Přemýšlím zda dát verzi Valerie nebo Valérie, lépe se vyslovuje a víc se mi hodí s dlouhým E 🤷♀️
A jaké zdrobneliny či domácí oslovovani používáte? ❤️
dlouho jsem toužila dát dceři jméno Valérie, nakonec nás předběhli sousedi, se kterýma se hodně bavíme... tak nakonec je dcera Melánie a jsem za to ráda 🙂 sousedi ji jinak nejčastěji říkají Vájo, Vajušo.
Máme malou kamarádku Valérii, říká se jí Vali, Valčo, Valinko. V dětství jsou oslovení moc hezké, ale spíš nevím, jak v dospělosti, základní tvar mi přijde poměrně tvrdý.
My máme Valérku, před porodem jsem ještě zvažovala jestli nedát jiné ale pak jsme ho nakonec dali. A teď to k ní patří a jsem ráda.
Zatím jsem ji ani jednou Valinko neřekla a to jsem to plánovala, teď je to naše nejčastěji Vája pak Valča, Valérka, Valuška... Když jsem si ty jména četla předtím, tak mi to přišlo zvláštní, ale teď je to fakt přirozený a hezký 🙊
Znám jednu, a té říkají Lerinka.
@pipi_puncocha v dospělosti bych ji taky klidně říkala Vali nebo Valery 😍
@makovice88 děkuji za komentář ☺️
Máme Valerii s krátkým E. Spokojeni jsme moc, to jméno je super. A těch tvaru je spousta, Val, Vali, Valinku, Valuško, Valis, Valuš, Valčo (to se mi třeba nelíbí, ale část lidí ji tak osloví), Valíku, když zlobí tak Valušce, Valucho, Vali no...
A krátké E proto, že máme příjmení, kde jsou v ženském tvaru dvě dlouhé samohlasky a krátce to dohromady zní líp
Manželův bratranec má dceru Valerii. Říkáme ji Vali, Valinka...a v pohodě. Je to pěkné jméno.
Má nevlastní dcera je Valerie s krátkým.
Vali, Valčo, Valunko, Valino, Valbrechtýno a když mě hodně smolí, tak Satanko 😂🙏🏼❤️.
Je to hezké jméno, ještě malinko více se mi líbí Valentýna😻.
Mám Valerii, říkáme jí Valerko, Valinko, ale nejčastěji Valdo, Valdičko😁 nemenila bych
Docela cucim kolik je tedka Valerii,nebude te casem stvat,ze ma dite jmeno,ktereho je plno?
@zelenaesmolda nemyslím, že by bylo nějak častější než ostatní jména. Dceři budou 4 a zatím jsme potkaly jenom jednu a to ještě cizinku. Když náhodou někdo zavolá Vali, je to Valentynka, těch mi přijde o trochu víc. Možná to tady zkresluje, protože to byl dotaz přímo na Valerii a když ji máš, tak se ozveš 🙂
@zoyee
no prave,ze vidis kolik se lidi ozvalo a to jsme jenom na jednom foru 🙂
Ještě přidávám Valeriánu když neposloucha 😂
Holky dekuju vám moc za vaše názory, a zkušenosti s oslovováním ❤️
Už jsme zašli na matriku, a bude to naše Valérie Kolajová ❤️
@pechyna4 Se mnou na pokoji v nemocnici byla maminka, ktera mela Valérii. Jmeno je to krasne ♥️ Jo a rikala ji Vali a nebo Valinko. Pak mela nejake sve vlastni pojmenovani, ale to uz si nepamatuji.