Dobrý den. Prosím máte někdo přehled, která politická strana podporuje manželství homosexuálních párů? Děkuji.
Ano, Pir + Stan. Nesouhlasím se všemi body jejich programu, ale jako jediná koalice (obě strany) jsou plně pro stejnopohlavni svazky. Proto je budu volit 😊
Děkuji. Je to pro mě také důležitý bod. Nechápu, z jakých důvodu je někdo proti. Jako by to mělo někomu nějak ublížit. Už tak je hrozné, že se o tom vůbec hlasuje. Je to jak kdyby se hlasovalo, jestli se mohou brát tlustý nebo starý apod.😤
Myslím, že málokomu jde o slovo manželství. Spíš o další kroky, které logicky budou následovat. Nemám nic proti sňatkům stejnopohlavních párů, ale ještě jsem nedospěla do stádia rodič jedna, rodič dvě. Myslím si ale, že je to otázka jedné či dvou generací.
@korin Zase ale někteří věřící s tím můžou mít problém 🤷
To jsme dvě, také to nechápu ... několikrát jsem se o tom hádala v různých diskuzích a nikdo mi zatím nebyl schopná dát relevantní protiargument, který by mě alespoň donutil přemýšlet o opaku 🙈 stejně tak nerozumím tomu, proč je někdo tak zarytě proti adopci stejnopohlavním párem 🤷♀️ neexistuje žádná přesvědčivá studie o tom, že by to na děti mělo mít nějaký zásadní negativní dopad v jejich mentálním vývoji či sexualitě, osobně jsem přesvědčena, že je lepší dvě milující maminky či tatínkové než ústav 🤷♀️
@zrzinda nezlobte se, ale nedá mi to. To vážně hodláte hlasovat ve volbách do poslanecké sněmovny a o budoucím premiérovi, kde se jedná o budoucnost naší země se všemi ekonomickými důsledky, s vlivem na fungování zdravotnictví, školství, průmysl, ukotvení ČR v rámci EU a NATO a mnoho dalších klíčových otázek na základě tohoto kritéria - manželství stejnopohlavních párů??? Pokud ano, tak to máme ještě štěstí, že má toto v programu právě STAN+piráti. (A ne, rozhodně nejsem proti sňatkům stejnopohlavních párů!) Plně respektuji výběr strany každého, když souzní s jejím programem a myslí si, že tato strana zajistí takový život v ČR, jak si daný člověk přeje, ikdyž je to názorově opak k mému. Ale sama píšete, že s touto stranou tak uplně nesouhlasíte, ale kvůli tomuhle jednomu bodu je volit budete. Nezlobte se, ale takto si vybírat stranu je šílené a nezodpovědné. Stejné, jako dát hlas někomu na základě koblihy zdarma nebo jednorázovému příspěvku k důchodu. Jsou tu mnohem důležitější aspekty, které pokud budou řešeny špatně, bude se tu žít špatně všem, bez ohledu na to, zda žijí v heterosexuálním či stejnopohlavním páru a ať už budou sezdaní nebo ne.
@hasara33 Možná protože odjakživa bylo v přírodě normální samec + samice, muž + žena? Nemám nic proti homosexuálům, ale svatba, děti, to je podle mého od přírody pro muže a ženu.
Pro mě za mě, ať se klidně vezmou i když moc nevím jaký je rozdíl mezi tím registroványm partnerstvím. Myslela jsem, že je to to samé jako manželství.. Jiné voloviny jako gender neutrální, nebo 42 pohlaví, neuznávam a to je jeden z důvodů proč tyhle strany volit nebudu.
@sudylichozrout ...miluju diskuze s psychologicko-sociologickou exkurzí do života v našem státě. Aneb jak dopadnou volby a koho a proč volit 😂😭🤦
@izz76 dost velký, hlavně z právního hlediska. Což mi vadí, pokud chci být s někým v páru před zákonem, mělo by být jedno s kým. Uzavření sňatku (a následně manželství) je především právní uspořádání majetku a vzájemného vztahu, tedy povinností a práv. O sexualitě vůbec není, nechápu, proč ji tam vlastně současná zákonná úprava plete.
@kafr Jo, diky za oznaceni. 😆🍿🍿
@esmeralda11 každý má své priority, top témata. Upřímně - kdo z voličů je znalý makroekonomickych témat, globálním souvislostem (byť jen v ČR), dopadů průmyslu na životní prostředí, možností jak udělat duchodovou reformu, hlavních problémů školství atd.?? U mnoha témat vůbec netuším, co je pro tuhle zemi lepší a názor na všechno snad nemůže mít nikdo. Kromě Václava Klause st. samozřejmě. 🙂
Zúžení na jedinou otázku je kratkozrake, ale může být na miskách vah rozhodující, co by ne.
(Ségra se například při prezidentské volbě rozhodla pro toho, co má psy z útulku🙂 )
4% populace, prosím vás 4%!!!! A ono to ovlivní volby😫.
@zuzekk Prakticky vse krome vdovskeho duchodu lze i s registrovanym partnerstvim. Dedictvi upravuje zavet, pristup k lekarskym dokumenum informovany souhlas se jmenovanymi osobami... Je to jen dalsi tlak lgbt aktivistu na vetsinovou spolecnost. Nejde vubec o prava homosexualu, ale o moznost menit spolecensky rad smerem ke komunismu. Ne nadarmo je take vetsina techto aktivistu velmi az extremne levicovych, prosazujicich dalsi vydobytky levicoveho/komunistickeho mysleni. Od vyvlastnovani bytu, pres ekofanatismus az po 150 genderu. Osobne se klonim k registrovanemu partnerstvi bez moznosti adoptovat deti. Ale rozhodne to pro me neni tak podstatne, jako danova, rozpoctova, dhchodova ci zdravotnicka otazka. Takze mou volbu by neovlivnilo to, za strana kterou chci volit, je pro ci proti svatbam stejnopohlavnich paru.
A proč by měli všichni se vším souhlasit? Ja treba nesouhlasím a nejsem o nic horší než ti, co souhlasí. Nebo si už nehrajeme na svobodu vyjádřeni..... To je to stejný.
To má být jedna s těch diskuzí, ke kterým se dávají gify s popcornem, nebo si autorka fakt neumí zjistit, kdo má v programu pro ni tak zásadní věc?
@treasurka Presne, take bych ho tady moc rada mela. Kun by na tomto mel jeste zamakat 😆😆
Zelení
Včera na mě vyběhlo tohle: https://www.novinky.cz/volby/do-poslanecke-snem...
@klokanka31 máš odlišný názor a já respektuji názory druhých byť se s nima neztotožňuji 🙂 do další diskuze na toto téma se pouštět nechci, protože by to stejně nikam nevedlo a nestojím o virtuální hádky 😉
@korin Ja bych se vubec nebala pouzit vetu, ze surogatni materstvi je obchodovani s detmi.
@klokanka31 nooo, ono v té přírodě samec+samice zase tak běžné není... Možná pouze k aktu oplodnění, ale jinak tedy určitě ne... V přírodě u výchovy mláďat najdeš snad úplně všechno - osamělé samice, osamělé samce, harém (a zabití mláďat předchozího vůdce), matriarchát... a to jsem jen u teplokrevných, třeba u ryb nebo hmyzu to jsou ještě lepší zvrhlosti..
Tohle je pro mne důvod proč nebudu volit SPOLU, přišlo mi, že je to pro mne nejpřijatelnější možnost, ale po výrocích Jurecky, jsem to přehodnotila.
@klokanka31 i v přírodě se běžně párují dvojice obou pohlaví, to jen tak mimo téma.
@eviicka Takže se vlastně inteligentní lidstvo začíná chovat jako zvířata 🤦 protože to co píšeš dělají i lidi, snad jen teda že nezabíjejí děti předešlých partnerů.
@sudylichozrout jen technická, na přístup ke zdravotním informacích (pokud není pacient schopný právně platného projevu své vůle) se dostaneš jen tím, že se prohlásíš za osobu blízkou, podepíšeš papír a dáš číslo občanky. Nijak to není podmíněno biologickou příbuznost ani manželstvím. Akorát můžeš mít trochu problém s kopiemi dokumentace, pokud se pacient nijak nevyjádřil ( v mém prostředí to obvykle nestihne) a je biologický příslušník- typicky rodič vs partnerka, tak ten rodič, pokud nesouhlasí, tak jí kopie nemusí umožnit poskytnout.
@drep Jojo, diky za upresneni.
Pirati a Starostove