Ahoj, je tady nějaká maminka co má dvojčata a doma koně? Ja čekám na konci roku příchod dvojčátek s tím se spojuje moje starost o tom jak to všechno zvládnu. Mám doma tři koniky, zatím nic moc našetřeno, od teď co to vím, začínám šetřit co to jen půjde.. Vypadá to, že budu na to všechno sama. Tatinek nemá zájem 😳 je tu někdo v podobné situaci ?
Ahoj, mam doma mesicni dvojcata a 4lete dite a je to silene. I tehotenstvi dvojcat je neco uplne jineho. Doporucuju ti koupit satek, do ktereho uvazes obe deti, pripadne vibracni lehatka/houpatka. A v tehotenstvi mi moc pomohl tehotensky pas, ktery komplet hradi pojistovna, ale musi ti ho predepsat ortoped, neurolog, chirurg (gynekolog bohuzel ne). Drzim palce.
a nemůžeš koně někde ustájit? moje švagrová má koně a má ho ustájeného na statku, kde je těch koní víc. 1x týdně za ním jde, zaplatí si ustájení.
Ahoj, popravdě osobně si to představit nedokážu, ale zase každý zvládne něco jiného.. co zkusit bezplatný podnájem koníků? Že by alespoň někdo chodil vypomáhat, koníky projet... Co babičky? Budou k ruce, když bude potřeba?
My už koníky nemáme, ale dříve jsme měly.. naštěstí jsme ale na to byly dvě, takže když byla sestra těhotná starala jsem se víc já a když porodila, tak zas babička dítko pohlídala a mohly jsme obě..
Ja dala konika pryc... :( holcina,co mi ho jezdila,osklive spadla... ma ho kamaradka-snad se mi zase vrati...
ja mam jedno dite a kone ustajeneho mimo a fungujiciho manzela a mela jsem toho plny brejle... myslim, ze dvojcata budou narocna sama o sobe, k tomu tri kone doma si neumim predstavit, min aspon prvni rok ne.... drzim palce at vse zvladnes!
Hodně záleží, jaká dvojčata budou, pokud budou jako miminka hodně spavá, asi by se to dalo zvládat (Já mám dvojčata a k nim o 2 roky staršího syna, a když byl syn u babičky nebo s manželem někde na víkend pryč, měla jsem jen s dvojčaty celkem pohodičku). Jako náročnější to vidím spíš až v době, kdy budou lézt, začínat chodit - jak je uhlídat, aby se jim u koní nic nestalo. Další věc je těhotenství, klidně můžeš ze dne na den skončit na dlouhou dobu v nemocnici.
Ustajit koniky jinam nedam , mam je doma kousek od baráku. Abych platila někde ustajení na to by nestačila ani mateřská a hlavně si nedokážu představit, že bych je neměla vidět každý den. Nevěřila bych je nekomu cizímu 🙂 Tak snad se stim nějak poperu a najdu si systém jak to dobře zvládat. Když budu muset nedej bože do nemocnice tak se mi o koniky postará můj taťka věřím že i potom až budu potřebovat. Jde mi spíše o to jestli jde zvládnout finančně všechno. Nevíte jestli je možné zažádat o nějaké příspěvky jako matka samozivitelka?
No my máme doma dva koně a čekáme jen jedno, ale jako bonus má chlap problémy se zády, teď čeká na rezonanci a pak se rozhodne, jestli to není na operaci, takže případná rekonvalescence půl roku a více. Takže hodně zvažuji jestli budeme kupovat seno, nebo jestli je alespoň na tuto zimu někam neustájíme