Ahoj holky, sice ještě nevíme jestli čekáme holčičku či chlapečka, ale já jsem tak nějak vnitřně přesvědčená, že to je holčička. Vybíráme jména a líbí se nám jméno Nina, Elena, Soňa, Terezka - všechny jsou pěkná, ale žádné není TO ONO. Příjmení by bylo Markvartová, tudíž nemůžeme dát nic děsně dlouhého a ani vyloženě cizí jméno... Mě se ještě hodně líbí Adina, Stela a Hana, ale na to už muž neslyší a jemu se líbí ještě Renata a Simona - což už se zas až tolik nelíbí mě 😖 Co byste navrhovaly vy? Můžou být i jiná jména než jsem uváděla, ale prosím žádnou Ameriku 😉
Markvartová je hodně tvrdé příjmení... Volila bych tedy nějaké zjemňující jméno... mě se hodně líbí Nina Markvartová z toho co tady máš... Vybírala bych ze jmen, na kterých se shodnete... nejlepší je sednout si se seznamem a ať každá napíše 10 top,.. a z těch které jste napsali oba vyberte... My se taky hodně hádali ohledně jména holčiček u kluka bylo jasno hned...
Z toho co mas taky nevím....heled a co Lenka ?
Adina je super, a taky by se hodila Amálie, Anna, Adéla, Ema...
Vybrala bych buď Soňa nebo Nina 🙂
Moc se mi líbí Adina a Stela, ale taky mi přes přítele neprošla, ale musíte se shodnout vy dva nebo udělat kompromis.
Z nabidky Nina, ale zkus si prosadit Adinu.
Holky já fakt nevím, Silvii a Lenku mám neteře tak nemůžem, jinak Lenka se mi líbi taky hodně. Asi Nina, pokud nás ještě nenapadna něco jiného...
my máme Julinku 🙂
mě se líbí Nina 🙂
Holky Adinu bych chtěla, ale manžel prej neví jak by jí jako měl říkat. Tak určitě třeba Áďo, Adi ... Mě se líbí, protože je to staré české jméno a mezi Sofinkama, Amálkama a Klaudinkama i neobvyklé...
My jsme se o jménu pro holčičku dohadovali jako blázni asi půl roku. Manžel je více "klasik" než já,já bych byla trochu střelec (ale např.jméno Otýlie vymyslel on,hrůza !) a najít průnik byl boj. Nakonec jsme si stanovili ultimátum,že do toho a toho data se prostě musíme dohodnout . Ve hře byla Alice,Stela,ale pořád nic moc.....Asi 5 hodin před vypršením mne napadla Magdalena- předtím moc neprobírané jméno a ejhle-manžel odklepnul a bylo...🙂 Doporučuju se tedy vytasit s něčím novým, jméno pro dítě by opravdu mělo sednout vám oběma... 🙂
Já miluju Adinu, ale k příjmení Markvartová mi vyloženě sedí Nina. Fakt to zní dobře.
já hlasuji pro Ninu 😀
sedí mi u vás ta Nina. Dříve se mi líbilo jméno Kamila, ale teď jsme se s manželem shodli na Veronice.
Holky a ještě mě napadlo Inna?
Elana je krásnái Adina,ale na tu asi chlapi neslyší u nás ji taky táta odpískal i s Ladou, která se mi děsně líbí a furt kecá o Nelince.... K Markvartová by se mi asi nejvíc hodila ta Sona, ,Lada, Inna, Ida ..krátké jméno 🙂
Mně by se líbilo k tomu příjmení Lucie, Lenka, Lada 🙂
za mě nejvíc Stela
Z vašeho výběru se mi nejvíc líbí Soňa. Jinak třeba Jana, Věra, Andrea.
Já bych dala k tomu příjmení taky něco "měkčího", takže za mě Naďa nebo Nina.
Z mojej skúsenosti radím netlačiť na rozhodovanie a nechať tomu voľný priebeh....to správne meno sa časom ukáže 😉 ...hlavne teda ak si v 13tt
souhlasím, na začátku a před těhu jsme měli vymyšlené úplně jiné jména, než chceme te´d dát. A to mě nikdy nenapadlo, že bych chtěla dát miminku jméno Veronika.
I já se přikláním vzhledem k příjmení k něčemu krátkému a měkkému bez R , např. Ela, Iva, Ema, Nina, Elen, Lucie... Veronika a Tereza se mě k příjmení už moc nehodí, dlouhé a samé R 😉
@ivussska Mě se moc líbí Adina a Stela. 😵
Ale uvidíš, že TO ONO ještě přijde. My jsme ve 13.týdnu nikdy nevěděli, jak s ebude miminko jmenovat. To až tak v druhé půlce těhotenství přišlo "to ono". Máme holčičky Klára a Edita a vždycky trvalo nějakou dobu, než jsme na ta jména přišly.
A třebas jméno Edita jsem vymyslela já a manžel byl strašně proti, že jen přes jeho mrtvolu. A nakonec Editu máme a je spokojený. 😉
Mně se teď začalo líbit jméno Silvie 🙂