Ahoj holky, asi to bude znít ošklivě nebo tak, že si neumím poradit. Mám, měla jsem kamarádku. Chodili jsme spolu do stejné práce, tam to bylo vše v pohodě, ale strašně se změnila. Kdykoliv se chtěla sejít mimo práci musela jsem přijet já. Když už jsem tam jela tak většinou něco strašně potřebovala vyřídit a někam odvézt a já s tím jak jsem hodná až hloupá vyhověla. Jen si stěžuje na svého chlapa, není schopna se sama postavit na nohy a ozvala se jen když něco chtěla. Úplně se mi příčí se s ní bavit. Zkoušela jsem se s ní nebavit, ignorovat. Po tom co mě otravovala a uháněla jsem nakonec svolila, že zítra může přijet, ale opět ji budeme muset odvézt. Jak se prostě člověka, který vás jen zneužívá, fňuká prostě zbavit ze života? Mám už teď zkaženou náladu z toho, že zítra přijede a nechci se pořád vymlouvat, že je mi špatně.
Utnout kontakt. Ona je tzv energetický upír . Mám takovou sestřenici. Je fakt,že se na ně máma vyprdla,když jí bylo 15let, ale já si časem připadala,že jí tu mamku supluju. Hlídat ji na zábavách, bránit před lovci skalpu (sama mám máslo na hlavě,ale ona byla extrém),když otěhotněla,poskytla jsem peníze na potrat,na který nakonec bylo týden pozdě (nebyla schopna si pamatovat poslední ms). Jak hanila otce dítěte,jezdila jsem s ní na genetiku,na vítání občánků. A když mi začala docházet trpělivost a chodila jsem i bez ní (hlavně díky tomu,že jsem si našla současného partnera),dozvídala jsem se dost informací,které mi spoustu věcí osvetlily. Dnes je tomu přes 5let,co jsem utla kontakt a mám klid. Měla pokus se spojit,ale po tom,co napsala,mě jen utvrdilo,že jsem udělala dobře ...
@germaine To jsem ji právě řekla, že nikdy nepřijede ona za mnou, ale vždycky jsem musela já a ještě ji vyvážela jak cvičenou opici. Pak mi několik dnů neodepsala na zprávy a odpověď že si myslela že se a ní nebavím já. Teď to bylo, že ji ten její přiveze a pak asi za hodinu najednou otázka jestli ji my odvezeme 🤦🏻♀️
@amazonkajanik Mě stačí když píše, tak jakým stylem píše. Úplně mě to vytáčí. Byli jsme před Vánoci v karanténě přes 14 dní celá rodina takže jsem se měla na co vymluvit, ale teď už se její pozvánky na návštěvu stupňovaly a svolila jsem jen abych měla klid. Jsem těhotná a nechci se vymlouvat pořád, že je mi špatně.
Vymluv se a přestaň ji odpovídat na zprávy. Nebo ji upřímně napiš, že tě její přítomnost ničí, že máš pocit, že ti vaše " přátelství" nic nedává, že tě ona jen vysává a využívá a že bude lepší, když už se vídat nebudete. Bude to drsné, ale na druhou stranu máš jistotu, že to skončí.
Jsi těhotná,chceš mít klid a ne poslouchat stížnosti,tak nazdar. Mě dostalo,když si mě sestrenka nasla přes ostatní známé,páč jsem měla na fb jiný nick. A místo aby začala pozvolna konverzaci,tak napsala "čau,jak je,jsi pořád s ním ?"(myšleno můj současný,s kterým jsem měla krizi,ale pak jsem po pauze za ním odešla z rodného města) a když byl pohřeb mé babičky a ona nás obsluhovala,nebyla schopna mi odpovědět ani na slušný pozdrav,páč se po mé odpovědi vlastně i urazila (nijak mě to netrápí) ale odepsala jsem něco ve smyslu,ať se na mě nezlobí,ale co s tímhle všichni mají. Každý se mě na to ptá a ano,stále jsme spolu a šťastnější,než před tím. A to jí asi nasralo,páč ona chtěla otce dcery zpět,ale podělala co mohla a teď ještě k tomu dělá u jeho rodičů,kde vídá jeho s každou,kterou si přivede
Na rovinu bych napsala, že už toho mám dost a kontakt utnula, na co se vymlouvat? A proč držet ve svém okruhu takového člověka? Na nic, vstup do nového roku bez těchto energetických upírů (jak to někdo trefně napsal výše) a měj svou úroveň.
Prestan ji delat poskoka, a ona sama pujde o dum dal. Ne, nemuzete ji odvezt..a ty za ni nejezdi. A asi vyresene 😅
Napsala bych ji, ať si odvoz zařídí. Když ji může ten její přivézt, může i pro ni přijet. Existuje taky bus i vlak.
No a měla přijít odpověď, že ne! Asi si měkká a necháš se jí zneužívat a ona toho využívá, zkus být tvrdší. Tyhle lidi akorát vysávaj.
Ale jasně, že může přijet, vždyť je to kamarádka, jen škoda, že vám dneska nenastartovalo auto. Tak ať se mrkne do jízdního řádu.
Tak ji muzes rict, ze jo, ale ze cestu si zaplati, at uz domu nebo nekam, ze nemas na zahrade ropu.... Ale jinak pevne nervy a snad to brzy skonci. Toto je kamaradstvi na nic
Chtělo by to asi více asertivity. Pokud Ti napíše, že přijede a Ty s tím souhlasíš, ok, pokud Tě obtěžuje, že chce odvoz, na rovinu ji napiš, že na to nemáte čas a ať si odvoz zajistí sama, když chce přijet přijet.
Btw. Teď je pes 5, takže pokud nechceš, stačí napsat, že s ohledem na opatření teď návštěvy nepřijimáte.
Žeby na rovinu? Si dospela a svojprávna? Dufam, ze ano....
Podívej, když do toho nechceš jít napřímo, říct jí, že takový jednostranný kamarádství nepotřebuješ, pak máš dvě možnosti.
Buď se pořád vymlouvat - osvědčená odpověď je na dotaz, kdy se uvidíme je - nevím, teď se mi to nehodí, anebo se jí zbav její metodou. Nech ji přijet s tím, že ji odvezeš, načež až dorazí jí v klidu oznam, že ti do toho něco přišlo a neodvezeš ji. A uvidíš, ona si poradí, a ty budeš mít klid.
Taky jsem mela kamaradku,zacala ale lhát a vymyslet si kraviny,byla docela labilni a valila na antidepresivech ktery zapijela alkoholem v docela slusnym mnozstvi. Pak jsem se jeste dozvedela nejaky veci co se mi nelibili, tak jsme se slusne pohadali a ja mam klid a jsem neskutecne vdecna ze jsem de "zbavila" labilniho cloveka
Taky s tím mám problém, přijde mi mnohem těžší to utnout s "kamarádkou," než se rozejít s chlapem.🙄
Zkus se zamyslet, jestli ti na tom člověku nějak záleží (jako víc než na náhodném člověku z ulice). POkud ano, proč (třeba člen rodiny je jiná záležitost. nebo kamarádka z dětství, která je v dlouhodobé kryzi). A pokud zjistíš, že nemáš nějaký speciální důvod, udržet si ji, přestaň jednat v rukavičkách a mluv zcela otevřeně - ne zbytečně útočně, ale nenech se vydírat, ubrečet ani zastrašit a prostě ji vykaž tam, kde ti to nebude ubližovat.
@codal Drsné to je a jsem strašná měkota. Bohužel to jiné řešení mít nebude. Za chvilku rodím a představa jak sedí u nás za stolem a úplně se culí stylem, že se těší víc než já mě přivádí k šílenství. Chtěla se strašně vidět do porodu, celé těhotenství jsem ve fázi, kdy strpím maximálně rodinu a o její dárky nestojím.
@pipi_puncocha Právě. Pokud se potřebuji zbavit chlapa pošlu ho do míst kam slunce nesvítí a je klid. 😂
@zrzeckas Musím se tomu postavit, deptá mě už jen styl jakým píše. Kamarádky nemám skoro žádné, vždycky se na mě nalepí někdo takový. Nepřijde mi, že by byl problém ve mě. Stačila by mi jedna normální kamarádka.
@themuffin Právě, že ona se z toho zhroutí a vůbec to nepochopí.
Kdyz uz ti vadi i styl jakym pise.... Tak ji napsi,ze uz to tak nejde, ze uz nemuzes tak dal, za chvili mimco a uz bys takove kamaradstvi nedala. Bylas fajn, ale uz nemuzu neber to nejak ve zlem. Mej se krasne a at se ti v zivote dari.....neco podobneho (treba, ze ti to prijde jako jednostranne kamaradstvi, ci tak neco) .... Pak to bude mozna detinske, ale uz bych ji neodpovidala dal a nevolala si, pokud by otravovala, tak bloknout cislo....
A ze se zhrouti? Za chvili se nalepi na nekoho jineho.. Vzdyt ty se vlastne hroutis ted.... Ona to nepochopi, mozna to pochopit nechce, ji to vyhovuje, neprijde ji, ze je neco spatne. Taky te muze jen zkouset, co vydrzis nez ju posles do haje
Přišla ti do života, aby tě naučila se za sebe postavit a naučit se říkat ne. Ber to jako zkoušku. Když neobstojíš, budeš mít v životě pořád kolem sebe takové lidi...Byla jsem na tom podobně, pochopila jsem to až po 40. Každý upír potřebuje někoho, kdo mu tu energii dá...Tak se nedej.
@zrzeckas Už si to srovnávám v hlavě a napíšu to upřímně, ale ne nějak ošklivě ☺️ Jen doufám, že ten její povedený partner nezačne v práci, kde dělá můj muž zase něco hlásit 😂 Naposledy to bylo to, že jestli ten můj není nějakej divnej když má tak mladou ženu.(Asi závist) 😂
@annasmyckova Právě, že všechny kamarádky co jsem měla mě akorát vysávaly. Mám strašný problém si najít normální přítelkyni. Stačila by mi jedna normální holka. Už jsem přemýšlela, jaký problém je ve mě, protože i tam to může pramenit. Nerada si pouštím někoho nového do života a když už to udělám, dopadne to takhle.
Holky je to za mnou, napsala jsem ji, že tohle kamarádství mi nic nedává a jsem zvědavá na její reakci. Trochu se mi ulevilo. Děkuji všem ☺️
to je dobře, a nenech se rozhodit divnými pocity. Nejsi zodpovědná za to, jak ona se cítí. Jen sama za sebe, uleví se ti, uvidíš. Taky jsem měla kolem sebe pořád lidi, co mě vysávali. Až jsem přišla na to, že jim neumím dát hranice, tak jsem se to naučila a mám pokoj. Do života ti přijde někdo normální, až se tohle naučíš. Zkus knihu Smysluplné vztahy
A já bych jí asi na rovinu řekla, že člověk nemůže jen brát....pokud se probere, dobře a pokud ne, tak o ní přijdeš a budeš mít klid, ne?