Ahojte
Chtela bych se dámy zeptat kolikrat chodite v tydnu nakupovat jidlo ?
Me pritel vycita ze chodim casto .. ano vim ze kazdy ma jinou spotřebu toho jidla my mame i takovou mensi lednici .
Urcite chodim 3x tydne minimalne asi pro pecivo .
Pritel potrebuje i svaciny do prace takze toho spotřebuje hodne.
Pecivo sunka a syr mizí nejvic jen kvuli tem svacinam .
A k veceri furt taky potrebuje neco specialniho protoze ma preci furt pecivo v praci . Takze si nemuze vzit pecivo se syrem k veceri preci ja se mu sice i nedivim . Ale kdo ma furt nakupovat .. a vymyslet co k veceri a k obedu nebavi me to ..
Ja si treba udelam vajicka michana ale to on nechce potrebuje neco specialniho ….
A 1 tydne az 2x jezdim na vetsi nakup …
A samozrejme i za pecivo sunku a syr a neco kolem a jste tam pres 500 a pak mi pritel vycita za co jsem to jako utratila … nebavi me ten zivot na mateřský protoze se citim jak maly dite kdyz me furt kontroluje z penezmi…
Ne ze by jsme byli chudý ale preci jen 8 tisic na mateřský neni nic moc akorat kdyz potrebuji koupit veci pro malou … sobe bych taky rada neco koupila ale na to mi nezbydou nikdy penize ze jo …
Snad asi prestanu jist abych nejezdila na nakup nebo nevim …
Aspon i kdyby rekl co mam varit 😤 s tim me dokaze tak nastvat … me je to jedno co chces a kdo to ma vymyslet pak mu reknu co bude a odpoved tohle ja nechci …
At si vari Jeho Vysost sama ty vajdo!! To by me dokazalo nastvat..se budu vymyslet s jidlem a pan mi rekne, ze to jist nebude? At si trhne ploutvi.
U nas nakupuje manzel ty velke nakupy 1x tydne. Ja pak chodim s malou do obchodu tak 2x do tydne pro pecivo a jine male veci, co unesu a nezkazi se, kdyz se zasekneme na hristi. Jidla vymyslime spolu a podle toho nakupujeme.
1x tydne prijede Tesco... Co se sni driv nez do dalsiho nakupu, smula 🤷 Muselo by dojit neco mega duleziteho, abych sla nekam do obchodu.
Jo ale finance mame spolecne a nikdy by chlapa nenapadlo, ze rodicak je na moje vydaje a deti a jeste na jeho jidlo a koukej vyjit, moje si musis poprosit 😖 Plus toho jako sportovec sni opravdu hodne. Jedna rodina=jedny vydaje.
Supermarket máme blízko, chodíme často, určitě 4 krát do týdne, někdy 5 krát. Já radši nakupuji méně, než abych měla doma velké zásoby, které se pak musí dojíst, protože to prochází, nebo se to zkazí a vyhodí.
Normálně mu napiš seznam, co má koupit, nebo ještě lépe, ať vymyslí jídelníček a podle jde nakoupit.
@makovice88 To taky, mame jidlo, vetsinou se ptam co potrebuje ci co by chtel uvarit a varim co uznam za vhodne... Aby si najednou vymyslel, ze chce neco specialniho, hodim po nem hrnec. A to mu varim do prace a ma i teple vecere. Chleba max ke svacine...
Chodím skoro denně. Ale myslím, že o tom to vůbec není. Když budeš chodit často, budeš mít víc nákupů za menší částky, když půjdeš jednou týdně, uděláš obrovský nákup za velkou částku. Podle mě vůbec nemá představu, co jídlo stojí. spočítej mu, kolik tě výjde uvařit oběd, nebo kolik toho sní na večeři.
A peníze máte mít společný, staráš se i o jeho dítě, nemá to být tak, že ty utratíš celý rodičák a on si někde šetří na účtě a tobě dá pár tisícovek na domácnost.
Promiň, ale frekvence nákupů je asi váš nejmenší problém. Jednak celkově přístup k financím, nevděk za tvoji práci doma a pak taky milostpán asi opravdu netuší, jak je teď i obyčejné jídlo drahé. U nás jsou finance společné, neexistují výčitky ohledně ceny jídla nebo že si občas koupím něco pro sebe! Já dělám menší nákupy asi 3x do týdne (nejezdím autem, takže jen co odnesu v rukou a batohu), cca jednou do měsíce vezme manžel auto a nakoupí velkou drogerii, trvanlivé potraviny do zásoby apod. Mám ale v plánu přejít na dovoz jídla asi z Rohlíku, nebaví mě ty nervy na nákupech s dětmi.
U nás tedy jednou za cca 14 dní velký nákup, jako mouky, cukry, těstoviny, maso, drogerie, aatd. A pak skoro denně chodím pro pečivo, salám, a nějaké ty trvanlivé drobnosti. Ale úplně ti rozumím, o čem mluvís. U nás to bylo podobně. K tomu kecy typu - beztak zase nakupujes samé kktiny. Tak jsem to udělala jinak. Na velké nákupy zásadně s námi, ať vidí, že opravdu se nekupují capiny. Na menší nákupy, jsem mu dělala přesný seznam, co má donést. A ejhle, jak najednou byl překvapený, že já za ten "drobný" nákup utratim 300,- kdežto on 500,-. Zkus to, prenech mu nákupy, dělej seznamy, a ať se ukáže, jak bude utrácet méně 🙂
@jane46 nakup 1x tydne ti fakt zavidim
Chodim skoro denne, no tak 5x tydne urcite - kdyz ne treba klasicky obchod, jdu do masny a zdr.vyzivy, specialek (syrarna apod.).
Vi, kolik stoji potraviny? Udelej si soupis za mesi, treba schovavej uctenky, at vi, kolik to stoji, a kolik proji te sunky atd..
Muj muz nema moc predstavu, tak to jednou za rok sectu, at mame prehled a kouka, ze se nakupuje za tolik (nehučí, spíš je překvapený). Letos v unoru 13500, a to šly pak potraviny jeste výš s cenou.
Ale je pravda, ze si celkem dopřejeme, co máme radi.
Vykašli se na něho, ať si nakupuje a dělá svacinky a nějaké speciální večeře sám... Toto fakt nechápu
Jinak nám chodí tak 3x týdne větší nákup, mezi tím se chodí běžné do obchodu pro to, co se potrebuje, případně pečivo... Chodíme oba, kdo má zrovna čas a chce se mu, já většinou s malou na procházce, manzel večer nebo po cestě z práce, peníze máme společně, takže to neřeším
Pokud je na pečivu přes den v praci, tak se mu nedivím, že nechce pečivo i večer.
Navíc pečivo, šunka, sýr tě stojí víc než udělat normální večeři.
Já dělám jeden velký nákup měsíčně a mezitím udělám jeden menší, kdy koupím pouze pečivo a čerstvé mléko.
Na velký nákup koupím zásoby na celý měsíc - mraženou zeleninu, mouky, maso, salámy, sýry, cukr, cornflakes, vločky, luštěniny, olej, jogurty, drogerii apod).
Nějaké pečivo si schovám do mrazáku - žitný chléb z Lidlu a rohlíky, a něco peču - bagety pšeničné, spaldove housky, kaiserky, loupáky.
Jinak dětem dělám domácí pudinky, jogurty, pribinaky termixy, kaše. Dělám domácí pomazánky. Ačkoliv jsem si dřív neuměla představit lednici bez salámu, dneska ho máme opravdu jen jednou za měsíc a nijak nechybí.
Jednou měsíčně mi dovezou ovozel z mojebedynka.
Tento systém mi aktuálně naprosto vyhovuje, protože nesnáším chodit do obchodu s dětma. Takhle jdu s nimi jen na ten malý nákup, to ještě jde a na ten jeden velký děti dávám na hlídání.
Ideální, kdyby tu byl i dovoz potravin, to bohužel u nás nefunguje.
1x za 5-7 dní přijede Rohlík, jinak jednou za čas zajdu do stánku pro ovoce nebo pro pečivo (cca 2x za měsíc?), do obchodu nechodím. Ale to nijak nesouvisí s tím, kolik utratime. Pošli přítele se seznamem místo sebe, ať se vrátí do reality, kolik co stojí🙂
1x za měsíc velký nákup + dm drogerie. 1x týdně řezník na maso (nemám ráda mražené) a ovozel na rynku. Peču vlastní kváskový chleba + ostatní pečivo, děckám domácí jogurty, lipánky, přesnidávky. Co se jídel týče tak jídelníčkujeme. Od snídaně po večeři. Vím co nakoupit přesně, nerada plýtvám jídlem. Uzeniny máme jen o víkendu. U nás na večeře hodně frčí polívky, případně pomazánky. Jinak míváme dle sezóny ješte ovozel od rodičů, vajíčka. A podotýkám, že zásadně nakupuje manžel (krom dm to je moje 😁). Dělba práce. On nakoupí, já uvařím 😁
Jak kdy, většinou jednou týdně větší nákup, během týdne skočím pro pečivo nebo do mastny. Kydy za utrácení jsem si taky vyslechla, než jsme vyrazili na společný nákup, kde viděl, že se za pětistovku na týden ve třech fakt nena*erem.
Dělám 1x týdně velký nákup, vždycky si naplánuju co budu další týden asi tak vařit a podle toho nakoupím. Během týdne chodíme max. pro pečivo, občas ale upeču housky nebo chleba doma, takže někdy to zvládáme opravdu jen s tím jedním nákupem za týden. Nebaví mě každý den cestou z práce ještě lítat po krámech, takže se to fakt snažím plánovat a nakupovat co nejmíň.
myslím si, že četnost nákupů bude ten nejmenší problém...
manžel jezdí o víkendu na větší nákup a já chodím s dětmi jakmile mi něco dojde 😉 někdy jdu denně - pro pečivo, ovoce zeleninu - to u nás jede ve velkém... někdy obden, někdy jen manžel o víkendu jak kdy, nikdy jsem neřešila...
jinak mám rodičák, z toho většinou nakoupím oblečení dětem a manžel mi dává peníze, nikdy jsme neřešili to, že zbytečně moc utrácím...máme 2 děti, z toho jedno diabetik...pro nás rozohdující ať jídlem neplýtváme a ať děti jí zdravě 🙂
Jednou týdně většinou. Udělám si pořádný seznam a podle toho. Nemam to ráda, takže návštěvy obchodu minimalizuju. Courat do krámů denně by pro mě byla strašná ztráta času, navíc bydlíme na vsi, jsou zde sice dva obchody, ale většinu mého obvyklého nákupu vůbec nevedou. Plus cca jednou za tri mesice dělám velkou objednavku suchych potravin z grizlyho.
Bydlíme na malé vesnici bez obchodu. Pro cokoliv bych musela jezdit autem do města, takže k nám jezdí 3x-4x týdně Rohlík. Máme rádi čerstvé potraviny, navíc máme malý domek, takže nějaké prostory na syslení zásob ani nejsou.
Muž taky nemá možnost si přes den dát teplé jídlo. Buď má nachystané něco z domu nebo si někde něco koupí. Záleží, jak se domluvíme. Přes den je tedy většinou taky na pečivu s něčím, ale někdy mu s sebou pro zpestření i něco upeču, nachystám plněnou tortillu, zeleninový salát,… Večer samozřejmě vařím teplé jídlo, takže se u nás vaří teplé plnohodnotné jídlo 2x denně.
Co se peněz za jídlo týče, tak víme oba, že potraviny jsou drahé a zdražují vesele dál. Občas se oba pozastavíme nad tím, co kolik stojí, ale že bych někdy slyšela, kolik jsem utratila za jídlo, to fakt ne.
Pane jo, sem překvapená, že někdo má problém s tím, když se jde nakoupit. Na chodím prostě podle potřeby. Vůbec by mě nenapadlo, že by to mělo nějak vadit. Jsou dny, kdy chodím každý den. Pak třeba od dva dny...
Jezdím na nákup 1x týdně. Bydlíme na vesnici, kde není obchod. Přítel pracuje z domu, takže se stravujem všichni společně. Jo občas je přítel překvapený kolik jídlo stojí, ale jelikož občas jede nakoupit on, tak sám vidí kolik co stojí, takže nic nevyčítá.
Řekni příteli, at měsíc vymýšlí a nakupuje jídlo on at vidí.
A on ti nedává peníze na nákupy nebo co? My jezdíme na jeden velký nákup jednou měsíčně, a pak podle potřeby dokupujeme kraviny, jako pečivo, pro malou pribináčka...někdy každý den, někdy jednou týdně...
Jednou za 14dni velký nákup a každý den čerstvé pečivo plus co ne potřeba na vaření
Manzel chodi nakupovat jednou tydne, pokud neco chybi, tak to dokoupi. Pecivo mame v mrazaku a moc ho teda nejime (snidane domaci buchta, obed polevka na dva dny a druhe-nekdy obed zbyde i na veceri, tak to sni manzel v ramci vecere, odpo svaca ovoce a vecere je pecivo a sunka-to ji deti, ja mam rada pomazanky,obcas pizza, parek, toust apod.). Ted o prazdninach vstavame v 9 takze dopo svaca neni. Manzelovi chystam do prace dopo svacinku a davam mu ovoce, bily jogurt a ovesne vlocky -je to osvezujici a zdrave, pak ma obed, kdyz chodil na 12 na odpo svacinku jsem stridala treba testovinovy salat, plnene tortily, tousty apod. a vzdy zuzitkovala zbytky- takze pecivo, sunka a syr nebylo treba v takove mire. Fajn je ty svacinky stridat, k tomu nejaka zelenina a je to. Mesicne pro 5 lidi se vlezeme do 8 tisic. Ted mame zeleninu a drobne ovoce svoje. Zbytecne nevyhazujeme, uz vim, kolik ceho za tyden potrebuju. Jde o to si udelat system.
Chodím do obchodu skoro každý den pro čerstvé pečivo. Dělám manželovi také svačiny a když je škola tak i synovi. Takže se to u nás sni a je pro mne lepší jít každý den pro cerstve pečivo než to nakoupit do foroty a pak to vyhazovat . To stejné i s uzeninou, ale to kupuji minimálně. Jinak děláme 1× z týden až 14 na velký nákup. Kdyz něco dojde v týdnu koupím to u nás na vesnici. Manzel ze začátku si také myslel, že za co vlastně utrácím. Pak jsem ho jednou poslala do obchodu ze seznamem a od té doby neřekl ani slovo. Ted se staví ve městě na nákup i sám, když ví ,že tam mají něco v akci a my to zrovna potřebujeme.
Jelikož nás je hodně a mame velkou lednici tak 2 krát do týdne velký nákup a pak chodim jen pro pečivo ovoce a dětem pro něco dobreho
Chodím Každý den 1-2x na mini nakupicky při cestě s kočárkem. Pečivo, ovoce, zelenina. Tyhle věci co čerstvý dlouho nevydrží a musí se hned zpapat. A taky většinou mi venku dojde pití. 😄 A já bez pití umírám.
Tady přece nejde o to kolikrát my ostatní chodíme nakupovat, ale i to, že tvému, že tvému příteli vadí kolik utratís peněz. Na tom se musíte domluvit, jestli je potřeba šetřit, co jíst, co vařit, nebo ať si jeden měsíc zkusí nakupovat on, ať vidí jak peníze letí..
Každý den ráno (když jdu sama se psem a chlap se chystá doma do práce a hlídá při tom děti) nakoupím pečivo, občas dojdu i do řeznictví nebo pro jogurty, zeleninu nebo pomazánky apod. (to cca 3x týdně), do drogerie cca jednou za týden. Velký nákup děláme spolu s chlapem 1x za 14 dní někdy i dřív, záleží dle potřeby. Jsme 4 a taky to hodně sníme, ale naštěstí chlap vidí kolik stojí jídlo a že neutrácím za blbiny. Dětem kupuji věci dle potřeby, sobě když mám narozeniny nebo svátek, tak si něco na sebe koupím pěkného 🙂.
Manžel nakupuje každý den pečivo, ovoce + když je třeba něco na večeři a není to zrovna doma. Jednou týdně pak děláme větší nákup.