Na návštěvu za těhotnou nemocní. Řešíte to?

26. pro 2022

Ahoj, zajímalo by mě, jaký je váš pohled na to, když v této době jede někdo na návštěvu kde bude těhotná paní a roční dítě nemocný....řešíte to, anebo spíš spoléhate na silnou imunitu a spíše neresite? Díky za všechny názory

meronym
26. pro 2022

Resim. Jezdit ke komukoli nemocny je bezohledne, za tehotnou a maly ditetem je to na par facek.

lencaa11
26. pro 2022

Řeším nepojedu někam kde je kdoliv nemocný 🙈

gdpr
26. pro 2022

Tak isto nechodím k nikomu kto je chorý

drep
26. pro 2022

Nemocná nechodím mezi lidi obecně (do práce s respirátorem), stejně tak nepůjdu na návštěvu, kde je avizovaně někdo nemocný. Za návštěvu teda nepovažuju to, že jdu k nemocné mámě, tak je to spíš spojeno s tím, že jí chci pomoct.

escapelle
26. pro 2022

Chápu dobře že já sem zdravá a mám jet za zdravou těhotnou,která má nemocne dítě? Jela bych. Jako dospělá nemám z nemocných děti strach. Pokud bych měla brát svoje děti,záleželo by to na dalších okolnostech.
Nemocná sama nebo dítě bych za těhotnou určitě nejela.

jana_zofie
26. pro 2022

Ja to chapu tak, ze se pani pta, jestli ma jet ona jako nemocna za zdravou pani se zdravym ditetem. Ne. Jen nutne pochuzky, pripadne prace, pokud nejde jinak, a s respiratorem. Uz jen ten dotaz vysvetluje proc se ted tak siri respiracni onemocneni...

martinka_33
26. pro 2022

Zeptala bych se dotyčmých, zda vadí nebo ne. Já když jsem nemocná a mam nekam jet na návštěvu, vždy volám a ptám se zda i tak mám přijet někomu to vadí, nekomu ne.

barmil
26. pro 2022

@jana_zofie já tu ztracim viru v soudnost a selsky rozum.
Když jsem nemocna, první si udelam doma covid test. Pak nasadim respirator a nelezu nikam, kam to není nezbytne nutne.

mourovatakocka
26. pro 2022

Nemocný člověk nemá jezdit po návštěvách a současně k nemocnému bych nejela. Je na pěst, když nám pravidelně příbuzní zapomínají sdělit, že jsou nemocní, nebo přímo lžou, že jsou zdraví a děti si pak něco odvezou.

j.a.n.i
26. pro 2022

No, hlavně by chtelo formulovat dotaz tak, aby bylo jasné, kdo je tedy nemocny... Jinak nemocna nelezu po navstevach, pokud to neni na vyslovne prani navstiveneho. A k nemocnému diteti na návštěvu klidně jdu.

somalicats
26. pro 2022

Bylo by fajn napsat, kdo je vlastně nemocný. Já osobně nemocná po návštěvách nechodím, a k nemocným taky ne - ne kvůli tomu, že bych něco chytla, ale přijde mi neslušné lozit na návštěvu někam, kde hostiteli/hostitelce není dobře nebo mají starost o nemocné dítě. Jedinou výjimkou by byla situace, kdy bych tam šla dotyčné/dotyčnému pomoci s domácností nebo péčí o dítě.

bara88
26. pro 2022

@barmil no asi zdravý selský rozum chybí někomu jinému🙂 co ten covid s některými provedl

amazienka
26. pro 2022

@barmil Ještě že selky nosily respíky, jinak bychom se dneška nedožili 🤣🤣🤣

darinka84
26. pro 2022

@barmil já když jsem nemocná tak si udělám čaj a změřím teplotu.pripadne zalezu do postele..z toho testování některým už hrabe.... sorry jako..

barmil
26. pro 2022

@amazienka a rodily na poli a jedly sezonne a umiraly třeba na ruzi..jj, proc jít s dobou..

j.a.n.i
26. pro 2022

@barmil No, já bych řekla, že hlavně s rozumem, každý extrém je špatně.

martinka0209
26. pro 2022

@barmil ty si děláš po každé test na Covid já ne teď jsme nemocný,nevím jestli to je Covid nebo nachlazení,ale návštěvu jsme odvolali, starší kašel, mladší teplota a díváme se na pohádky,ale jinak nechápu autorky otázku těhotná žena je zdravá a roční dítě nemocný,či je to dítě,tvoje nebo tě těhotné paní? Jestli ty máš jít na návštěvu za těhotnou a tvoje dítě je nemocný,tak bych nešla,nechtěla bych mít na svědomí ,aby se těhotná trápila ještě s nemoci,už tak je to těhotenství pro někoho dost náročné

jana_zofie
26. pro 2022

@barmil ja asi fakt nevim, co jsou tu za lidi. Jasne, ze si delame taky test, kdyz jsme nemocni. Je dobre nesirit neco, co se siri lip nez jine veci, i kdyz to treba vetsine populace nepusobi vetsi problem. Hlavne je taky.dobre vedet, co clovek ma. Treba kvuli lecbe to neni uplne spatne. Vyjit mi pozitivni test, pokrcim rameny, zavolam lekarce, budu se ridit jejimi radami a objednam nakup domu. Nic vic, nic min. Klid a nohy v teple. Nejvetsi stresy tu maji, zda se, ti, co by si v zivote test neudelali. Prijdes mi normalni, to jsem ti asi timto chtrla rict.

j.a.n.i
26. pro 2022

@jana_zofie A proc bych si měla delat test a volat doktorce, stejně se to na jal neléčí? Objednat nakup domu si muzu i bez toho, nic vic, nic min.

jana_zofie
26. pro 2022

@j.a.n.i to zalezi na dynamice rodiny. Pokud mi je vcelku dobre, ale nemocna proste jsem, nebi mam dojezd z neceho, tak ja si aktivity omezim bez ohledu na to, co to je. Ale kdyz chce mala, ktera vypada, ze ji nic neni, mezi hromadu deti, tak ji tam neposlu, kdyby mi vysel C+ test, kuprikladu.

priefi
26. pro 2022

Kdyz jsem byla bezdětná a byl někdo nemocný, tak jsem se zeptala, zda to dotyčný chce zrušit, pokud nechtěl a trval na tom, že návštěva platí, jela jsem. Teď, když mám děti, tak pokud je někdo nemocný, vždy to ruším.

dyechampion
26. pro 2022

Chapu to ze jen to dite je nemocne? Mozna tehotna maminka potrebuje pomoc? Normalne bych nejela hlavne z toho duvodu, aby navsteva nebyla neprijemna pro dite (nevime vek), treba nebude chtit videt cizi lidi? Ale v dnesni dobe rusim kdyz je kdokoliv nemocny, dospely nebo dite

fifinka2020
26. pro 2022

@j.a.n.i asi taky záleží, s kým se stykate... běžná viróza/ tým a u dítěte třeba prarodiče neohrozí, kdežto covid už může napáchat paseku.

marcicek84
26. pro 2022

Za tehotou s ditetem prijet nemocny clovek tak mi to prijde jako cira bezohlednost.Pokud bych jela tak, jen v pripade souhlasu tehotne s maminky toho ditete...obecne se ma nemocny clovek nakazlivou chorobou lecit doma a ne svou bezohlednosti zkazit ostatnim svatky nebo silvestra...
Byt tehotna nebo mit dite a prijde si ke me nemocny pribuzny,tak se neznam a reknu mu sve a pekne ho zase poslu domu se lecit,ze se to nehodi v tomro stavu jezdit na navstevy...a je mi jedno z jake dalky prijel...

martinka0209
26. pro 2022

@marcicek84 mám to stejně,když by měli přijet mojí rodiče a zrovna bychom byli nemocný,tak řeknu jsme nemocný a jestli oni se rozhodnou i přesto nás navštívit a něco dovézt dětem, nebráním se je to jejich rozhodnutí

j.a.n.i
26. pro 2022

@jana_zofie Aha, takže covid, ktery male deti celkem neohrožuje je zásadní problém, ale když budes mit RS viry, tak je budes vesele roznaset, jo to ma logiku.

j.a.n.i
26. pro 2022

@fifinka2020 jasně, chripka je taky neohrozí... A on je vlastně neohrozí ani ten covid, neb pravdepodobnost, ze se antigennim testem trefis je celkem mala.

fifinka2020
27. pro 2022

@j.a.n.i tak zlehčovat to jde vždycky🙂. Když mám chřipku, nástup je většinou v řádu hodin, tak je jasný, že za prarodicema nepujdu. Kdyz mi jen neni dobre (s patřičnými priznaky), muze to byt lehky prubeh covidu a nedělá mi problém si udělat test (a dají se sehnat i spolehlive). Nevím, co je na tom špatného... za mě lepší něco si ověřit a vědět, na čem jsem... samozřejmě když si nejsem jistá, nikam nechodím...

jjasmina
27. pro 2022

Řeším, nemocné dítě má být doma a kor u těhotné. Považovala bych to za bezohlednost

j.a.n.i
27. pro 2022

@fifinka2020 Co je na tom špatného? No, přesně to, ze si uděláš test a mas "jistotu" a roznášís virozu nebo klidne toho klcovida vsude možně