Zdravím maminky, vím že to má každá jinak, ale zajímalo by mě, kdy jste to při kojení znovu dostaly a jestli jste to poznaly, že to přijde. Moje pídě má skoro 10m a vůbec mi to teda nevadí, že to nemám 😄 ale občas jsem trošku nervózní z toho, že nevím, kdy to dostanu a jak to bude probíhat po tak dlouhé době. 🙈 Bojím se, že to bude hrozné nebo že to třeba dostanu úplně nečekaně někde na nákupu nebo na návštěvě. Poznaly jste třeba, že už se na to vaše tělo zase chystá? ☺
Při kojení vůbec. Chtěli jsme druhé dítě a stejně jsem nechtěla kojit věčně, takže jsem v 8,5 měsících skončila a MS přišla cca za měsíc. Příznaky jsem tedy neměla. Dřív jsem měla velmi bolestivou MS, to se dost zlepšilo. Zato jsem měla nově šíleně bolestivou ovulaci asi dva dny a žádné prášky proti bolesti na to nezabíraly 😒.
Hned na konci šestinedělí. 😀 Poznala jsem to, přišlo to úplně klasicky. Jem byla intenzivnější a kratší. 😊
Při prvním dítěti hned po šestinedělí, i když jsem kojila do roku... a druhé dítě jsem kojila do dvou let a první MS přišla cca po 7 měsících.
půl roku od porodu a třetí ms.prvmi po šesti neděli, pak po dvou měsících a teď měsíc po minule..Jediný rozdíl zatím je, že min bolí, délka +- stejně.
Když měl malý 9 týdnů, tak ta mrcha dorazila i přes to, že byl do skoro 15 měsíců kojený..
Prisla asi 9 mesicu po porodu, kdyz jsem zacala kojit uz jenom rano a vecer.. Nic jsem predem netusila, prislo to najednou, kdyz jsme se zrovna stehovali. Asi jsem si to uspisila stresem a únavou.
Až 19 měsíců po porodu, kojím pořád (dceři jsou 2roky a 2 měsíce), MS je každý měsíc přesná jak hodinky 😉
Pres plne kojeni uz po 3 mesicich.
Dcera kojena 18 mes a ms uz 6 měsíců po porodu. Syn nyni kojen 16. měsíc a ms až teď. Ale je to teprve asi 2 měsíce, co se nekoji v noci. Pry když je noční pauza v kojení alespoň 6 hodin, tak se pak nevylučuje tolik prolaktin a přestane se blokovat ovulace a timpadem i menstruace. Ale může to být individuální, nekdo dostane ms i když koji nonstop ve dne i v noci.
9 mes. po porodu. Kojila jsem do 2 let. Zadne priznaky...proste znicehonic. Vtipny bylo,ze jsme se chystali odjet na svatbu kamaradu. Nastesti se to stalo pred odjezdem🤦♀️
7 týdnů a 3,5 měsíce po porodu
Přes plné kojení dva dny před koncem šestinedělí. 😀 jsem plyne přešla z ocistek na MS. 😀 a pak každej měsíc. A to jsem se těšila, jak si od toho ještě odpočinu.🙈
@zavodnice
@zlobr
@palja no já právě měla vždycky jak bolestivou MS, tak i když jsem měla ovulaci tak jsem chodila na bok jak mě to bolelo. Údajně se to ale po porodu může úplně změnit, tak mám trošku nervy, aby z toho nebyl nějaký trapas 🙄 tak jsem chtěla vědět jestli vás třeba předem bolelo břicho nebo aspoň nějaký jiný náznak ☺
Jsem po sekci, brala jsem rok Azalii a plně kojila. Po tom roce jsem vysadila a cca do 14 dnů přišla první klasická MS. Pár dní před běžné příznaky jako dřív. Nafouklé břicho, mírné křeče. Intenzita trochu silnější než dřív a místo čtyř dní prodloužení na pět dní. No po čtyřech cyklech jsem znovu otěhotněla, tak dál porovnávat nemohu.
@cherie24 mě se teda menstruace srovnala.. Dřív jsem měla šíleně bolestivou, že jsem se první den chtěla zavřít doma, zkroucená do klubíčka v posteli a ani se nehnout.. Teď po porodu je kratší, slabší a břicho vůbec nebolí, a teda chodí na čas (to teda i před tím). Ale teď je to úplná pohoda 🙏
@cherie24 nebolelo mě vůbec nic, prostě přišla MS, napřed jen takové špinění a pak se to rozjelo. Před těhotenstvím jsem měla MS strašně bolestivou, dlouhou, silnou a hodně nepravidelnou. Teď jí mám pravidelnou každý měsíc, nebolestivou, trvá jen 4 dny a krvácení není zase tak silné. Za to ovulace je strašně bolestivá, Nikdy jsem to tak neměla.
Hned po sestinedeli, kojila jsem pres 2 roky, 8 mesicu plne.
U prvního po 10 měsících, u druhého po šestinedělí a pak znovu zas až po těch 10 měsících
Cca 4 měsíce po CS, jen co konečně skončily očistky, přišla MS. Bez příznaků a úplně v pohodě. Od té doby pravidelně.