Jsem vysoká ☹️. Jak reagovat na blbé poznámky?

2. zář 2020

Holky poradite? Hodne me trapi moje vyska, merim 175-176 cm. Neni to moc, ale cely zivot posloucham jak jsem vysoka. Ted i v nove praci. Kolegyne me vola "zirafo" a muj kolega poznamenal, ze jsem jako chlap, ze jsem moc vysoka.
Mimochodom, kdyz jsem mu rekla svoji vysku, neveril mi. Pry on meri 177 cm 😂😂😂😂 (muze mit tak 170cm max)... Pry podle nej musim mit tak 185 cm. Tedy jsem jeste i lharka podle nej..
Nevim jak reagovat na blby poznamky. Vcera jsem se schvalne merila a merim do 176 cm.

janey007
2. zář 2020

Tyto poznamky podle me nemají v dospělé společnosti co delat. Kaslat na ne. Jsou pod úroveň...

autor
2. zář 2020

@janey007 Jak na ne reagovat? Ja to resim cely zivot. Obvykle na to vubec nereaguju, jenomze porad se najdou lidi co mi davaji pocit, jakobych byla monstrum. Urazet se nechci, je urazet taky nechci...

autor
2. zář 2020

Asi prinesu do prace metr a zmerime se vsichni, i on. Ale to by urcite odmitnul 😂

janey007
2. zář 2020

Asi úplně neporadím. Ale prijde mi to desne. Vysoke ženské jsou krasne! Asi bych se slusne ohradila, ze mi to po nekolikate už vtipne nepřijde a ze mi to vadí...

janety32
2. zář 2020

Mám 177cm a taky jsem si na to leccos vyslechla, ale spíš v dospívání, to mě mrzelo, ale v té době si je člověk vším nejistý :D Dneska (když je mi 30), tak by si to jednak snad ani nikdo říct nedovolil, jednak by mě vůbec nenapadlo to brát jako negativum... Holky vždy říkaly, jak mi výšku závidí a chlapi na mě vždycky zírali ;) S výškou nic neuděláš, ale se svým sebe vnímáním zkus ;) Jo a k těm chlapů, kteří si přidávají min. 10 cm - to je zase problém jejich sebevědomí, ani by mě nenapadlo jim to vyvracet :D

janey007
2. zář 2020

@janety32 Tak. Ja mam 164. Jsem prcek! Manžel je o 20 cm vyšší. No brala bych pár centaku navic, ne ze ne.

autor
2. zář 2020

@janety32 Tak me bude taky letos 30 🙂 Ale tedy vadi mi, kdyz rikam pravdu a nekdo to vyvraci jako lez... Nebo lze metr?

autor
2. zář 2020

@janey007 Jasne, ale to by vypadalo, ze se me to dotklo.

janety32
2. zář 2020

Tak vyvrací to proto, že by museli sobě ubrat že... A vždyť se tě to očividně tak moc dotýká, tak proč nebýt upřímná a říct, že ti to vadí?

linda_22
2. zář 2020

ten tvůj kolega je zakomplexovanej pitomec, nic víc.. mě také kluk o 10 cm menší než já tituloval kobylou, slušně jsem mu řekla, že mě jeho osobní problémy nezajímaj, a že bych o vychrtlýho prcka jako on kolo neopřela, že se ženským líbí pořádný chlapi a né chcípáčci a byl klid 😂 s blbcema nic nenaděláš, slušný lidi takový řeči ani problémy nemají.. jinak jsem stejně vysoká jako ty, nevím co děláš za práci, ale ti kolegové, to musí být úroveň 😒

tasimia
2. zář 2020

Vysoká? Já mam 178cm :D a nepřijdu si vysoká. Kolegu bych poslala hodně rychle někam. Ať si honí ego jinde.

autor
2. zář 2020

@tasimia Nevim co ma za problem, ale vadi mi, kdyz nekdo rekne, ze lzu. Snad vim kolik merim. Metr taky nelze, takze...? Ja nechci oplacet stejnou minci, pak se totiz stane, ze ty lidi se urazi. Vubec si neuvedomuji, ze me to taky boli a urazi. Asi jim chybi sebereflexe.

neomenia
2. zář 2020

Ja mam 162 cm, tak jsem spíš menší. Ale znám i menší holky, než jsem já. Taky znám vyšší holky, i hodně vysoké. A taky ty s normální výškou. Taky někdo je tlustý, nekdo hubený... Někdo je kudrnac jako ja, nekdo ma vlasy rovný... Svět by byl nudný, kdybychom byli všichni stejní, na tvé výšce nevidím nic špatného, buď na ni hrdá aa na ostatní zvysoka.... 🙂

evika_1105
2. zář 2020

Ja vubec nechapu, ze Te to trapi 🙈 co ja bych za Tvou vysku dala 😀 vysoke zenske (ale i chlapi) jsou autimaticky mnohem straktivnejsi. Toho jsem di vsimla uz mockrat. Fakt se tim netrap je to prednost! 😀

lenkajan
2. zář 2020

Meřím 178 cm a vždycky jsem za to byla ráda. Nikdy jsem žádnou negativní poznámku na moji výšku neslyšela, naopak. S výškou člověk nic neudělá, takže bych se ji naučila brát jako svoji přednost. Myslím, že když lidé uvidí, že jsi na svou výšku hrdá, nebudou mít potřebu tě urážet. A pokud na ni hrdá budeš, nebudou ti pak případné urážky vadit. Stejně bych je považovala spíše jako náznak nízkého sebevědomí lidí kolem tebe.

gracinka7
2. zář 2020

Stejná diskuze tu byla asi před měsícem 😉

autor
2. zář 2020

@gracinka7 Ano byla, ale vzdala jsem to, protoze tady nekdo psal, ze trolim. Proste mam problem, mozna to zni hloupe, ale potrebovala jsem poradit, mozna povzbudit a ne srazet, ze trolim.

autor
2. zář 2020

@lenkajan No prave, nic s tim neudelam. Asi bych nemela cekat, ze se zmeni lide, musim zmenit pristup ja.

20190418
2. zář 2020

No ve 30ti jsi snad dost stará na to, aby ses na tyhle kecy povznesla. Pokud se ti někdo směje, tak mu asertivně rekni, ze o jeho vtípky nestojis a hotovo. Ja mám 174 a nikdy jsem se s žádnou narazkou nesetkala. Upřímně se mi nechce věřit, že by lidi cely zivot řešili tvoji výšku. Nějaký chlap mel blby kecy, to se stává...ale cely zivot řešíš svoji vysku podle me jen ty. 176 ani na ženu není žádný ultra extrém, pokud žiješ u nas a ne např. ve Španělsku. Chtělo by to zapracovat na svých komplexes.

denisahlavicova
2. zář 2020

Lepší poslouchat kecy na to,že si vysoká. My, co máme aj s botama 160cm jsme na tom hur😂 - to mi můžeš vy.... ve stoje, nos si štafle, bez do třetí třídy..🤦‍♀️

autor
2. zář 2020

@20190418 Vis, posloucham to porad. Hlavne od rodiny, od spoluzaku a pak od kolegu. Jasne, ne od vsech, ale VZDY se nekdo najde, kdo resi moji vysku. Vzdy jsou to lide mensi nezli ja. Prijemne to neni. Kdyz k tomu jeste resi moje ramena, nohy a dalsi casti meho tela, je to tezke neresit. A fakt nechci byt hnusna a rict jim treba "mas hnusnou plet, jses maly, tlusty"...

merope
2. zář 2020

Při výšce 175 cm budeš mít opravdu problém spíše ty než okolí. 175 cm je opravdu úplně normální výška pro holku. Nepřijde mi to jako nic nějak zásadního, naopak holky pod 160 (165?) cm mi přijdou jako prcci. Pokud tě to opravdu trápí a dotýká se tě to, tak bych tipovala problém v sebevědomí a sebepřijetí. S tím máme problémy každá druhá (většina teda řeší spíše váhu než výšku) - pomoci (a to nemyslím jakkoli špatně!!) může psycholog.

herminka
2. zář 2020

Přesně tak, změň přístup sama a neber si to tolik 🙂, spíš si z toho sama udělej legraci. Já jsem ti psala už do té předchozí diskuse. Mám 182 cm a taky se mi stává, že někdo vykřikne "páni, ty jsi (vy jste) vysoká", já odpovím, že ano, jsem, zasmějeme se a tím je to vyřešené.

Jediné, kdy to trochu problém byl, bylo v mládí, kdy jsem se líbila klukům, kteří byli menší než já, a jaksi si na mě netroufali, ale teď to vnímám opravdu jako přednost. Všude dosáhnu, pokud bych přibrala, nebude to na mně hned vidět jako na ženě třeba o 20 cm menší (teda doufám 😀) apod. Jedna kolegyně v bývalé práci mi říkala Žirafko, ale to bylo spíš roztomilé. Lepší být Žirafa než třeba Hroch 😀 😀

Jako mladší jsem si i celkem libovala v podpatcích (naštěstí mám manžela o 12 cm vyššího), to mě s věkem a při dětech přešlo (ale pořád nějaké lodičky s podpatkem mám a občas si je ráda užívám). Trochu problém je nákup oblečení, aby mělo dost dlouhé rukávy, nohavice a šaty pas skutečně v pase. Ale občas se už stane, že výrobci myslí i na nás vysoké.

herminka
2. zář 2020

@denisahlavicova Tak to je ale fakt hnusné 🙄👎

bessinka
2. zář 2020

mám 177cm od 10let a poznámku o žirafě občas někdo pronesl na zš.pak už nikdy.spíš mají lidi lichotivé poznámky,že je to fajn.takže narážíš holt na blbečky.bych jim něco odsekla,jako "co s tím mám asi dělat a přestaňte o tom mlít" a dál si toho nevšímala.

dany69
2. zář 2020

Teda já mám taky 176cm a mezi dospělými se mi teda nestalo, že by měl někdo nějakou poznámku. Jasně mezi dětma na základce jsem vyčnívala, ale jinak teda ne. Smutný, jak se dokáží lidi chovat. A upřímně, to není zas tak hrozná výška, aby ses kvůli tomu trápila přeci 😉

uzivatelkapetra
2. zář 2020

Já mám 150cm 😀
A nemám problém si z toho udělat srandu.
Asi ti je fakt o tvém přístupu, jestli si připustíš,že tě narážky urážejí,tak tě urážet budou.
A můj chlap má 186 tak jsme takový párek 🙂

autor
2. zář 2020

@dany69 Ja se netrapim ani tak kvuli vysce, spis kvuli tem reakcim okoli.
Jakoby rikali "jses divna, zmen to"...

letalnica
2. zář 2020

Vždyť je to úplně normální výška. Kdoví s jakými parametry má kolega problém 🙂

odula
2. zář 2020

Budu teď střílet trochu od boku protože tě neznám, tak to ber s rezervou Já myslím, že není ani tak problém to, že to posloucháš od kolegů, ale to, že to posloucháš "hlavně od rodiny". Je jasný, že když tě nepřijímají nejbližší, tak neumíš přijmout sebe sama, a pak tě zraňujou i poznámky cizích lidí (který ti můžou bejt a budou úplně putna, když znáš svoji hodnotu sama v sobě). Co bych ti doporučila zkusit to vykomunikovat s rodinou, pracovat na tom i z širšího měřítka (resp. hlubšího -zamyslet se jak se přijímas a proč...) Nechci bejt otravná a mít nějaký psychologicky filosofický kecy nebo co, ale myslím, že tohle může být začátek dlouhyho procesu přijetí sebe sama - ať už tě v rodině-treba i v dětství- zranil/nepřijal kdokoliv, za cokoliv. PS vysoký ženský jsou nádherný. Kdo má blbý kecy - nejspíš závidí. ;)