riziková nejsem, ale to bohužel u Covidu asi není úplně podstatne. Znám mladé zdravé lidi, kteří to chytli a měli těžký průběh, i naopak lidi po onkologických onemocněních s velmi lehkým průběhem... Jinak dekuji všem za odpověď.
Jsem mladá zdravá běžkyně s BMIi 19 a naočkovat jsem se nechala hned jak to bylo možné. Protože opravdu věřím tomu, že vakcinace je jediná cesta k návratu k normálnímu životu, protože jsem jako intenzivista se starala o lidi své věkové kategorie na ventilátoru, protože jako urgentista a praktik vidím i mladé lidi s následky po covidu. Protože nemám informace z patnácté ruky, ale z první. Protože nevěřím internetovým hoaxům. A doporučila jsem to i všem svým příbuzným.
@drep víš, co je na tom nejhorší? To, že ani vy lékaři, co to máte hned "u nosu" se neshodnete a to jak o účincích vakcíny tak o vážnosti celé situace ohledně covidu 🤷♀️ a teď babo raď.....takže asi je to spíš na posouzení každého jednotlivce vzhledem k tomu, že vakcinace nezabraňuje opětovnému nakažení ani šíření nemoci
@marge_s já teda jo 🤷♀️ dost lékařů nebo sester se k tomu vyjadřovalo i na internetu (teď nemyslím různé konspirace), teta je doktorka na kožním, která to sice nemá přímo "u nosu", ale pracuje v nemocnici takže informace má také od kolegů z první ruky a moc toho není zastáncem 🤷♀️
Já to nikomu nevymlouvám, ať každý jedná dle svého uvážení 🙋🏼♀️
@hasara33 za naší kliniku musím říct, že doktorů se nechalo naočkovat přes 95%, sester asi 80%, na záchrance se nechali všichni, na infekčním oddělení, kam chodím vypomáhat, taky prakticky všichni. A z těch, co ne , ještě část čeká, až uplynou 3 měsíce od prodělaného covidu. Při vší úctě k tetě z kožního - to, že pracuje v nemocnici neznamená, že to má fakt z první ruky. Já vlastně moc nechápu logiku lidí, co o něčem zas tak moc nevědí (kožař o covidu a vakcinaci obecně), ale vehementně šíří svůj odborný názor. Já taky chirurgovi neříkám, kde má vést řez a dermatologovi, jaký protokol léčby lupénky má zvolit. Ale šmucler bude komentovat péči na aro a pirk šíření viru🤷♀️
S díky odmítám. Necítím se ohrožená a kvůli ostatním to dělat nebudu.
Za me ne,neni ukoncena dlouhodoba studie bezpecnosti...