Kam byste jely samy?

2veverka
15. črc 2024

Holky, kdyby se vám naskytlo cca 5 volných dní bez partnera, bez dětí a bez kamarádek, kam byste jely? Tj. kde byste si to užily samy se sebou?

patypresdevaty
15. črc 2024

Tyjo, kamkoliv 🙂
Na 5 dní bych to viděla na české nebo rakouské hory. Hotel se snídaní nebo polopenzí, možnost se vykoupat v hotelu nebo blízkém okolí.

emillyhk
15. črc 2024

@2veverka Užila bych si to v podstatě kdekoli 😁
Ale primárně spíš ve městě než na samotě. Zajít si na dobré jídlo, posedět v kavárně, zajít do muzea, do zoo, nějaký zámek, posedět v parku. V okolí nějaký výlet v dojezdové vzdálenosti. Roky plánuju, že bych se chtěla vrátit do Telče, pro mě srdcovka a vzpomínky na jednu z nejkrásnějších dovolených 😊

jancazao
15. črc 2024

@2veverka wellness? A já bych si teda vzala kolo, takže někde, kde je blízko do lesa.

zmrzlinka
15. črc 2024

Do Prahy.

2veverka
autor
15. črc 2024

@zmrzlinka Jen to ne, jezdím pracovně!

2veverka
autor
15. črc 2024

@jancazao Člověče, já mám pocit, že na wellness člověk začne tesknit po společnosti...

2veverka
autor
15. črc 2024

@patypresdevaty Kam by tě to lákalo na hory?

patypresdevaty
15. črc 2024

@2veverka já miluju Rakousko, takže asi tam, celkem kamkoliv 🙂 (prostě bych koukala na booking apod a vybrala místo, kde jsem ještě nebyla). Pokud by to bylo moc drahé na single dovolenou (jakože to dost drahé je), tak bych asi jela někam na Šumavu

dashyyy
15. črc 2024

já bych buď skočila na letadlo a moc mě láká Alicante nebo bych vyrazila na hory, já miluju Krkonoše, něco se snídaní a bazénem, knížka, výhledy.. no úplně se vidím 🙂

levandule_k
15. črc 2024

Mně láká příroda, nějaká lehčí turistika. Pěkné jsou Adršpachy, já bych si to prochodila tam. A jeden den bych si dala nějaký válecí den u vody.

2veverka
autor
15. črc 2024

Holky, super nápady, klidně ještě přisypávejte...

jancazao
15. črc 2024

@2veverka tak já jsem zvyklá na samotu, jsem už 8 let bez partnera a děti jezdí na víkendy ke tchyni. Takže už si všechno užívám i sama.
Jen to chození na jídlo sama, by mi bylo trošku nepříjemné.

2veverka
autor
15. črc 2024

@jancazao Já to chápu, ale u mě by to vyvolávalo neklid a snění... byť wellness dělá dobře všem.

2veverka
autor
15. črc 2024

@levandule_k Heleď, a kde to tam máš ráda? Adršpachy vlastně neznám.

2veverka
autor
15. črc 2024

@dashyyy Alicante, to je tak na jaro, podzim, ne?

2veverka
autor
15. črc 2024

@dashyyy Krkonoše jsou ale taky super, pokud člověk zrovna neleze na Sněžku (viz Novinky)

dashyyy
15. črc 2024

@2veverka letěla bych klidně i teď, já teplo miluju a Španělsko ještě není takové drama teplotní ;) a na Sněžku nééé, to je v sezoně sebevražda doslova

2veverka
autor
15. črc 2024

@dashyyy A které části Krkonoš máš ráda?

drep
15. črc 2024

Tyjo, nevěděla bych kam dřív. Boží Dar. Hotel Ostrov v českým švýcarsku. Jeseník. V Krkonoších nějaký Orea Hotel. Ranč u pramene dyje na vysočině. Svatá Kateřina. Česká Kanada. Berlín, Barcelona, Londýn, Riga, Tallin (ten nejspíš), Tivat. Ještě před nějakubdobou bych řekla Tel Aviv, ale tam bych se teď bála. Nebo klidně bych koukla na nějakou totál last minute levnou letenku a letěla někam, kde to ještě neznám.

jannym
15. črc 2024

Kamkoliv, bez deti a manzela se daji lazne udelat kdekoliv ve meste i samote u lesa, zalezi jak si lecis unavene nervy. Ja bych prvni dva dny prolezela v tichu, toho je u nas zasadni nedostatek 🙂

2veverka
autor
15. črc 2024

@drep Jj, to je super. Já ale budu bez auta, tak to chce dobrou základnu.

patypresdevaty
15. črc 2024

@zmrzlinka z Prahy se v létě prchááá v těchto vedrech ;)

flyhigh
15. črc 2024

@2veverka já takhle loni sama letěla na 5 dni na Korfu. Naplánovala jsem si trek, částečně po trase Corfu trail,zamluvila přes Booking 4 ubytování na různý místech, každý den jsem ušla 20-30km po horách, v horách pusto prázdno (červenec), letoviska plné lidí. Doprava místními busy. Letenky asi týden před odletem, nízkonákladovka.
Bylo to boží,🙂.

andelka
15. črc 2024

Hrady, zámky, kláštery.

levandule_k
15. črc 2024

My jsme byli v Teplických skalách https://www.region-adrspach.cz/teplicke-skaly/ a šli jsme tam procházku.

Další den jsme si dali Adršpašské skály https://www.adrspasskeskaly.cz/interaktivni-mapa. Lístky jsme měli koupené předem, některé časy jsou vyprodané. Pak jsme šli na zříceninu hradu Adršpach - pěkná procházka přírodou, hezký výhled do okolí. Ta zřícenina je v podstatě pár pozůstatků, spíš je to cíl, za kterým jdeš než, že se pokocháš zříceninou.

Třetí den jsme navštívili lázně v Polsku Kudowa zdroj.

Čtvrtý den jsme dali Broumovský klášter a jeli domů.

Teplické skály a Adršpašské jsou nejvíce navštěvované, dá se tam jít i na Broumovské stěny (kdysi navštíveno se školou) a Stolové hory, což je národní park v Polsku - tam jsem nebyla.

daasqua
15. črc 2024

Nějaké evropské město s pamětihodnostmi a zajímavostmi, mám ráda poznávačky. (Pokud by to bylo s kamarádkou, tak klidně i někam dál po světě, ale sama bych se bála, takže jen Evropa.) Na welness se nudím, různé chození po Česku provozujeme s rodinou, chalupu taky...takže někam vycestovat dál a poznat něco nového.

2veverka
autor
15. črc 2024

@levandule_k Já jsem tam byla jednou, ale je pravda, že jsem v sezóně měla pocit přelidnění, že se lidé nerozptýlí...

2veverka
autor
15. črc 2024

@flyhigh Heleď, a přes co prosím sháníš ty levné letenky? Zrovna z letenek mám respekt...

levandule_k
15. črc 2024

@2veverka My jsme tam byli v září, lidí bylo relativně dost hlavně v Adršpašských skalách.

mollyweasley
15. črc 2024

@2veverka Někam, kde budu mít plný servis, klidně do Egypta na all in, pokud v Česku, tak taky s nachystaným jídlem atd.
Asi bych se vyhla cestování po cizích zemích na vlastní pěst, pokud s tím nemáš zkušenosti, a využila služeb delegáta na místě, protože člověk nikdy neví.