Holky, kdyby se vám naskytlo cca 5 volných dní bez partnera, bez dětí a bez kamarádek, kam byste jely? Tj. kde byste si to užily samy se sebou?
@2veverka Užila bych si to v podstatě kdekoli 😁
Ale primárně spíš ve městě než na samotě. Zajít si na dobré jídlo, posedět v kavárně, zajít do muzea, do zoo, nějaký zámek, posedět v parku. V okolí nějaký výlet v dojezdové vzdálenosti. Roky plánuju, že bych se chtěla vrátit do Telče, pro mě srdcovka a vzpomínky na jednu z nejkrásnějších dovolených 😊
Do Prahy.
@patypresdevaty Kam by tě to lákalo na hory?
@2veverka já miluju Rakousko, takže asi tam, celkem kamkoliv 🙂 (prostě bych koukala na booking apod a vybrala místo, kde jsem ještě nebyla). Pokud by to bylo moc drahé na single dovolenou (jakože to dost drahé je), tak bych asi jela někam na Šumavu
já bych buď skočila na letadlo a moc mě láká Alicante nebo bych vyrazila na hory, já miluju Krkonoše, něco se snídaní a bazénem, knížka, výhledy.. no úplně se vidím 🙂
Mně láká příroda, nějaká lehčí turistika. Pěkné jsou Adršpachy, já bych si to prochodila tam. A jeden den bych si dala nějaký válecí den u vody.
Holky, super nápady, klidně ještě přisypávejte...
@levandule_k Heleď, a kde to tam máš ráda? Adršpachy vlastně neznám.
Tyjo, nevěděla bych kam dřív. Boží Dar. Hotel Ostrov v českým švýcarsku. Jeseník. V Krkonoších nějaký Orea Hotel. Ranč u pramene dyje na vysočině. Svatá Kateřina. Česká Kanada. Berlín, Barcelona, Londýn, Riga, Tallin (ten nejspíš), Tivat. Ještě před nějakubdobou bych řekla Tel Aviv, ale tam bych se teď bála. Nebo klidně bych koukla na nějakou totál last minute levnou letenku a letěla někam, kde to ještě neznám.
Kamkoliv, bez deti a manzela se daji lazne udelat kdekoliv ve meste i samote u lesa, zalezi jak si lecis unavene nervy. Ja bych prvni dva dny prolezela v tichu, toho je u nas zasadni nedostatek 🙂
@zmrzlinka z Prahy se v létě prchááá v těchto vedrech ;)
@2veverka já takhle loni sama letěla na 5 dni na Korfu. Naplánovala jsem si trek, částečně po trase Corfu trail,zamluvila přes Booking 4 ubytování na různý místech, každý den jsem ušla 20-30km po horách, v horách pusto prázdno (červenec), letoviska plné lidí. Doprava místními busy. Letenky asi týden před odletem, nízkonákladovka.
Bylo to boží,🙂.
Hrady, zámky, kláštery.
My jsme byli v Teplických skalách https://www.region-adrspach.cz/teplicke-skaly/ a šli jsme tam procházku.
Další den jsme si dali Adršpašské skály https://www.adrspasskeskaly.cz/interaktivni-mapa. Lístky jsme měli koupené předem, některé časy jsou vyprodané. Pak jsme šli na zříceninu hradu Adršpach - pěkná procházka přírodou, hezký výhled do okolí. Ta zřícenina je v podstatě pár pozůstatků, spíš je to cíl, za kterým jdeš než, že se pokocháš zříceninou.
Třetí den jsme navštívili lázně v Polsku Kudowa zdroj.
Čtvrtý den jsme dali Broumovský klášter a jeli domů.
Teplické skály a Adršpašské jsou nejvíce navštěvované, dá se tam jít i na Broumovské stěny (kdysi navštíveno se školou) a Stolové hory, což je národní park v Polsku - tam jsem nebyla.
Nějaké evropské město s pamětihodnostmi a zajímavostmi, mám ráda poznávačky. (Pokud by to bylo s kamarádkou, tak klidně i někam dál po světě, ale sama bych se bála, takže jen Evropa.) Na welness se nudím, různé chození po Česku provozujeme s rodinou, chalupu taky...takže někam vycestovat dál a poznat něco nového.
@levandule_k Já jsem tam byla jednou, ale je pravda, že jsem v sezóně měla pocit přelidnění, že se lidé nerozptýlí...
@2veverka My jsme tam byli v září, lidí bylo relativně dost hlavně v Adršpašských skalách.
@2veverka Někam, kde budu mít plný servis, klidně do Egypta na all in, pokud v Česku, tak taky s nachystaným jídlem atd.
Asi bych se vyhla cestování po cizích zemích na vlastní pěst, pokud s tím nemáš zkušenosti, a využila služeb delegáta na místě, protože člověk nikdy neví.
Tyjo, kamkoliv 🙂
Na 5 dní bych to viděla na české nebo rakouské hory. Hotel se snídaní nebo polopenzí, možnost se vykoupat v hotelu nebo blízkém okolí.