Dobrý večer. Chtěla bych se zeptat na vaše zkušenosti s nehormonálním tělískem. Teď mám zavedenou mirenu, ale přijde mi že hormony mi dělají s tělem hroznou paseku. Uvažuji tedy nad výměnou. Slyšela jsem že při užívání nehormonálních tělísek se prodlužuje doba ms krvácení, to bych nějak přežila. Ale jak je to s účinností oproti hormonálnímu? Popřípadě nějaká další negativa?
Tělísko vytváří na děložní sliznici zánět, což přivolá bílé krvinky, které působí spermicidne. Já bych si schválně v těle zánět nevyvolavala...
MS jsem měla vcelku normální, i tak šlo po necelým roce ven, nesedlo mi to
Mám nehormonální tělísko 4 roky a vadí mi dlouhá a silná menstruace.Se vším všudy mi trvá aj 10 dní.Proto po vyndání du naopak do hormonální Mireny.
Mám už druhé, jsem spokojená, menstruaci jsem měla dlouhou a silnou vždy, tak to ani nevnímám.
mam uz 2. téměř 10 let celkem a spokojenost. mas s drahymi kivy , ktere je vice antibakterialni. ms se do pul roku srovnala na puvodni intenzitu(skabou a kratkou)
Ucinnost jsem kdysi nekde na netu dohledala tabulku srovnani ruznych druhu antikoncepce a myslim ze telisko nehormonalni tam uvadeli tesne za tim hormonalnim. pak dlouho nic a pak teprv vse ostatni. pilulky, kondomy, ....
@piskoteka ja mam uz druhe nehormonalni telisko a jsem za nej rada. Je pravda, ze chvili trvalo, nez se mentruace srovnala, byla delsi. Ale po druhem porodu jsem si ho nechala zavest znovu. Za me spokojenost